Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Otokarların da bana çok keyif verdiği hatlar var. 33Y, 33M, 150, 151 vs.
33M eski bir Citaro hattıdır, bana bu hattı sevdiren bu araçlar oldu. Citarolar gittikten sonra uzun süre Otokar hakim oldu, şimdi de Akialar geldi.
Bugün O1229 kapı numaralı Otokar Eminönü’nden 19.30’da 33Y olarak kalktı. Bu araçla kükreye kükreye eve gittik.
Hattın sefer süresi ve güzergahı 33 ve 33B’ye göre inanılmaz avantajlı ama ne var ki İETT tarafından acımasızca katledildi. Bunu anlamak güç. Eskiden karşılıklı 2 adet Otokar çalışıyordu, birkaç tane de ÖHO. O günleri çok özledım.
İşin ilginç yanı M7’ye rağmen nasıl olduysa 33M’yi katletmediler.
Normalde 2 araç Topkapıdan çalışması gerekirdi ancak bugün 4 araç var . İkitelliden 4 araç yerine 2 araç , Sultangaziden 1 araç . Son 1,5 aydır Cumartesi günleri , İkitelli Garajı araçlarını tek tek çıkarıyor bu hattan . Belki de sadece Topkapı ve Sultangazi çalışır
Bu araç iki gündür başka hatlardaydı. 98Y’ye sabitleneli 3 ay oldu. 1 gün bile gelmese kendini hemen aratıyor. Kapı numarası-model uyumuyla da enteresan tarafı olan bir araç.
32/M hattı Pazartekke garajına bağlı bir hat . Pazar günleri Pazartekke garajı kapalı olduğundan İkitelli, Kağıthane ve Cebeci garajları araç yolluyor. Normal bir durum yani.