Bursa - Hızlı Tren Projesi

Screenshot_20231219-153321


Screenshot_20231219-153328


Screenshot_20231219-153341


Screenshot_20231219-153358
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20231219-153243.jpg
    Screenshot_20231219-153243.jpg
    79.6 KB · Görüntüleme: 1
Tren çalışmalar bitince bundan marjinal anlamda Osmaneli ve Yenişehir çok etkilenecek.bursadan buralara banliyö hattı gelirse.birde yük taşımacılığı ile bu iki ilçe çok iyi olur bence…
 
Bursa merkez içerisinde kalan 56 km lik bölümde travers işleri ve katener direklerinin dikilmesi işleri hızla sürüyor yenişehir tarafında daha yapılacak çok iş var 2025 sonu testler başlarsa şanslıyız.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
Hayallerimizi çalan bir proje. Şimdiye kadar çoktan kullanıyor olmamız gerekiyordu. Proje ilk başladığında çok heyecanlı idim ama artık o heyecan yok ne yazık ki.
48.png
Bursa Hızlı Tren Projesi -YHT
Hızlı tren projesi Yenişehir tarafında tüneller 100 de 80 ilerleme var.sanirim 2025 2026 gibi proje biter bizde Pendik ten Bursa ya trenle gideriz.
Zevkine Pendik-Bursa yapılabilir tabi ama normal ulaşım için kullanmak mantıklı olmayabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Tamer62
Bursa Osmaneli arası ve sonra Karacabey Osmaneli arası banliyö olursa tüm bölge için süper olacaktır.
 
Bu proje çok öenmli çünkü türkiyenin en büyük sanayi şehirlerinden olan istanbul izmit bursa ve ankarayı birbirine bağlıyor ve pendikte yaşayan bir pendikli olarak söylüyorumki pendik bursa treni pendik ankara treninden daha fazla iş yapar çünkü pendikten bursaya turist olarak ve sezonluk işçi olarak giden onlarca insan var
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer62
Aynen ama şimdilik biz kötü olanı hesaplayalım.banliyö ile beraber Karacabey Bursa Yenişehir osmaneli.tipki İstanbul gibi Kadıköy Pendik Gebze Kocaeli düzlemine gelecek.en fazla marjinal fayda Osmaneli Yenişehir ve Karacabey arasında paylaşılacak.ozellikle Yenişehir İnegölun sanayi kapasitesi nedeniyle lojistik.merkez olacaktır diye düşünüyorum.
 
Banliyö hattı olacaksa sadece Karacabey-Bursa düşünülmemeli. Batıda Bandırma, doğuda İnegöl muhakkak olmalı. Bandırma-Karacabey-Bursa-Yenişehir Havalimanı-İnegöl güzel ve çok işleyen bir banliyö hattı olur. Hatta yük taşımacılığında bile rağbet görecek bir hat olur; batıda liman, doğuda havalimanı
 
  • Beğen
Tepkiler: Ersin ve Tamer62
dediğiniz gibi hem liman hem havalimanı ayrıca bu hatt sayesinde istanbul kocaeli ankara ve hatta izmir gibi sanayi şehirleriyle bir başka sanayi şehri olan bursa birlşmiş olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer62
2024 yatrımından 13 milyar tl pay almış hat

2024 sonu toplam harcama 40 milyar tl olacak proje maliyeti 75 milyar tl 2025 içerisinde osmaneli-bursa arası bitirilecek bursa-bandırma arası 2027 sonu olarak görünüyor şuan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tamer62
Hızlı treni 12 yıldır beklemek Bursa’yı bezdirdi, ama 3 kazanım şansı doğdu!

Temeli… 23 Aralık 2012’de 3 Bakanlı törenle atıldığında, 2016’da hızlı trene kavuşma heyecanı herkeste vardı. Gelin görün ki, önce arazi sorunları çıktı ve hem güzergahta, hem projede değişikliklere gidildi.

Bunlar olurken…
TCDD’nin, yani Demiryolları’nın işletmeciliğe ağırlık verip imalatı unuttuğu anlaşıldı. Bu da, planlama sıkıntılarını beraberinde getirince, Karayolları’ndan Demiryolları’na üst düzel bürokratlar transfer edildi.

Şimdilerde…
Dış kredi sonrası müteahhit firma işi hızlandırdı. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da 12 yıldır beklediğimiz hızlı trende 2025 yılının başında deneme, sonunda yolculu seferlere başlanacağını açıkladı.

Bütün bunları…
Projeyi başından beri yakından izleyip ulaşım açısından değerlendirmeler yapan İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’le sohbet ederken farklı bir yaklaşım sergiledi:

“Son aşamada Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Demiryolu Hattı’nda gecikmeler Bursa’yı çok üzdü, beklemek bezdirdi, ama Bursa olarak 3 kazanım elde etme şansı var.”

O şansları şöyle sıraladı:

Bir…
“Karacabey-Yenişehir arasında banliyö hattı oluşturup, BURBAN adıyla banliyö taşımacılığını işletebiliriz. Bu öneri, milletvekili olduğu dönemde Sayın Mustafa Esgin’in üzerinde durduğu bir konuydu.”

İki…
“Balat’a yapılacak Bursa Garı ile Yenişehir Havaalanı’na raylı sistemle ulaşma imkanı sağlanabilir.”

Düşüncesi şu:
“Hızlı ve alternatif raylı sistemle Yenişehir Havaalanı’na ulaşım kent içinden daha kolay sağlanacak. Bu da havaalanı fonksiyonunu arttıracak.”

Üç…
“Hızlı tren olarak adlandırdığımız Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu hattında yük treni de işleyecek. Bu da kara yoluyla yük taşınmasına olduğu kadar, kent içi ulaşıma da hızlı ve çevreci çözüm getirecek.”

Bir dönem…
Yitirdiğimiz umutlar geri geldi. Bursa’nın kazanımları daha da genişleyebilir.
Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular