Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa - Hızlı Tren Projesi | Sayfa 10 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa - Hızlı Tren Projesi

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Hızlı Tren Projesi , Bursa YHT Gar, V9 Viyadüğü ve T19 Tüneli, Gürsu İstasyonu, Bursa-Emek HRS Hattı Şantiyesi, Geçit/Balat ve Ahmet Yesevi HRS İstasyonları

1748100491313.jpg

1748100491172.jpg

1748100491254.jpg

1748100490969.jpg

1748100491015.jpg

Kaynak: Yiğit Kenan ÇELİK (Linkedin)

Bursa Osmaneli arasında ray döşeme ve elektrifikasyon işleri bitti mi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği Bandırma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi, Türkiye'nin ekonomik omurgasını oluşturan Marmara Bölgesi’nde yük ve yolcu taşımacılığında devrim niteliğinde bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Marmara Bölgesi’nin güney koridorunu kuzeye bağlayarak Türkiye ’nin demiryolu altyapısında yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından proje için yapılan paylaşımda konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Söz konusu bilgiler şöyle belirlendi:

* Proje Özeti:
-Toplam Uzunluk: 201 km
-Planlanan Açılış Tarihi:
-Osmaneli – Bursa: 2025
-Bursa – Bandırma: 2028

*Yapım Aşaması: %58,5 tamamlandı
*Proje Bedeli: 118,4 Milyar TL
*Yıllık Kapasite:
-29,9 milyon yolcu
-59,7 milyon ton yük
*Tahmini Seyahat Süresi: 2 saat 15 dakika

*Projenin Stratejik Katkıları:
- Sanayi bölgeleri ve limanlarla doğrudan demiryolu entegrasyonu
- Lojistik maliyetlerde azalma ve taşıma süresinde ciddi düşüş
- Karayolu trafiğinin rahatlaması, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım
- Bölgesel kalkınma, üretim, ticaret ve turizmde yeni ivme kazanılması

Bu hızlı tren hattı yalnızca bir ulaşım projesi değil; bir üretim, ihracat ve kalkınma hattı olacak.
-Bandırma Limanı’na doğrudan erişim sağlayarak sanayinin dış ticaret kapasitelerini artıracak.
-Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB), TEKNOSAB gibi üretim üslerini yüksek kapasiteli raylı sisteme bağlayacak.
-Yenişehir Havalimanı bağlantısı ile hava – kara – demiryolu taşımacılığını entegre edecek.
-Karayoluna olan bağımlılığı azaltarak trafik yoğunluğunu ve karbon salımını düşürecek.

Söz konusu hat:
-İhracat merkezlerinin limanlara doğrudan ve hızlı erişimini sağlayarak zaman/maliyet avantajı sunacak.
-Tarımsal üretim merkezleri, sanayi ve liman arasında hızlı lojistik bağlantılar kazanacak.
- Lojistik sektöründe verimliliği artıracak, yeşil taşımacılığı teşvik edecek.
-Bursa gibi üretim gücü yüksek şehirlerin rekabetçiliğini artıracak.

*Sürdürülebilirlik ve Gelecek Vizyonu
*Raylı ulaşım yatırımları, karbon ayak izini azaltma hedeflerinin en etkili bileşenlerinden biri.
-201 km uzunluğundaki bu hat, çevre dostu altyapısıyla hem doğaya hem ekonomiye katkı sunacak.
-Yüz binlerce kişi için daha kısa sürede, konforlu ve güvenli ulaşım sağlayacak.
-Türkiye Hızlanıyor, Ekonomi Rayına Giriyor

Bu yatırım, Marmara'nın ortasında yer alan sanayi ve lojistik bölgelerine küresel ölçekte hız, rekabet ve sürdürülebilirlik kazandıracak.

1752146761253.jpeg

• Beğen
Tepkiler: zengini
Bu projenin bitmesi yıllar sürer. O zamana kadar uçan otomobiller çıkar.

1 Boeing in liste fiyatı 200 milyon. Bir uçak 200 küsür yolcu taşır. Bir tren 400 civarı.

İstanbul Ankara arası günde 30 sefer yapılsa bir uçak 4 sefer yapsa 7 8 uçak eder. Bu da bir buçuk milyar dolar eder. Hızlı tren çok daha ekonomik bir çözüm olur. Bursa Ankara arasını 2 3 saatte giden tren kaça mal olacak ve ne kadar yolcu taşıyacak. Doğuya giden yolcu Ankaraya kadar trenle gidip sonrasını otobüsle devam ederse. Hatta Sivasa kadar gidip gerisini normal tren ya da otobüsle giderse çok işlek bir hat olacağını tahmin ediyorum. Bursa Sivas trenle 6 7 saat olsa Sivas Artvin otobüsle atıyorum 7 saat olsa Artvin yolcusu Erzurum yolcusu bunu tercih eder. Sivas tan normal trenle Diyarbakır Muş Bitlis tarafına da devam edilebilir tabi ki.

Az önce yapay zekaya İstanbul Ankara arası kaç uçak seferi yapılıyor diye sordum. 63 sefer yapılıyormuş. Bunun için 13 ila 16 uçak gerekiyormuş. Bunun maliyeti hesaplandığında bu güne kadar hızlı tren yapılmamış olması ayıp.

• Beğen
Tepkiler: deger34

Konu görüntüleyen kullanıcılar