Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 56 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

• #1,102
Tamam sen almışsın zaten bırak kim neyi nereden ne fiyata alırsa alsın kimse parasını çöpe atmaz herkes bir şey hissediyor ve o fiyatları veriyorlardır

• #1,104
Tamam sen almışsın zaten bırak kim neyi nereden ne fiyata alırsa alsın kimse parasını çöpe atmaz herkes bir şey hissediyor ve o fiyatları veriyorlardır
Alamaz bile bile neden adam ramsarlı yeri alsın insanlar kolay para mı kazanıyor yapacaksa yatırımı verim alacak en iyi yer yapmalı arazi almak için yer alınmaz neden adam boşuna beklesin bir umudu olmayan şeyde hayel satmayın millete burda size uyan kişiler gidecek ramsarlı yerler alacak

• #1,105
Tamam sen almışsın zaten bırak kim neyi nereden ne fiyata alırsa alsın kimse parasını çöpe atmaz herkes bir şey hissediyor ve o fiyatları veriyorla
Alamaz bile bile neden adam ramsarlı yeri alsın insanlar kolay para mı kazanıyor yapacaksa yatırımı verim alacak en iyi yer yapmalı arazi almak için yer alınmaz neden adam boşuna beklesin bir umudu olmayan şeyde hayel satmayın millete burda size uyan kişiler gidecek ramsarlı yerler alacak
ben kimseye şurdan al diyemem hatta bana özelden mesaj atanlara bile bilmiyorum dedim ama herkes aklını satın almıştır bizim milletimiz uyanıktır para konularında

• #1,106
Mutlak Koruma Alanı içinde turistik tesis, iskan, konut, endüstriyel faaliyet, depolama vb. kullanımlar maksadıyla hiçbir türlü yapılaşmaya izin verilmez. i. İçmesuyu maksatlı kullanılan göllerin Mutlak Koruma Alanında piknik yapmak yasaktır.

• #1,107
Deltası Özel Çevre Koruma Alanı, 15000 hektarlık bir alandan oluşmakta olup sulak alanların dünya çapında korunması ve akılcı kullanılması için Ramsar'da (İran) 1971 yılında imzalanan Uluslararası Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi kapsamında özel korumaya alınan uluslararası öneme sahip bir çevre koruma alanıdır.

• #1,108
Ben kesinlikle hiçbir şey olmayacak diyemem ancak ramsar veya ramsar tampon bölge olması yer açısından dezavantaj oluşturur. Zone harici olan Ramsar alanına çivi çakamazsın. Ramsar tampon bölgeye de teşebbüs edersin ancak senelerce davalarla uğraştırırlar adamı. Ramsar tampon bölge için bu prosedürü delmenin tek yolu da köy mücavir alan genişlemesi gibi duruyor. Yönetmelikte her ne kadar Ramsar Tampon bölgeye toplu konut yapılabileceği yazıyor olsa da bu işin o kadar kolay olmayacağını Yenikaraağaç Toki Projesinin Karakocaya kaydırılması ile deneyimledik.
Ben yine de şunu söylemek istiyorum Karakoca yenibahçeler bölgenin en değerli yerlerinden biri olmaya devam edecek. Konumu , zemin yapısı ve manzarası bunu gerektiriyor.

• #1,109
Ekli dosyayı görüntüle 63130
Bak dostum bu görmüş olduğun evrak resmi olarak bu yerin Uluabat Gölü Sulak Alan Koruma Alanı olarak geçtiğini gösteriyor. Siz buna ne derseniz deyin Koruma Tampon Alanı denmiyor. Evet arazi Ramsar Tampon bölge olabilir. Bunu daha önceki yazılarda yazdık ancak her yazıda özel olarak belirtmeye gerek yok. Art niyet aramaya da gerek yok. Bildiğin bir mevzu varsa insanlara yararlı olmak adına paylaş tartışalım aksi halde burada paylaşım yapan insanları zan altında bırakmaya gerek yok.
Burada bilirkişinin 3 tane hatası var;
1) Ramsar, sulak alanlar koruma sözleşmesi için genel bir tanım, ihaleye girecekleri daha iyi bilgilendirmek için daha detaya girer Ramsar Tampon Bölge derdim. Resmi Gazete de yayınlanan mevzuata göre Ramsar koruma alanı yapısına göre türüne göre alt koruma bölgelerine ayrılıyor ve hepsinin farklı uygulama esasları var.
2) Bu ihalenin şartnamesinde muammen bedelin nasıl, hangi kriterlerle belirlendiği ve hangi tarihte fiyat belirleme çalışması yapıldığı yer almıyordu
3) Muammen bedel olarak çok düşük bir değer biçilmişti

Bu tarlanın sahibi durumunda olarak 30 a yakın kişi vardı, bunlardan biri dava açsa, bu ihaleyi bu sebeplerden dolayı iptal ettirir

Son düzenleme:
  • #1,110
Bak Gökhan burası ramsar tampon bölgeymiş falan diyerek insanlara pazarlama yeri burada hiç bir yapılaşma yapamazsın TOKİ iptal edildi bölgede tampon dediğin bölgedeydi 250 kez aynı lafları söylerme bize Karacabey belediye başkanı yenikaaraçta TOKİ olacak dedi çevre şehircilik bakanlığı ve orman bakanlığı iptal etti senin Karacabey belediye başkanı da koç aileside olsan takmaz uluslararası anlaşmalar var uluslararası anlaşmalar bakan bile olsan ne olursan ol burda çivi çakamazsın
Baştan şunu söyleyeyim benim tarlam Ramsarın hiç bir yerinde değil. Yenikarağaç TOKİ nin iptal edilme nedeni Ramsar Tampon bölgede kalmasından dolayı değildi. Yenikarağaç meranın göle çok yakın ve tarım arazisi olması nedeniyle buraya yapılacak böyle büyük bir projenin çevresinde ilerde yol açacağı doğal yıkım göz önüne alarak meslek odalarının karşı çıkmasıydı.
Sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının karşı çıkarken argümanları burası Ramsar, yasal mevzuata göre yapamazsınız değildi.

Yenibahçeler zaten taşlık, Furkanın paylaştığı ihaledeki tarla diğer tarım arazisi, Ramsar Tampın bölgedeler. Bu bölgeler yeterli büyüklükte olsaydılar ve TOKİ buraya planlansaydı hem yasal mevzuat uygundu hem de toprak yapısın itibariyle kimse itiraz etmezdi

Sonuç olarak RAMSAR TAMPON BÖLGE deki bir arazinin toprak yapısı uygunsa konut yapılmasında hiçbir yasal engel yok. ( Toplu konutlar için Çevre ve Şehircilk Bakanlığının izni dışında )

Son düzenleme:
  • #1,111
Burada Ramsar Tampon Bölge alın birşey olmaz desem ve bu yerleri pazarlama çabasına girsem eyvallah yalan yanlış bilgi vermiş olurum. İnsanlar kendilerinden fedakarlık edip birşeyler kenara atıyor ve bununla yatırım yapıyor. Riski minimalize etmekte yarar var. Toki bile Ramsar Tampon Bölgeye konut yapamadı. Evet yapılması önünde yasal engel değil yasal zorluklar var. Ancak STK , Barolar , Dernekler vb. yapıların itiraz edeceğini ve engel olmaya çalışacaklarını unutmamak gerek.

tanımlar.JPG

• #1,112
Ramsar denince insanların tek anladığı Mutlak Koruma Bölgesi ve Hassas Koruma Bölgesi. Bunların uygulama esasları Tampon bölgeden farklı, ve hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermiyor, Tampon Bölgede sanayi ve madencilk dışında yapılaşmanın önü açık. Sizi anlıyorum ama Ramsar Tampon Bölgeden almak isteyen birini de tam olarak doğru bilgilendirmek gerekir diye düşünüyorum

• #1,113
1) Ramsar, sulak alanlar koruma sözleşmesi için genel bir tanım, ihaleye girecekleri daha iyi bilgilendirmek için daha detaya girer Ramsar Tampon Bölge derdim. Resmi Gazete de yayınlanan mevzuata göre Ramsar koruma alanı yapısına göre türüne göre alt koruma bölgelerine ayrılıyor ve hepsinin farklı uygulama esasları var.
2) Bu ihalenin şartnamesinde muammen bedelin nasıl, hangi kriterlerle belirlendiği ve hangi tarihte fiyat belirleme çalışması yapıldığı yer almıyordu

Bu tarlanın sahibi durumunda olarak 30 a yakın kişi vardı, bunlardan biri dava açsa, bu ihaleyi bu sebeplerden dolayı iptal ettirir
1)Bilirkişinin takdirinde olan bir durum bu adamlar Uluabat Sulak Alan Koruma sınırlarında demiş yanlış bir bilgi yok burada.
2)Bu bilgiler satış şartnamesinde yer almaz, ek olarak sunulan bilirkişi raporunda yer alır ki muhtemelen dava dosyasının ekinde var ki dava kabul edilmiş . Bunun paylaşılma zorunluluğu yok şuana kadar iptal olan hiçbir satışın gerekçesi bilirkişi raporunun yayınlanmaması olmadı.
3) Söz konusu davanın dosya numarası 2023/40 biz buradan bu davanın 2023 yılını ilk aylarında karara bağlandığını öncesinde ise bilirkişinin fiyat tayin ettiğini anlıyoruz. Muammen bedel o zamanda tayin edildiğinden fiyatta bir sıkıntı veya art niyet yok. İtiraz edilebilir miydi güncelleme için? Evet edilirdi ancak bu sefer de teminat miktarı artacağından dolayı katılan sayısı düşecek ve teklif sayısı daha az olacaktı.
Hiçbir gerekçe bu ihaleyi usulsüz yapmaz gayet nizami bi ihale olmuş.

• #1,114
1)Bilirkişinin takdirinde olan bir durum bu adamlar Uluabat Sulak Alan Koruma sınırlarında demiş yanlış bir bilgi yok burada.
2)Bu bilgiler satış şartnamesinde yer almaz, ek olarak sunulan bilirkişi raporunda yer alır ki muhtemelen dava dosyasının ekinde var ki dava kabul edilmiş . Bunun paylaşılma zorunluluğu yok şuana kadar iptal olan hiçbir satışın gerekçesi bilirkişi raporunun yayınlanmaması olmadı.
3) Söz konusu davanın dosya numarası 2023/40 biz buradan bu davanın 2023 yılını ilk aylarında karara bağlandığını öncesinde ise bilirkişinin fiyat tayin ettiğini anlıyoruz. Muammen bedel o zamanda tayin edildiğinden fiyatta bir sıkıntı veya art niyet yok. İtiraz edilebilir miydi güncelleme için? Evet edilirdi ancak bu sefer de teminat miktarı artacağından dolayı katılan sayısı düşecek ve teklif sayısı daha az olacaktı.
Hiçbir gerekçe bu ihaleyi usulsüz yapmaz gayet nizami bi ihale olmuş.
Bu satışlarda muammen bedel belirlemesinin en fazla geçmiş 2 yıl içinde yapılmış olma zorunluluğu var. Muammen bedel tahmin edilen yaklaşık değerdir. Sözde bilirkişinin 285.000 TL değer biçtiği tarla 2.596.650 TL ye satıldı. Muammen bedelin 10 katına tarlanın satılmasının nedeni buranın RAMSAR mutlak koruma bölgesinde değil RAMSAR TAMPON bölgede olmasından kaynaklanıyor

Son düzenleme:
  • #1,115

• #1,117
Ben kesinlikle hiçbir şey olmayacak diyemem ancak ramsar veya ramsar tampon bölge olması yer açısından dezavantaj oluşturur. Zone harici olan Ramsar alanına çivi çakamazsın. Ramsar tampon bölgeye de teşebbüs edersin ancak senelerce davalarla uğraştırırlar adamı. Ramsar tampon bölge için bu prosedürü delmenin tek yolu da köy mücavir alan genişlemesi gibi duruyor. Yönetmelikte her ne kadar Ramsar Tampon bölgeye toplu konut yapılabileceği yazıyor olsa da bu işin o kadar kolay olmayacağını Yenikaraağaç Toki Projesinin Karakocaya kaydırılması ile deneyimledik.
Ben yine de şunu söylemek istiyorum Karakoca yenibahçeler bölgenin en değerli yerlerinden biri olmaya devam edecek. Konumu , zemin yapısı ve manzarası bunu gerektiriyor.
Subaşı cambaz köylerinin otobanın üst kısımları Ramsar tampon bölge olarak mı geçiyor reis

• #1,119
Subaşı cambaz köylerinin otobanın üst kısımları Ramsar tampon bölge olarak mı geçiyor reis
Hayır o bölgeler temiz , yolun kuzeyinde dikkat etmeniz gereken yüksek gerilim , rüzgar gülleri ve viyadük altı kalan yerler var .
Bir de canbaz mandayatağı mevki var nilüfer çayı yakınları o kısımlar su altında kalabiliyor.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar