Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 48 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

250 bin konutun dışında.
150 bin adet 1 artı 1 yapılacak.
81 ilde yapılacak. İl nüfusuna göre orantı ile yapılacak.
Örneğin İstanbul'a 10 bin ise Ankara 4 bin, İzmir 3 bin gibi

Karakoca Ketendere mevkiinde bir yerim var. Buranın hiç bir bilgisini edinmeden sadece karşılıklı güvene dayalı yatırımlık bir yer aldım. Şuan gayrimenkul danışmanlarına sorduğumda satman hiç mantıklı değil diyorlar fakat ticaret ile uğraşıyorum, nakiti ticarette değerlendirmek kazandırır ama riski var burada da yer iyi prim yapacaksa satmanın mantığı yok riske gerek yok. Sizden ricam amatörüm kısacası bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Ketendere mevkii ne durumdadır?
Yeriniz ramsar acil bir şekilde nakite geçmeniz lazım ve kentsel gelişim Bölgesinden yer almanız lazım

Hafta içi detaylara ulaşırsam başlıkta paylaşırım. Bakanlığın hazırladığı bir taslak var.

Screenshot_20241229_232241.jpg

• Beğen
Tepkiler: hamzacon
250 bin konutun dışında.
150 bin adet 1 artı 1 yapılacak.
81 ilde yapılacak. İl nüfusuna göre orantı ile yapılacak.
Örneğin İstanbul'a 10 bin ise Ankara 4 bin, İzmir 3 bin gibi
İstanbul Türkiye nin 5 te 1 bu oranda 30 bin İstanbul Ankara İstanbul 3 te 1 i 10 bin İzmir 7 bursa 5 bin civarında kabataslak bu civar Bursa'da 5 bin olsa en büyük payı yine Karacabey alır çünkü 250 bin konutta en çok payı Karacabey almıştı

Rakamları örnek olarak verdim. Nüfusa oranla bir çalışma yapılacak.
Türkiye 85 milyon ise İstanbul için yaklaşık 30 bin konut oluyor evet.
Bursa için 3500 civarında konut olası.
Nüfusa oranla bile olsa Bayburt bile belki 1000 konut olur. Orada bir ayarlama yapılır. Zaten Temmuz gibi başlayacak. Henüz süre var.

• Beğen
Tepkiler: hamzacon
Rakamları örnek olarak verdim. Nüfusa oranla bir çalışma yapılacak.
Türkiye 85 milyon ise İstanbul için yaklaşık 30 bin konut oluyor evet.
Bursa için 3500 civarında konut olası.
Nüfusa oranla bile olsa Bayburt bile belki 1000 konut olur. Orada bir ayarlama yapılır. Zaten Temmuz gibi başlayacak. Henüz süre var.
Bayburta 1000 düşmez :) 80 bin nüfusu var Bayburt'un :) 1000 konut 4 bin insan demek yüzde 5 tekabül eder nufusun bu hesapla Bursa'nın yüzde 5 olması 150 bin konut vermesi gibi bütün projeyi Bursa'ya yapması demek :)

Karakoca Ketendere mevkiinde bir yerim var. Buranın hiç bir bilgisini edinmeden sadece karşılıklı güvene dayalı yatırımlık bir yer aldım. Şuan gayrimenkul danışmanlarına sorduğumda satman hiç mantıklı değil diyorlar fakat ticaret ile uğraşıyorum, nakiti ticarette değerlendirmek kazandırır ama riski var burada da yer iyi prim yapacaksa satmanın mantığı yok riske gerek yok. Sizden ricam amatörüm kısacası bu konuda beni bilgilendirir misiniz? Ketendere mevkii ne durumdadır?
Ketendere mevki hem ramsarda hem de ova korumada kalıyor ticaret ehli iseniz yapacağınız ticaret herhangi bir toprak yatırımında beklemenizden daha kârlı ise ticaretiniz için satmanız daha makul olabilir. Aksi taktirde beklerseniz normal bir toprak gibi yine değer kazanacaktır ancak imar beklentisi bu mevki için yok.

bursa/nilüfer köylerinden karakoca,subaşı,orhaniye,ikizce 3 milyona kadar yer bakıyorum. e plana netten bakıyorum da KG (kentsel gelişim) ramsar alan v.s gibi yerlere e planın tam neresinden bakıyorsunuz.
Kısaca şunu sormak istiyorum. mevki ve parsel belli. ramsar mı, KG mi, ova koruma mı? bakmak istiyorum.
Merhaba eğer buradan ada parsel olarak belirtirseniz yardımcı olacak arkadaşlar elbette çıkacaktır .
Bir kısmı geçmiş bilgilerden bir kısmı haritalardan kritik olan yerler ise belediyeden öğrenilebiliyor.
Mesela orhaniye ve ikizce geneli ramsar istisnai yerleri belki vardır .

Merhabalar, il dışında yaşadığım için bölgenin gerçek piyasa ve gelişim durumuna hakim değilim. Hürriyet Büyük Ova mevkiinde (Otobana ve teknosab'a aklaşık 400 metre, dere ile bağlantı kavşağı arasında) tarla var. İlana koymadan önce; o bölgenin 'piyasa durumu' (yakın zamanda alan satan, alışverişe bizzat şahit olan), 'Kamulaştırma durumu' ve 'gelişim durumu' hususlarında bilgi sahibi olup benimle paylaşabilecek varsa çok memnun olurum.
yardım.

Kamulaştırma gibi durumlar için belediye ile irtibata geçmeniz daha iyi olur. Yerinizin konumu güzel eğer olumsuz bir durumu yoksa belediyeden sorduğunuzda size şerh veya kamulaştırma olmadığını söylerlerse 1,6-1,7 milyon dönümü diyebiliriz. Tabi ki o bölgenin insanları ile de konuşabilirsiniz alıcı gibi bu bölgeden yer arıyorum dönümü kaça bulabiliriz şeklinde sorabilirsiniz .

Kamulaştırma gibi durumlar için belediye ile irtibata geçmeniz daha iyi olur. Yerinizin konumu güzel eğer olumsuz bir durumu yoksa belediyeden sorduğunuzda size şerh veya kamulaştırma olmadığını söylerlerse 1,6-1,7 milyon dönümü diyebiliriz. Tabi ki o bölgenin insanları ile de konuşabilirsiniz alıcı gibi bu bölgeden yer arıyorum dönümü kaça bulabiliriz şeklinde sorabilirsiniz .
Suan şöyle bir duruma şahit oluyoruö benim araizm ne kadar örnek 1 milyon bana 1 milyon arazi bul bulamam 2 milyon bul yine bulamam bunlar emlakçıların oyunu geçen 20 tane emkalçı aradım bana 2 milyon a arazi bul dedim 20 Side bulamadı 1 kişi 2500 milyona buldu demekki buranın gerçek değeri 2 buçuk milyon

Son düzenleme:
  • Haha
Tepkiler: mr990
Ramsarlı yerleri özellikle dikkat edin çok yazan bana var fiyatları uygun oluyor hani bir deyim vardır bedava peynir fare kapanında olur diye çok ramsarlı yerleri emlakçılar burası ramsar değil diye pazarlıyor ve sana umut satıyor dikkatli olun birşey olunca sorun parsel verin yardımcı olurum

• Beğen
Tepkiler: mr990
Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. E-devlet sisteminde; 2020 de toplulaştırma, 2023 yılında ise koruma alanında diye iki şerhi var esasen. Geçmiş yazışmalarınızda bahsettiğiniz, uzak durulması elden çıkartılması gereken yer anlamına mı geliyor bu şerhler?

Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. E-devlet sisteminde; 2020 de toplulaştırma, 2023 yılında ise koruma alanında diye iki şerhi var esasen. Geçmiş yazışmalarınızda bahsettiğiniz, uzak durulması elden çıkartılması gereken yer anlamına mı geliyor bu şerhler?
Plandada gözüktüğü gibi hürriyet büyük kısmı muratlı tamamı ova korumada olduğu belli oluyor

Selamlar, ilgili parsel için yorumlarınız neler acaba? Badırga'dan hala bir ses çıkmadı.
1735552242483.png

Selamlar, ilgili parsel için yorumlarınız neler acaba? Badırga'dan hala bir ses çıkmadı. Ekli dosyayı görüntüle 62251
En kötü ihtimalle köy mücavir alanına girer. Yer güzel yolu var ancak nilüferin imar planları içerisinde badırga köy mücavir alanı yok. Badırga arap saçına dönmüş durumda ancak şuan bile en kötü 700 bin civarı eder. Bir süre daha elinizde tutmanızda yarar var.

• Beğen
Tepkiler: samet17

Konu görüntüleyen kullanıcılar