Yaklaşık 15 Yıldır bu bölgeyi takip eden biri olarak bir swot analizi yapmak istiyorum. Bu tamamen benim kişisel fikrimdir. Bursa-Karacabey arasında yükselen değerleri Teknosab-Lojistik bölge-Toki-Otoyol çıkışı-Hızlı tren istasyonu olarak sıralayabiliriz. Bunların olmadığı dönemleri yani 20 Yıl öncesini düşünelim. Taşpınar'ın Canbaz'dan, Hürriyet'in Seyran'dan, Karakoca'nın Muratlı'dan pek bir farkı yoktu aslında. Bu değerlerin kurulması ile bazı mahallelerin ciddi kıymet kazandığı hepimiz için aşikar.
Şimdi can alıcı soru şu. Bu projelerin hayata geçmesiyle insanların yönü nereye dönük olacaktır? %100'ün aynı yöne olmayacağı kesin tabi ki. Mesala, TOKİ'de yaşayan birinin hayat akışının yönü doğu mu olur, batı mı? Teknosab'ta çalışan kişiler sosyal, kültürel yada eğitim gibi ihtiyaçları için ne tarafı tercih edeceklerdir?
Kısacası, burada kurulacak yeni hayatın sosya-ekonomik çekim gücü yani akış yönü, tüm projelerin yakın çevresine ve doğu tarafına olacağı çok nettir bence. TOKİ'de yaşayan birinin çalışma hayatı için Karacabey yerine Teknosab, Tosab, Deri Organize yada ulaşım avantajından dolayı Bursa'yı tercih edeceği bir gerçektir. Suyun aktığı yönü yeşerttiğini unutmayın hiç bir zaman
Diğer özel durumlara da dikkat ederek yatırımlarınızda bu ayrıntıyı da göz önünde bulundurun derim. Amacım belli bir mahalle yada yeri güzelleme değildir, hiçbir şekilde isim vermiyorum çünkü. Yazdıklarımın daha basit anlaşılması için kendinizi o bölgede yaşıyor ya da çalışıyor düşünerek empati yapmanız yeterli olacaktır.
Herkese bol kazançlar.