Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 66 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

• #1,301
hamzacim bende inkayalıyım bir sürü arazimiz var tabiki gelişecek bende isterim o fiyatları ama senin canbaz dediğin yerle irfaniye teknosaba aynı uzaklıkta. Görüklenin dibinde olan irfaniye gökçeköy tabiki daha hızlı yapılaşmaya gidecek canbaz seyrandan. Evet bence de şu an inkaya karakoca canbaz muratlı subaşı tarlaları çok ucuz kaldı. Demekki iyi pazarlayamıyoruz bölgemizi. Bu da bizim ayıbımız.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim. 3500 konutluk devasa bir tokinin etrafının bu kadar ucuz kalmasını hayretler içerisinde izliyorum. Herkes ilk kazmanın vurulmasını bekliyor galiba

• #1,302
Ben de sizinle aynı fikirdeyim. 3500 konutluk devasa bir tokinin etrafının bu kadar ucuz kalmasını hayretler içerisinde izliyorum. Herkes ilk kazmanın vurulmasını bekliyor galiba
İlk kazmada böyle ucuz olacağını düşünmüyorum yıl sonu olması gereken rakam 7 milyondur bunun altı olduğu sürece anlayın ki birilerine bölge peşkes çekiliyor demek bu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: acapulucas
  • #1,304
Yaklaşık 15 Yıldır bu bölgeyi takip eden biri olarak bir swot analizi yapmak istiyorum. Bu tamamen benim kişisel fikrimdir. Bursa-Karacabey arasında yükselen değerleri Teknosab-Lojistik bölge-Toki-Otoyol çıkışı-Hızlı tren istasyonu olarak sıralayabiliriz. Bunların olmadığı dönemleri yani 20 Yıl öncesini düşünelim. Taşpınar'ın Canbaz'dan, Hürriyet'in Seyran'dan, Karakoca'nın Muratlı'dan pek bir farkı yoktu aslında. Bu değerlerin kurulması ile bazı mahallelerin ciddi kıymet kazandığı hepimiz için aşikar.

Şimdi can alıcı soru şu. Bu projelerin hayata geçmesiyle insanların yönü nereye dönük olacaktır? %100'ün aynı yöne olmayacağı kesin tabi ki. Mesala, TOKİ'de yaşayan birinin hayat akışının yönü doğu mu olur, batı mı? Teknosab'ta çalışan kişiler sosyal, kültürel yada eğitim gibi ihtiyaçları için ne tarafı tercih edeceklerdir?

Kısacası, burada kurulacak yeni hayatın sosya-ekonomik çekim gücü yani akış yönü, tüm projelerin yakın çevresine ve doğu tarafına olacağı çok nettir bence. TOKİ'de yaşayan birinin çalışma hayatı için Karacabey yerine Teknosab, Tosab, Deri Organize yada ulaşım avantajından dolayı Bursa'yı tercih edeceği bir gerçektir. Suyun aktığı yönü yeşerttiğini unutmayın hiç bir zaman :)

Diğer özel durumlara da dikkat ederek yatırımlarınızda bu ayrıntıyı da göz önünde bulundurun derim. Amacım belli bir mahalle yada yeri güzelleme değildir, hiçbir şekilde isim vermiyorum çünkü. Yazdıklarımın daha basit anlaşılması için kendinizi o bölgede yaşıyor ya da çalışıyor düşünerek empati yapmanız yeterli olacaktır.

Herkese bol kazançlar.

• #1,306
Yaklaşık 15 Yıldır bu bölgeyi takip eden biri olarak bir swot analizi yapmak istiyorum. Bu tamamen benim kişisel fikrimdir. Bursa-Karacabey arasında yükselen değerleri Teknosab-Lojistik bölge-Toki-Otoyol çıkışı-Hızlı tren istasyonu olarak sıralayabiliriz. Bunların olmadığı dönemleri yani 20 Yıl öncesini düşünelim. Taşpınar'ın Canbaz'dan, Hürriyet'in Seyran'dan, Karakoca'nın Muratlı'dan pek bir farkı yoktu aslında. Bu değerlerin kurulması ile bazı mahallelerin ciddi kıymet kazandığı hepimiz için aşikar.

Şimdi can alıcı soru şu. Bu projelerin hayata geçmesiyle insanların yönü nereye dönük olacaktır? %100'ün aynı yöne olmayacağı kesin tabi ki. Mesala, TOKİ'de yaşayan birinin hayat akışının yönü doğu mu olur, batı mı? Teknosab'ta çalışan kişiler sosyal, kültürel yada eğitim gibi ihtiyaçları için ne tarafı tercih edeceklerdir?

Kısacası, burada kurulacak yeni hayatın sosya-ekonomik çekim gücü yani akış yönü, tüm projelerin yakın çevresine ve doğu tarafına olacağı çok nettir bence. TOKİ'de yaşayan birinin çalışma hayatı için Karacabey yerine Teknosab, Tosab, Deri Organize yada ulaşım avantajından dolayı Bursa'yı tercih edeceği bir gerçektir. Suyun aktığı yönü yeşerttiğini unutmayın hiç bir zaman :)

Diğer özel durumlara da dikkat ederek yatırımlarınızda bu ayrıntıyı da göz önünde bulundurun derim. Amacım belli bir mahalle yada yeri güzelleme değildir, hiçbir şekilde isim vermiyorum çünkü. Yazdıklarımın daha basit anlaşılması için kendinizi o bölgede yaşıyor ya da çalışıyor düşünerek empati yapmanız yeterli olacaktır.

Herkese bol kazançlar.
Sizin atladığınız bir kaç nokta var. Teknosab bir uydu kentin merkezi oluyor. Eğer Bursa'nın doğal büyüme yönü olan batıya büyüyeceği alanı Teknosab doğuya doğru gelişerek kapatırsa bu uydu kent mantığıyla çelişir. Zaten Bursa'nın gelişim aksı uluabatla ( ramsarı göz önünde bulundurun) denize paralel olan dağlardaki orman alanları ve ova koruma alanları ile kısıtlanmış durumda. Gelişebileceği alan zaten fazlasıyla kısıtlı.

• Beğen
Tepkiler: Baybars
  • #1,307
c39cb1eb-314f-41bc-8bff-0b40b47875f6.jpeg

Arkadaşlar merhabalar yukarıda paylaşılanlar ışığında işaretli yerin bugünü, bir sene sonrası ve iki sene sonrası için fiyat yorumlarınızı alabilir miyim teşekkürler

• #1,308
Sizin atladığınız bir kaç nokta var. Teknosab bir uydu kentin merkezi oluyor. Eğer Bursa'nın doğal büyüme yönü olan batıya büyüyeceği alanı Teknosab doğuya doğru gelişerek kapatırsa bu uydu kent mantığıyla çelişir. Zaten Bursa'nın gelişim aksı uluabatla ( ramsarı göz önünde bulundurun) denize paralel olan dağlardaki orman alanları ve ova koruma alanları ile kısıtlanmış durumda. Gelişebileceği alan zaten fazlasıyla kısıtlı.
Dostum ben projelerin büyüme yönünden bahsetmiyorum. Konuya sosyolojik açıdan değerlendirme yaptım. O coğrafyada yaşayacak yada çalışacak insanların hareket yönünü kasdettim.

• #1,309
Dostum ben projelerin büyüme yönünden bahsetmiyorum. Konuya sosyolojik açıdan değerlendirme yaptım. O coğrafyada yaşayacak yada çalışacak insanların hareket yönünü kasdettim.
Eğer bir uydu kent yapıyorsanız tüm sosyal alanları , resmi mercileri de içerisinde barındıracak şekilde yapmak durumunda olursunuz. Bursa'ya bağlı Bursa'dan bağımsız bir ilçe geliyor. Ve gerçekçi yaklaşmak gerekirse kısa vadede Bursa'nın 5. büyük ilçesi olacak gibi duruyor. İnsanlar bir süre daha bir kısım ihtiyaçları için merkez ilçelere bağımlı olacaktır elbette ancak bu bazı arkadaşların düşündüğü veya istediği gibi 20 sene olmayacak. Benim düşüncem ve öngörüm Bursa batıya Teknosab'a doğru , Teknosab ise batıya Karacabey'e doğru genişlemesini sürdürecektir. Teknosab'ın doğusuna etkisini kıyaslayabilmemiz için Bursa'nın doğusundaki iki yavru ilçesi Kestel ve Gürsu ile Nilüfer'i kıyaslamak gerektiği kanaatindeyim.

• #1,310
Sizlerinde bildiğiniz üzere,beklentinize ve sabrınıza bağlı atacağınız adımlar.
Eğer yerinize sanayi ve konut geliyorsa zaten yorum yapılmaya gerek yok ancak arazinizin yakınına sanayi ve konut bölgesi geliyorsa;
Beklentiniz;
*Yerinizin dönümü 1 milyonken 3 milyona çıktı ise ve satıp farklı bir yatırım düşünüp aylık getiri getirecek yatırımlar yaparsınız.(Kısa vadede)
*Ancak arazinize yakın bu sanayi ve konut bölgelerinin genişleyip,sizinde yerinizin konut ve sanayi imarlı olma beklentisine girerseniz, evet yeriniz 1 milyonken 10-20 milyon olma ihtimali var,ancak ve ancak cidden uzun yıllar beklemeniz gerekiyor.(Uzun vadede ve kesinde değil)
Örnek: Bursa Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş tarihi : 1961 ancak Doğanköy Konut İmarı çalışmaları 2014 gibi başlayıp,imarlı tapular sanırım 2022'de vs. de verildi. Ancak şu an imarlı arsa dönümü 30 milyon civarı.(Ciddi rakamlar,bizim gibi küçük yatırımcılar için)
Benim arazim tarla vasfında ve dönümü şu an 10-12 milyon civarı ancak Konut İmar genişlemesini bekliyorum yıllarca ve de daha da bekleyecek gibiyim.
Vesselam,tecrübe eden bir kardeşiniz-abiniz olarak,bölgelere konut-sanayi imarı gelmesi çok güzel birşey tabii ki ancak kısa vadede her şey uçacak,gelişecek,öyle olacak,böyle olacak hayaline kapılıp,hayal kırıklığına uğramayın.Saygılarımla.

• #1,311
Merhabalar, görükle Sakarya mahallesi görükle kavşağına yakın yerde tarlam var acaba o bölgede imar çalışması var mı?

• #1,312
Konut, insan hakkı. Can TOPAKTAŞ

“Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in attığı ve atacağı adımları irdelememiz gerekiyor; çünkü Bozbey’in yakındığı ‘Bursa Anayasası’ adını verdiğimiz 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nın bitirilmesi gerekiyor. Burada hemen bir parantez açayım; Bursa Planlama Ajansı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya bir başka buluşmada aynı soruyu sordum; Pala da “bu yılın (2025) Aralık ayına yetiştirmeye çalışacaklarını’ söyledi.

Bu plan çok önemli; Çünkü kalıcı projeler ancak planda gösterilecek alanlara yapılabilecek. Hatta BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın TEKNOSAB yakınlarındaki ‘organize konut alanları’ ile yeni 4 OSB sahası, 1/100.000’lik planda yer alırsa ancak hayata geçirilebilecek. Sayın Pala ve diğer bilim insanlarının alacağı kararlar ve plan notları Bursa’nın geleceğini şekillendirecek.”

• #1,313

“Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in attığı ve atacağı adımları irdelememiz gerekiyor; çünkü Bozbey’in yakındığı ‘Bursa Anayasası’ adını verdiğimiz 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nın bitirilmesi gerekiyor. Burada hemen bir parantez açayım; Bursa Planlama Ajansı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya bir başka buluşmada aynı soruyu sordum; Pala da “bu yılın (2025) Aralık ayına yetiştirmeye çalışacaklarını’ söyledi.

Bu plan çok önemli; Çünkü kalıcı projeler ancak planda gösterilecek alanlara yapılabilecek. Hatta BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın TEKNOSAB yakınlarındaki ‘organize konut alanları’ ile yeni 4 OSB sahası, 1/100.000’lik planda yer alırsa ancak hayata geçirilebilecek. Sayın Pala ve diğer bilim insanlarının alacağı kararlar ve plan notları Bursa’nın geleceğini şekillendirecek.”
Bu yıl sonunda ve bu yıl ve 2026 yılında çok şeyler olacağı belli sadece bürokrasiyi bekliyor herkes artık Teknosab çevresinin yakın zamanda imar açılacağını fiilen diyor buna sanayiciler belediye başkanları mutahitler toplumun önde geleni ortak paydada buluşmuşlar sadece önde burokrasi var o da bu yıl gidişat ince çizgileri yol haritası belli olacak röntgen çekildi şimdi emar ile hastalıkları teşhis ettiler Aralık'tan sonra tedaviye başlanacak bu tedavi ilaç ile mi yoksa ameliyat ile mi olacak belli olacak hızlı mı yoksa ağırdan mı görcez

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Serdar1661
  • #1,314
Bu yıl sonu önümüzdeki yılın başı Teknosab civarı imar çalışmaları olacak , sadece Teknosab özelinde değil Bursa genelinde 1/100000 lik planlar açıklanacak. Bir kısmımız sevineceğiz bir kısmımız acaba teğet mi geçti yoksa bizim tarlaya da imar vurdu mu diye heyecanla bekleyeceğiz . Bir kısmımız da üzüleceğiz. Sadece bekleyip göreceğiz .

• #1,316

Sizce bu planı sıfırdan mı ele alırlar yoksa 2040 yılı 1/100.000 lik bir türlü onaylanamayan planı mı revize ederler?

• #1,318
Yeniden revize edileceğini söylendi mevcut planlar ile Doğanköy kg planında idi bir önceki planda zaten imarda verdiler
Evet,imar verdiler ve şu an daire fiyatları 10 milyon ile 20 milyon TL arasında.
Ben,açıklayacakları plan ile birlikte;
Onlarca milyonluk dairelerin yer aldığı siteler ile yüzlerce milyon liralık firmaların yer aldığı sanayinin arasında kalan tarım arazimde nasıl tarım yapacağım?
Yapıp,yapamayacağım belli olsun en azından..

• Beğen
Tepkiler: Yetkin ve hamzacon
  • #1,319
Evet,imar verdiler ve şu an daire fiyatları 10 milyon ile 20 milyon TL arasında.
Ben,açıklayacakları plan ile birlikte;
Onlarca milyonluk dairelerin yer aldığı siteler ile yüzlerce milyon liralık firmaların yer aldığı sanayinin arasında kalan tarım arazimde nasıl tarım yapacağım?
Yapıp,yapamayacağım belli olsun en azından..
10 milyon daire beklemeye değer 2 daire kalsa finansal özgürlük demek 5 daire kalsa çoçuğun içinde finansal özgürlük demek 10 daire kalsa torunun içinde finansal özgürlük demek beklemeye değer 6 kat imarlı daireler 24 daire yapılıyor bloklar 12 daire mutahitler vermek zorunda

• Beğen
Tepkiler: Doğanköylü

Konu görüntüleyen kullanıcılar