TEKNOSAB’da tüm parsellerde üretim 2027’de
Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk üretim ve ihracat merkezi TEKNOSAB’daki gelişmeleri de paylaşan Başkan Burkay, “2017 yılında temelini attığımız, 2018’de ilk tahsislerin yapıldığı TEKNOSAB’da kamulaştırma, altyapı ve fabrika inşaatları için ilk kazmanın vurulması 4 yıl sürdü. Türkiye’de 360’tan fazla OSB var. Bu bölgelerin yatırıma hazır hale gelme süresi ise ortalama 13 yıl. Biz TEKNOSAB’da 4 yıl gibi kısa bir sürede bu başarıyı ortaya koyduk. Bölgemizde şu anda 15 firmamız üretime başladı. Yılın ilk yarısına kadar burada üretim yapan firmalarımızın sayısı 37’ye, istihdam 5 bin 500’e, bölgemize yapılan yatırım tutarı da 50 milyar TL’ye ulaşmış olacak. 2027 yılı sonu itibariyle de bölgedeki tüm parsellerde üretime geçilmesini hedefliyoruz. Bölgemizin yüksek katma değer ve ihracat odaklı üretim altyapısı, Bursa’mızın 40 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında anahtar bir rol oynayacak” dedi.
TEKNOSAB’da 40 binin üzerinde çalışanın olacağını, 160 bine yakın nüfus planlaması öngördüklerini belirten İbrahim Burkay, planlı sanayi bölgelerinin çevresinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili bakanlıklarla birlikte yaşam alanları ve uydu kentler kurarak, çalışanların uygun maliyetlerle konut sahibi olmasını arzu ettiklerini ifade etti.