Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 125 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,482
Bakalım dodurganın önü çok açıkta bir süpriz çıkmaz inşallah

• #2,484
Bakalım dodurganın önü çok açıkta bir süpriz çıkmaz inşallah
Supriz cikmamasi bir supriz olur son 15 yila bakarsak

Asil arastirilmasi gereken sey Dodurganin yuzde kaci AKP grubuna veya siyasetcilere ait. Eger oran yukseldiyse o zaman onu acilir. Yoksa bir bahaneyle engellerler.

• #2,485
Dolar üstünden yapılan hesaplamalara göre kaç kişi o mulkleri alabilecek?
Burada yazan tek fakir benim sanırım :)
Yapılan hesaplardaki paralar bana göre çok büyük. Rasyonel bir ticareti içermiyor. Fikrim böyle.

• #2,486
fakirizde kime göre ama? Buralari alacaklara göre fakiriz (kendim için konuşuyorum) fakat başkalarına göre de zenginiz :D

rakamlar çok büyük orası su götürmez. Bir diger hususta ayni anda bir çok ev ilana düşecek. Buda fiyatların kırılmasına yol açabilir. Evinizin kaliteli oluşu ortalamanın üzerinde bir fiyattan satılmasına olanak saglar. Burayı alacagıma biraz daha fazla verir öbür evi alırım düşüncesi her zaman olacak alıcılarda. Burada mühim olan öbür evin sahibi olabilmek.

• #2,487
Hesabı dolar üzerinden yapmamın sebebi enflasyon-devalüasyon sebebiyle zaten devamlı artış gösteren rakamların bizim için kazanç anlamı taşımaması, daha doğrusu fiyatların alım gücü olarak aynı kalması sebebiyledir. Velev ki fiyatlar enflasyon-devalüasyondan fazla artmışsa ancak o zaman arsamız sahiden değer kazandı diyebiliriz. Bunu da ölçmenin en kolay yolu en azından enflasyon oranında artış gösteren döviz bazında arttığını görmektir.

Örnek vermek gerekirse arsa fiyatı 3 ay evvel diyelim ki 10.000 liraydı, şimdi 12.000 oldu. O zaman 300 dolara denk gelen fiyat şimdi de 300 dolara denk geliyor. Enflasyon da zaten aynı olduğu için bu süreçte arsanın %20 artışının bizim için kazanç sayılacak bir tarafı yoktur, sadece değerini korumuş sayılır.

Ancak arsa fiyatı örneğin 16.000 e çıkmışsa döviz olarak 300 dolardan 400 dolara çıkmış demektir ve reel bir değer artışı sözkonusudur, aynı şekilde enflasyon oranını düşünce bile daha değerli hale gelmiş olduğu görülür.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #2,488
fakirizde kime göre ama? Buralari alacaklara göre fakiriz (kendim için konuşuyorum) fakat başkalarına göre de zenginiz :D

rakamlar çok büyük orası su götürmez. Bir diger hususta ayni anda bir çok ev ilana düşecek. Buda fiyatların kırılmasına yol açabilir. Evinizin kaliteli oluşu ortalamanın üzerinde bir fiyattan satılmasına olanak saglar. Burayı alacagıma biraz daha fazla verir öbür evi alırım düşüncesi her zaman olacak alıcılarda. Burada mühim olan öbür evin sahibi olabilmek.

Rakamların büyüklüğü sadece ekonomik gidişatın kötü olmasından. Paradan atılmış olan 6 tane sıfırın 2 tanesi geri dönmüş durumda. Altı sıfır atıldığında artık milyar, milyon kelimelerine lüzum kalmadı diye seviniyorduk, şimdi ise ev araba türü herşey yine milyon liralarla ifade edilir oldu.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #2,489
Hesabı dolar üzerinden yapmamın sebebi enflasyon-devalüasyon sebebiyle zaten devamlı artış gösteren rakamların bizim için kazanç anlamı taşımaması, daha doğrusu fiyatların alım gücü olarak aynı kalması sebebiyledir. Velev ki fiyatlar enflasyon-devalüasyondan fazla artmışsa ancak o zaman arsamız sahiden değer kazandı diyebiliriz. Bunu da ölçmenin en kolay yolu en azından enflasyon oranında artış gösteren döviz bazında arttığını görmektir.

Örnek vermek gerekirse arsa fiyatı 3 ay evvel diyelim ki 10.000 liraydı, şimdi 12.000 oldu. O zaman 300 dolara denk gelen fiyat şimdi de 300 dolara denk geliyor. Enflasyon da zaten aynı olduğu için bu süreçte arsanın %20 artışının bizim için kazanç sayılacak bir tarafı yoktur, sadece değerini korumuş sayılır.

Ancak arsa fiyatı örneğin 16.000 e çıkmışsa döviz olarak 300 dolardan 400 dolara çıkmış demektir ve reel bir değer artışı sözkonusudur, aynı şekilde enflasyon oranını düşünce bile daha değerli hale gelmiş olduğu görülür.

Malesef edindigimiz taşinmazin deger kazanip kazanmadigini bu şekilde takip edebiliyoruz.

çogu insanda aldim degerlendi duşuncesine giriyor ama işin asli görüldügü üzere öyle degil.

• Beğen
Tepkiler: RKK
  • #2,490
Malesef edindigimiz taşinmazin deger kazanip kazanmadigini bu şekilde takip edebiliyoruz.

çogu insanda aldim degerlendi duşuncesine giriyor ama işin asli görüldügü üzere öyle degil.
Bu evlerin artışı dolar bazına göre de çok yükseldi 18 ay öncesine göre dolar bazında yüzde 50 arttı

• #2,491
Bu evlerin artışı dolar bazına göre de çok yükseldi 18 ay öncesine göre dolar bazında yüzde 50 arttı
Sen böyle diyince aklima geldi. Geçen bir haber paylastim tapuda dusuk alim/satim gösterenler ile ilgili. Orada tapusor vs gibi uygulamalari referans aliyorlarmis.

Bende son 1 senedir takip etmeye çalisiyorum dodurga piyasasını. Bu haberden bağımsız mart ayinda bu ugulamayi indirmiştim ve 2023 ortasi ile 2024 ortasi arasindaki fiyat degisimlerine baktım. örnek vereyim; kendi parselim için 2023 kasim ayinda ortalama fiyat 7450tl olarak gösteriyordu mart ayinda sorguladigimda (tabi çevre parsellerdeki satislarin ortalamasını baz aliyor). Haberden sonra tekrar girip baktim uygulamaya hatta suan bakıyorum. 2023 kasim ayi için ortalama fiyat 8230tl gösteriyor. Geçen girdigimde bundan biraz daha dusuktu. Her girdigimde geçmis aylarin ortalamasi artiyor 😅

Tabi bunun tapuda düsuk fiyat gösterme ile ilgisi varmi bilemem. Sonuçta bu programi referans aliyorlarmis. Görselleride ekleyim. Soldaki mart ayinda aldigim ekran göruntusu, sagdaki simdi

IMG_0916.jpeg
IMG_1166.jpeg

Son düzenleme:
  • #2,492
Sen böyle diyince aklima geldi. Geçen bir haber paylastim tapuda dusuk alim/satim gösterenler ile ilgili. Orada tapusor vs gibi uygulamalari referans aliyorlarmis.

Bende son 1 senedir takip etmeye çalisiyorum dodurga piyasasını. Bu haberden bağımsız mart ayinda bu ugulamayi indirmiştim ve 2023 ortasi ile 2024 ortasi arasindaki fiyat degisimlerine baktım. örnek vereyim; kendi parselim için 2023 kasim ayinda ortalama fiyat 7450tl olarak gösteriyordu mart ayinda sorguladigimda (tabi çevre parsellerdeki satislarin ortalamasını baz aliyor). Haberden sonra tekrar girip baktim uygulamaya hatta suan bakıyorum. 2023 kasim ayi için ortalama fiyat 8230tl gösteriyor. Geçen girdigimde bundan biraz daha dusuktu. Her girdigimde geçmis aylarin ortalamasi artiyor 😅

Tabi bunun tapuda düsuk fiyat gösterme ile ilgisi varmi bilemem. Sonuçta bu programi referans aliyorlarmis. Görselleride ekleyim. Soldaki mart ayinda aldigim ekran göruntusu, sagdaki simdi

Ekli dosyayı görüntüle 69168Ekli dosyayı görüntüle 69169
Tapudaki satis fiyatlarina erisimi var yani bu uygulamanin oyle mi

• #2,495
Belediye ile görüşen oldumu acaba durum nedir ne olacak şimdi bilgisi olan var mı

İmar komisyonu askıdan inmiş olan plana yapılmış itirazları değerlendirecek ve bunlardan hangilerinin red veya kabul edilmesi gerektiğine dair karar hazırlayıp meclise gönderecek.

İtirazların tamamına red kararı çıkarsa, mecliste bu karar onaylandığı anda plan kesinleşmiş olur. Beklentimiz, umudumuz da kararın tüm itirazların reddedilmesi şeklinde olacağıdır.

Çünkü Dodurga'da plana itiraz konusu olabilecek herşey zaten mahkemelik oldu ve sonuca bağlandı.

Haziran ayı meclis toplantısında itirazların reddine yönelik karar kabul edildiği zaman imar süreci tamamlanmış olur. Çankaya belediyesine ruhsat başvuruları yapılabilir hale gelir.

• Beğen
Tepkiler: beinz06 ve Makita
  • #2,498
Farkettiyseniz özellikle son 1 yıldır Ankara trafiğinde olağanüstü bir artış var artmaya da devam ediyor.İmarlı arsa fiyatları ev fiyatları dolardan daha fazla yükseliyor.Dahada yükselecektir çünkü Ankara’daki ev fiyatları Antalya’ya,izimire vb… göre daha düşük.İstanbul’u yazmıyorum bile.Mesela Antalya’da park oran gibi Sinpaş Oran gibi lüks bir yerinde site düşünün oralarda fiyatlar 1 milyon dolardan başlıyor.Şimdi oralarda deniz var diyenlerde olacak ama üzülerek söylüyorum Ankara’da deprem riski yok keşke tüm Türkiye’de de olmasaydı.
Ankara’nın en lüks yerleri İncek,beytepe,Çayyolu,AlacaatlıYaşamkent ( Ümitköy,Çukurambar,Oran hariç) hepsinin kesiştiği yerde Dodurga. Konum olarak bu kadar kıymetli olupta bu kadar bakir kalan başka bir yer yok Ankara’da.
Dodurgadaki yapılar hem site şeklinde düzenli olacak hem de yüksek katlı olacak.Plan olarak mükemmel(tabiki Çankaya belediyesi,Abb göleti,parkları yaparsa)Kısacası Ankara’da Dodurga kadar gelecek vaadeden bir yer yok.
Son zamanlarda Ankara çok fazla göç alması da Ankara’da ki konut fiyatlarını çok yükseltecek.

• Beğen
Tepkiler: Metin
  • #2,499
Ankara üniversinde gayrimenkul dalında profesör olan hoca bile Dodurgada hisse satmaya başlamış.Yani dodurgadaki pastanın büyüklüğü çok büyük.

• #2,500
Demem o ki arsanızı değerinin altında satmayın ayrıca %50 altına da Mütahitle anlaşma yapmayın.
inşaat maliyeti mütahite 2 bin 500 dolara geliyor diyen insanlara da kulak asmayın.
Dodurgada villa parselleri örnek vermek gerekirse 6 bin metrelik yere %50+500 bin dolar paraya anlaşıyor mütahitler.
Villa yapımı konut yapımına göre en az %23 daha pahalı.Villa kurtarıyorsa konut nasıl kurtarmasın %50+parayı

Konu görüntüleyen kullanıcılar