Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 126 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,501
Demem o ki arsanızı değerinin altında satmayın ayrıca %50 altına da Mütahitle anlaşma yapmayın.
inşaat maliyeti mütahite 2 bin 500 dolara geliyor diyen insanlara da kulak asmayın.
Dodurgada villa parselleri örnek vermek gerekirse 6 bin metrelik yere %50+500 bin dolar paraya anlaşıyor mütahitler.
Villa yapımı konut yapımına göre en az %23 daha pahalı.Villa kurtarıyorsa konut nasıl kurtarmasın %50+parayı
Ümit beyin görüşüne bende katılıyorum .
Alacaatlıda , 0.50 emsal villa parseli yüzde elli , artı üzerine para isteniyor .
Hemen bitişiği dodurgada her şey ( emsal , kat yüksekliği , parsellerin büyük olması , düzenli sitelere her yönden uygun olması , yeşil alanların fazla olması vs , vs ) çok daha avantajlı iken ,
sanırım yüzde 50 nin altında kesinlikle müteahhit lerle anlaşma yapılmayacaktır
Müteahit ler şimdiden anlaşma yapmak istiyorlar ki , ( yapılan anlaşmalar yüzde 45 civarı )
İnsanlar uyanmadan , ucuza kapatabilme güdüsüyle .
Aklı olan arsa sahiplerinin bu oyuna gelmemelerini dilerim . Başka dodurga yok .
Keçiörende , Etlikte , vs vs yüde elli iken ,
Dodurgada yüzde ellinin altını konuşmak abesle iştigaldir .
Ziraa aynı daire , maliyetler aynıyken Dodurgada daha pahalıya satılırken ,
Dodurgada yüzde ellinin altında müteahhit sözleşmeleri yanlıştır .

• #2,502
Değerlenecegi konusunda benimde beklentim çok yüksek.

Eğer park, bahçe, gölet gibi çevre düzenlemelerini ve yollarını nizama uygun ve temiz yaparlarsa fiyatların beytepeye yaklaşmasıni bekliyorum. Aksi durumda alacaatlıdan aşaği kalmaz fiyatlari eşit olur.

Müteahhit ile anlaşma zemini aramama en az 1.5 2 yıl var. Bu sürede belki maddi imkanımı düzeltir biraz daha yatırım yapabilirim. Ayrıca bölgede inşaatlarda başlar onları takip eder eksiklerini fazlasını görme şansım olur.

• #2,503
Kimse arz talep hesabi yapti mi bu forumda? Herseyi belirleyen arz talep. Talep olsa dodurgaya 2 yil icinde 50 tane gokdelen dikerler. Milyon dolarlar havada ucusur

1. Ankaraya 2025-2035 arasinda kac tane ev yapilacak?
2. Bu evleri yapmak icin piyasadaki arsalarin yuzde kacini kullanmak gerek?
3. Bu arsalara ev yapacak yeterince muteahhit var mi?
1. ben muteahhit olsam Istanbul Antalya gibi yerlerde calisirdim cunku maliyet Ankaraya gore 20% fazla ama satis fiyati 100% fazla. 2. Ornegin diyelim Ankaraya 2026da 50 bin yeni konut yapilacak. Dodurganin hepsini dolduracak kadar konut demek bu ki Ankarada o kadar muteahhit var mi bilmiyorum ?

Ankarada 2024 yilinda 140 bin konut satilmis. Yarisi yeni olsa 70 bin. Diyelim Ankarada 10 yilda 700 bin yeni ev satilacak.

Dodurgada diyelim kabaca ortalama 15 donumluk 200 parsel var. Ortalama emsal 2, ev 150m2. 200*15000*2/150 m2=40 bin tane ev demek bu.

Ankaradaki diger imarli arsalardan kac tane ev cikiyor? Diyelim ortalama 10 donumluk, 500 parsellik, 15 farkli bolge var, ortalama emsal 1, ortalama ev 100 m2. 750 bin ev ediyor.

Tabi bir de hazirda satilmayi bekleyen yeni ev sayisini bu hesaba dahil etmek lazim. Diyelim 300 bin. Diyelim bu evler oncelikli satilacak. 300 dedim cunku yatirimlik alip piyasa canlaninca satisa cikartacaklar var. Finansman icin para yerine konut kullanan muteahhitler var.

700-300=400 bin.

Yani 10 yilda 400 bin ev 800 bin evlik alana yapilacak. Yani gelecek 10 yilda ankaradaki insaata uygun arsalarin yarisi kullanilacak demektir bu.

Dodurgaya talep diger yerlere gore az olacak cunku daireler fazla buyuk ve luks. Bu hesaba gore 2035 yilinda en iyi ihtimalle dodurganin yarisi yapilasmis olacak.

Ayrica belediyeler bir yilda yapilacak konut sayisini sinirliyor saniyorum. Ulkenin yıllık yeni ev ihtiyacı 800 bin civari ama son 7 yildir yapilan ev sayisi daha az

Not: Ben kabaca hesap yaptim. Siz de kendi hesabinizi paylasabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • #2,504
Arz talepten bahsettim Ankara çok göç alan bir yer haline geldi

• #2,505
1-)Ankara’da elit arsa rezervi dodurga dışında nerede var ??
2-)20-30 parselin zaten mütahitle anlaşmış
3-)Çubuğa bile mütahitler inşaat yapıyorken Ankara’nın en uç noktaları gelişiyorken dodurga mütahitler için bulunmaz bir fırsat
4-)Bu bahsettiğim yerlere bir bak istersen kiralar ne kadar olmuş,evler kaç günde kiraya veriliyor diye
Yani boş konuşmalarından bir türlü vazgeçmedin ya Ankara’yı gezmemişsin ya da bir şey bilmiyorsun
şu süreç atlatıldıktan sonra dodurga nasıl olacak göreceksin
Burayı bilen mütahitler sabırsızlıkla ruhsatların verilmesini bekliyor
Sen arsanı yüzde 40 lara mütahite vereceksen dm den yaz hemen bulayım sana mütahit

• #2,506
Ümit beyin görüşüne bende katılıyorum .
Alacaatlıda , 0.50 emsal villa parseli yüzde elli , artı üzerine para isteniyor .
Hemen bitişiği dodurgada her şey ( emsal , kat yüksekliği , parsellerin büyük olması , düzenli sitelere her yönden uygun olması , yeşil alanların fazla olması vs , vs ) çok daha avantajlı iken ,
sanırım yüzde 50 nin altında kesinlikle müteahhit lerle anlaşma yapılmayacaktır
Müteahit ler şimdiden anlaşma yapmak istiyorlar ki , ( yapılan anlaşmalar yüzde 45 civarı )
İnsanlar uyanmadan , ucuza kapatabilme güdüsüyle .
Aklı olan arsa sahiplerinin bu oyuna gelmemelerini dilerim . Başka dodurga yok .
Keçiörende , Etlikte , vs vs yüde elli iken ,
Dodurgada yüzde ellinin altını konuşmak abesle iştigaldir .
Ziraa aynı daire , maliyetler aynıyken Dodurgada daha pahalıya satılırken ,
Dodurgada yüzde ellinin altında müteahhit sözleşmeleri yanlıştır .
Aynen katılıyorum çünkü Ankara'nın her tarafında arsa hariç inşaat maliyetleri aynıdır.daireyi değerlendiren mütahite para kazandıran arsanın değeridir.bugün bahceli evlerde,emekte yüzde 60 la. Mütahite verildiğine göre dodurgada neden verilmesin.yüzde 45 le bağlumda yenikentte veriliyor

• #2,507
Dodurgada evlerin büyüklüğünden dolayı , fiatların pahalı olacağından bahsediliyor .
Ben müteahhit lerin , ticari - konutlarda ,
Ticari göstererek , bu problemi aşacaklarını düşünüyorum.
Örneğin gökdemirler inşaatda olduğu gibi .

• Beğen
Tepkiler: Ümit
  • #2,508
Aynen katılıyorum çünkü Ankara'nın her tarafında arsa hariç inşaat maliyetleri aynıdır.daireyi değerlendiren mütahite para kazandıran arsanın değeridir.bugün bahceli evlerde,emekte yüzde 60 la. Mütahite verildiğine göre dodurgada neden verilmesin.yüzde 45 le bağlumda yenikentte veriliyor
Yapracık gibi dağ başına imar geçirip inşaat yaptırmak için Dodurga gibi yerlerin imarını durdurup engellediler bu bölge yüzde 50 hatta yüzde 55 'den aşağı müteahhite verilmez. Öte yandan bu bölgede kooperatiflerde bulunuyor ve orada oturmak için yıllardır bekleyen aileler var. Bir yerde yapılaşma başlayıp yerleşimler aniden artınca o bölge cazibe merkezi olup hızlı bir gelişme gösterir. İnsanlar alım yapacağı zaman dikkatini o bölgeye yöneltirler. Konut talebini salt rakamlar yönünden kurgulamak bence eksiklik içeren bir bakış açısı. Şu anki Belediye Başkanı zaten ben senelerdir imar geçirmiyorum diye övünüyordu döneminin sonuna doğru bu politikasıyla talebin iyice yükselmesine neden olacak. Bundan sonrası ülkenin genel ekonomik durumuna bakıyor yapılaşma için.

• #2,509
Ticari+Konut parsellerinin biraz sabrederlerse çok rahat %50 ile mütahite verileceği görüsündeyim.

• Beğen
Tepkiler: SOLEY
  • #2,510
Benim konutta beklentim %50. Konut+ticari hayli hayli %50’ye verilir. Beklemeye bile gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: SOLEY
  • #2,512
IMG_8083.jpeg

• #2,513
Sayın YILDIZ mesajınızı hayretler içinde okudum.Gerçekten böyle bir şey olabiliyor mu?
Yani müteahhit kat karşılığı verilen arsaları satabilir mi?Bunu hiç düşünmemiştim ama maalesef şaşırmamak lazım bu tür şeylere.
O zaman sözleşme yapılırken bunu engelleyebilecek bir madde konulabilir mi?

• #2,514
Haklısınız ,
Ziraa koskoca dodurganın , 2+1 ve 1+1
ihtiyacını büyük ölçüde,
Ticari + konut parselleri karşılayacak .
Ara ara bu durumu bende düşünüyorum pek konunun gidisatina uygun olmasada :D

Her kat 150m² den 4 daire, toplamda 600m² ediyor. Daire sayısı belli olunca bundan az kimse istemez, fazlası zaten yapılamayacak. %95 ihtimalle bütün parsellerde max daire sayısı korunur. Önceleri (3+1, 3+1, 3+1, 4+1) veya (4+1, 4+1, 3+1, 3+1) kafama yatıyordu. ilk örnekte 3+1'leri 135m² tutarsak 4+1 195m² oluyor. 2. örnegi kafamdan silmesemde en son tercihim olur gibi, çünkü hem 3+1'ler çok küçülüyor hem de 4+1'ler yeterli büyüklükte olmuyorlar. 3+1'leri 130ar m² yaparsak 4+1'ler 170m² oluyor. Son aklıma gelende 2 adet 3+1 150m² den, 2+1 110m² ve 4+1 190m². Muhtemelen bu 2 varyasyondan ((3+1,3+1,3+1,4+1) ve (2+1,3+1,3+1,4+1) birisini seçeriz gibime geliyor fakat dedigin gibi ticari parsellerde epeyce 2+1 yapılma olasılıgı fazla oldugu için ya 2+1'leri sınırlı sayıda tutarız veya direk ilk seçenekten devam ederiz.

Bende geniş daireyi seviyorum, hep 4+1'lere kayıyor gönlüm 😅. Tabi ticari olarak düşünüp öyle karar vermek gerek.

Son düzenleme:
  • #2,515
Ara ara bu durumu bende düşünüyorum pek konunun gidisatina uygun olmasada :D

Her kat 150m² den 4 daire, toplamda 600m² ediyor. Daire sayısı belli olunca bundan az kimse istemez, fazlası zaten yapılamayacak. %95 ihtimalle bütün parsellerde max daire sayısı korunur. Önceleri (3+1, 3+1, 3+1, 4+1) veya (4+1, 4+1, 3+1, 3+1) kafama yatıyordu. ilk örnekte 3+1'leri 135m² tutarsak 4+1 195m² oluyor. 2. örnegi kafamdan silmesemde en son tercihim olur gibi, çünkü hem 3+1'ler çok küçülüyor hem de 4+1'ler yeterli büyüklükte olmuyorlar. 3+1'leri 130ar m² yaparsak 4+1'ler 170m² oluyor. Son aklıma gelende 2 adet 3+1 150m² den, 2+1 110m² ve 4+1 190m². Muhtemelen bu 2 varyasyondan ((3+1,3+1,3+1,4+1) ve (2+1,3+1,3+1,4+1) birisini seçeriz gibime geliyor fakat dedigin gibi ticari parsellerde epeyce 2+1 yapılma olasılıgı fazla oldugu için ya 2+1'leri sınırlı sayıda tutarız veya direk ilk seçenekten devam ederiz.

Bende geniş daireyi seviyorum, hep 4+1'lere kayıyor gönlüm 😅. Tabi ticari olarak düşünüp öyle karar vermek gerek.
İnşaat başladığında müteahhitin projesini arsa sahibi mi yapıyor. Benim bildiğim projeyi müteahhit yapıyor. Herkesin hissesine göre ne düşüyorsa bunun ozerinden sozlesme yapılıyor. Benim 900 metrem var %50 muhtemelen olacak. 2 emsalde 900 metre kapalı alan bana düşecek ister 2+1 olsun ister 4+1 olsun ben 900 metre kapalı alanın sahibiyim.

• #2,516
İnşaat başladığında müteahhitin projesini arsa sahibi mi yapıyor. Benim bildiğim projeyi müteahhit yapıyor. Herkesin hissesine göre ne düşüyorsa bunun ozerinden sozlesme yapılıyor. Benim 900 metrem var %50 muhtemelen olacak. 2 emsalde 900 metre kapalı alan bana düşecek ister 2+1 olsun ister 4+1 olsun ben 900 metre kapalı alanın sahibiyim.
Brüt mü ? Net mi ?

• #2,517
inşaat basladıgında proje bellidir. Projeyi müteahhit yapıyor ama sözleşme imzalamadan avant proje isteyebilirsin. Projelendirme aşamasında istekleriniz olabilir, onuda iletirsiniz. Müteahhit kabul eder etmez orasını bilemem. Ayrica insiyatifi müteahhite bırakırsan sana degil kendisine en uygun projeyi yapar.

Sonuçta kalmayı planladigim bir ev istiyorum. Mümkün mertebe müdahil olmaya çalışacagım proje aşamasinda. Tabi bu benim kendi düşüncem. Kimseyi baglayıcı bir sey degil.

Konu görüntüleyen kullanıcılar