Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 69 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,361
Dolar sabit kalirsa 50 bin demek $1400/m2 demektir. Bunun icin de dairenin $2800/m2'ye satilmasi lazim. O da ancak istanbul nisantasinda olur. Yanlissam arsa sahibi ve muteahhit arasindaki paylasim hesabini detaylica yazarak beni duzeltin :)
Galiba emsalin 2 olduğunu unuttunuz.
100 metre arsaya isabet eden inşaat alanı 50’lik bulvarda 220 metre düşünerek bi daha yapın hesaplamanızı lütfen.

Son düzenleme:
  • #1,362
Ruhsat alınır bir şekilde de benim gözümü korkutan altyapı. O konuda hiç bir bilgim yok. Yani ne zaman başlar ne zaman biter muamma. Hemen başlar deselerde ben pek umutlu değilim.
Köye yakın parsellerde ruhsat verirler çünkü köyün tüm alt yapısı vardır

• #1,363
Herkese merhaba
Hissemin olduğu arsa 10bin metrekare ve 1,75 emsal. Normalde 35 metrelik bulvarda ama ticari izni yoktu. Şimdi yeni duruma göre %5 ticari izni okudum. Yani 875 metrekarelik bir ticari yapı izni oluyor. Bu durumda ticari izni olmayan arsalar için bir avantaj olabilir. Siz ne dersiniz?

• #1,364
Konut parsellerinin çoğunda genelde %5 ticari izni zaten olur. Bu da mahalle arasında, apartmanların altında dükkan tarzı yerler yapmak içindir
Bunlar da yine planda tarif edildiği şekliyle "TOPLAM EMSALİN %5'İNİ AŞMAMAK KAYDIYLA GÜNÜBİRLİK İHTİYAÇLARA CEVÂP VERECEK NİTELİKTE TİCARİ KULLANIMLAR YER ALABİLİR".

Yani 10 dönümlük konut parselinde yapılaşma sırasında ayrı bina şeklinde 875 m2 çarşı yapılabileceğini sanmıyorum. Bir ihtimal giriş katla bitişik şekilde mümkündür.

Konut+Ticari parsellerinde ise çarşı bölümü konuttan bağımsız şekilde yapılabilir. Planda bu "KONUT VE TİCARET KULLANIMLARI BİRLİKTE VEYA AYRI AYRI YER ALABİLİR" şeklinde serbest bırakılıyor.

• #1,365
Herkese merhaba
Hissemin olduğu arsa 10bin metrekare ve 1,75 emsal. Normalde 35 metrelik bulvarda ama ticari izni yoktu. Şimdi yeni duruma göre %5 ticari izni okudum. Yani 875 metrekarelik bir ticari yapı izni oluyor. Bu durumda ticari izni olmayan arsalar için bir avantaj olabilir. Siz ne dersiniz?
Yüzde beş olayı ticarilerin değerini aşağı çekti.her binanın altı dükkan olduğu zaman ticariler pahalı satamayacak pahalı kiraya veremeyecekler çünkü alternatifleri çok

• #1,367
evet metin bey 10 dönümde 500 metre ticari alan yapabiliyorsunuz diye ticari+konutların değeri çok düştü.

• Beğen
Tepkiler: Metin
  • #1,368
Köye yakın parsellerde ruhsat verirler çünkü köyün tüm alt yapısı vardır
Benim parsel köyün ilerisinde otobana yakın. Birde nüfus yoğunluğu arttığı için köyün altyapısı ileriye dönük planlanmadıysa yenilenmesi şart. Yoksa çok sorun çıkartır ilerde

• #1,369
konut parselindeki yüzde 5 i arsanız hisseliyse yüzde 90 ihtimalle müteahhit kendide alır.

• #1,370
Bir de şöyle düşünün. Konut+Ticari galiba sadece bulvar üstünde var.

Konut parsellerinde dükkan izni verilmezse millet her alışverişi için bulvara gitmek zorunda kalır. Oran olarak hep aynı mıydı bilmiyorum ama konut parsellerinde %5 ticari izni gördüğüm bütün imar planlarının hemen hepsinde vardı zaten. Eski binalara da bakarsanız hemen hemen her iki apartmandan birinde giriş katta dükkanlar yer alır.

Dükkanları müteahhitin kendisine alması yaygındır. Bu sayede pazarlık payımız artar.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,372
Benim parselin yeri cafe için baya uygunmuş 😂

Bu arada değişmediyse 16 adet ticaret alanı, 4 benzinlik (artık kiminse parseli), 1 pazar alanı varmış

• #1,373
Bazı arkadaşlar dalgaya almış gibi ama benim %5 oranından ilk defa haberim oldu. Sayın RKK’nın da bahsettiği gibi market/kasap gibi işler için bulvara kadar gitmeye gerek kalmayacak. Ayrıca 875 metrekareyi küçümseyen yazılar gördüm. Bence hiç de hafife alınacak bir büyüklük değil.

• Beğen
Tepkiler: ...
  • #1,374
Konut parsellerinde %5 ticari kullanım plan tadilatından önceki plan notlarında da vardı. Yeni değil.
35'lik iki bulvar var. Birisi konut diğeri ticari+konut.

• #1,376
Arkadaşlar 29953/1 parselin emsalı 0.50 mi yoksa 1.75 midir. Toplam 7943 MT dir

• #1,378
Kadıköy’ün göbeğindeki 100 dönümlük arsa ile ilgili gelişme

Kadıköy Sahrayıcedit’teki 100 bin metrekarelik iki parsel için Güray ve Akiş ortaklığı, mal sahipleriyle anlaşmaya vardı. Gayrimenkul Değerleme Raporu’na göre, arsanın toplam değeri 6,5 milyar TL, proje bazında ise hasılat bedeli 13,75 milyar TL olarak belirlendi.

Akiş GYO’nun hasılat payı %52,73, mal sahiplerinin payı ise %48 olarak kararlaştırıldı

Dodurga Kadikoyden daha mi degerli simdi ben anlamadim :)

• #1,379
Metrekaresi 65 bin belirlenmiş. Burada 100 dönümü tek satış yapmaları sebebiyle rakam ucuz sayılır. Küçük parsellere bölüp, bir de 300-500 m2 gibi hisselerle satsalar rahatlıkla m2 fiyatı 100 bin üstünü görürdü.

• #1,380
Dodurga Kadikoyden daha mi degerli simdi ben anlamadim :)
Gayrimenkul eksperlik raporu her zaman piyasaya değerinden ucuz çıkar.Örnek vermek gerekirse misal dodurgada 50 lik bulvara cephe 2 emsal tek tapu yer olsun.Buraya ekspertiz yaptırırsanız metresi 20 binden fazla çıkmaz.Ancak piyasada bu rakamın çok üzerinde alıcılar mevcut.Sarı sitede baktığınızda 35 binden bile ilan var.Ama şu anki satılabilir fiyatı 28 bin

Konu görüntüleyen kullanıcılar