Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 65 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,281
Kendim okumadım. Haftasonu kafam sakinleşirse okuyacağım.

IMG_0811.jpeg

IMG_0812.jpeg

IMG_0813.jpeg

IMG_0814.jpeg

• #1,288
Daire metrekareleri belirlenerek, nazim imar planında belirlenen bölgenin nufus sayısı belirlenmiş olacak. Başka bir ifade ile daire şu metrekareden asagi olamaz denilecek. Sorunu böyle asmayi düşünmüşler. Muhtemelen daire metrajlari büyük olur.

• #1,289
Daire metrekareleri belirlenerek, nazim imar planında belirlenen bölgenin nufus sayısı belirlenmiş olacak. Başka bir ifade ile daire şu metrekareden asagi olamaz denilecek. Sorunu böyle asmayi düşünmüşler. Muhtemelen daire metrajlari büyük olur.
Evet. Bu da beraberinde kaliteyi getiriyor. Arz azalınca talep artar yani konut sayısı azaldıkça fiyat artar. 🙂

• Beğenmedim
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,290
Yani ne anlayacagiz bu karardan..

Yani Çankaya Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesine diyor ki;

• Mahkeme kararı ile belirtildiği üzere plan notlarında bulunan genel hükümler 9. madde ve özel hükümler 2. maddeyi kaldır. (Yani kademeli emsal)
  • Bunlara bağlı olarak özel hükümler 1. madde de yukarıdaki maddelerle ilişkili olduğu için maddeyi hukuka uygun revize et.
  • Emsalleri plan paftalarına işle ve plan notları ile plan paftası uyumsuzluğunu gider. (pafta üzerinde neresi kaç emsal belirt)
  • Nüfus yoğunluğu oluşmaması, sosyal ve teknik alanların yetersiz kalmaması için konut metrekarelerini belirt. (hatırladığım kadarıyla 5000 lik de 150 mete idi)
  • Genel hükümler 11. madde de bulunan plan müellifinin görüşü alınmadan plan değişikliği yapılamaz maddesini kaldır.

Kısaca 1000 lik planı her ne kadar ABB sen yapsan da uygulayıcı idare biz (ÇB) olduğumuz için en az senin kadar bizimde söz hakkımız var diyor.

ABB 'nin son meclis toplantısında dodurga gündemde idi. Ancak bunların hangisine dikkat edildi yada hangi kararları aldı henüz bilgi yok.

• #1,291
ABB 'nin son meclis toplantısında dodurga gündemde idi. Ancak bunların hangisine dikkat edildi yada hangi kararları aldı henüz bilgi yok.
ABB meclis toplantısında herhangi bir noktaya dikkat edildiğini sanmıyorum.
Bayındırlık ve imar komisyonun görüşü doğrultusunda aynen onaylanmıştır.
Karşı çıktıkları bir husus olsa idi, o hususun yeniden değerlendirilmesi için komisyona geri gönderilirdi.

• #1,292
  • Genel hükümler 11. madde de bulunan plan müellifinin görüşü alınmadan plan değişikliği yapılamaz maddesini kaldır.

Şahsi fikir olarak bu madde de her iki belediye arasında sorun olabilir diye kendi kendime düşünüyorum.

Her şey netleşip karara bağlansa bile ABB, ÇB ye uygulayıcı sen olsan bile benden izinsiz planda değişiklik yapamazsın diyor. ÇB de haliyle bu maddenin kaldırılmasını istiyor. Hukuki olarak hangisi haklı yorum yapamıyorum ama orası tartışılır.

• #1,296
ABB, mahkeme kararlarını plan notları üzerinde uygulamış ve ÇB 'nin taleplerini kabul etmiş gibi görünüyor. Umarım o kadar itirazdan sonra karara bir itiraz gelmez ve yürürlüğe girer.

Hal böyle ise herkese HAYIRLI, UĞURLU OLSUN.

• #1,297
Arkadaşlar yanlış anlamadıysam daire büyüklükleri tamamen 150 den az olamaz mı denilmiş. Hem Konutta hem de konut ticarette?

• #1,298
Dairelerin isterse 20 m2 olsun. Bir parselde üretebileceğin maksimum konut sayısını hesaplarken "konut inşaat alanı/150m2" olarak hesaplarım ve çıkan sonuçtan daha fazla konut üretemezsin diyor.

• #1,299
Rkk bey yorumunuzu bekliyorum olayların buraya geleceğini nokta atışı yapmıştınız bundan sonraki izleminiz nedir

Konu görüntüleyen kullanıcılar