Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 78 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,543
Plan notunda Ticari + konut arsalarda, konut sayısı konut alanına emsal inşaat alanının 150 m2 ye bölünmesi ile bulunan konut sayısını aşamaz diye bir şey eklenmiş. Bu bizim için kötü bir şey mi yoksa müteahhit ofis olarak göstererek mi 1+1, 2+1 ler yapıyor. 150 m2 den az hissesi olanlar sıkıntı yaşar mı

• #1,544
Meclisin Nisan toplantısında da varsa plana gelmiş olan itirazlar reddedilip uygulanması için Çankaya Belediyesi'ne gönderilir.

Planın bu hali hukuken taş gibi sağlam oldu.

Feriştahı gelse hukuki açıdan planı durduramaz. Çünkü planla ilgili bahsettiğimiz tüm pürüzler giderildi.

Hepimize hayırlı olsun.

• #1,545
Adsız.png

Plana ait yüzölçümü büyük olduğu için plan paftası sayfaya yüklenemedi muhtemelen.

Plan paftasını görmek isteyenler daha önceki askı sürecinde olduğu gibi ABB de görebilirler.

• #1,546
Plan notunda Ticari + konut arsalarda, konut sayısı konut alanına emsal inşaat alanının 150 m2 ye bölünmesi ile bulunan konut sayısını aşamaz diye bir şey eklenmiş. Bu bizim için kötü bir şey mi yoksa müteahhit ofis olarak göstererek mi 1+1, 2+1 ler yapıyor. 150 m2 den az hissesi olanlar sıkıntı yaşar mı
karma proje ile bu konu aşılabilir diye düşünüyorum. Bir kısmını 5+1, 4+1 gibi geniş planlarsa ufak hisseler içinde 2+1 ve 1+1 ler çıkabilir.

• #1,548
Çok sevindim.Teşekkürler SaySev.
Yalnız size bir sorum olacak,Dodurgadaki arsam ile ilgili vergi borcumu nasıl ödeyebilirim?vergi için belli bir metrekare sınırı var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: SaySev
  • #1,549
29794/1-2-3 parseller ile ilgili ne düşünürsünüz? Yapılaşması vs gibi konularda.

• #1,550
29794/1-2-3 parseller ile ilgili ne düşünürsünüz? Yapılaşması vs gibi konularda.
Parseller köyün dibinde, yani inşaata başlamak için çok uygun yerde. Ancak müteahhitler direk köyün dibinde mi başlamak isterler emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: Selm
  • #1,551
Çok sevindim.Teşekkürler SaySev.
Yalnız size bir sorum olacak,Dodurgadaki arsam ile ilgili vergi borcumu nasıl ödeyebilirim?vergi için belli bir metrekare sınırı var mıdır?

Çankaya Belediyesinin internet sayfasından veya bizzat giderek ödeyebilirsiniz.

Ancak 2017 yılı imar sonrası için beyan vermeniz gerekiyordu sanırım. Beyan vermezseniz hala imarsız tarla vergisi ödersiniz. 2017 sonrası vasıf değişikliğinden ötürü daha sonraları fark çıkabilir.

2018-2019 yıllarıydı sanırım rayiç değer belgesi almak için gittiğimde imar sonrası beyan vermediğiniz için fark çıktı bunu ödemeniz gerekiyor demişlerdi ve ödemiştim.

Bizzat gidip kontrol etmeniz daha mantıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: egeata
  • #1,552
Yapılaşma önce 50 Lik bulvarlarda mi olur ? Tahmini yapılaşmaya başlanması 5yil sürer mi ? Yorumda bulunacak arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim iyi günler

• #1,553
Çankaya Belediyesinin internet sayfasından veya bizzat giderek ödeyebilirsiniz.

Ancak 2017 yılı imar sonrası için beyan vermeniz gerekiyordu sanırım. Beyan vermezseniz hala imarsız tarla vergisi ödersiniz. 2017 sonrası vasıf değişikliğinden ötürü daha sonraları fark çıkabilir.

2018-2019 yıllarıydı sanırım rayiç değer belgesi almak için gittiğimde imar sonrası beyan vermediğiniz için fark çıktı bunu ödemeniz gerekiyor demişlerdi ve ödemiştim.

Bizzat gidip kontrol etmeniz daha mantıklı olur.
Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: SaySev
  • #1,555
Merhaba arkadaşlar bu Nazım imar planı ile ilgili askı bunu bir üstünde de uygulama imar planı da askıya çıkacak herhalde o da bugün yarın çıkar ondan sonra bir ay sonra ASKİ süresi biter

• #1,556
Herkese merhaba,
Öncelikle bölgede yatırımı olanlara hayırlı olsun.
Bölgede yatırım yapmak için daire getirili kooperatiflere mi girmek daha mantıklı olur, yoksa hisseli arsa almak mı?
Aynı metrekareye denk gelecek şekilde aralarında fiyat farkı var mıdır diye merak ediyorum.
Bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim

• #1,557
Bu şekilde yeni planı nasıl görüyoruz? 9 yıl önceki askıdaki plan : ankarazi. com/dodurga-1-1000likleri-askida/60/

• #1,559
Herkese merhaba,
Öncelikle bölgede yatırımı olanlara hayırlı olsun.
Bölgede yatırım yapmak için daire getirili kooperatiflere mi girmek daha mantıklı olur, yoksa hisseli arsa almak mı?
Aynı metrekareye denk gelecek şekilde aralarında fiyat farkı var mıdır diye merak ediyorum.
Bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim
Kooperatifler hakkında bilgim yok ama bir parselde hisse satın alırsan şufa riski var. Ona dikkat et.

Konut alanları için 171m2 arsa bir daireye denk geliyor. Buradan hesap kitap yapabilirsiniz.

• #1,560
Merhaba arkadaşlar bu Nazım imar planı ile ilgili askı bunu bir üstünde de uygulama imar planı da askıya çıkacak herhalde o da bugün yarın çıkar ondan sonra bir ay sonra ASKİ süresi biter
Uip’da da askıya çıkması lazım normalde. Sonuçta son uygulanacak olan plan ve değişikliklerde onun üzerinde yapıldı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar