Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Plancının sözleşmesi ile ilgili daha önce yazmıştım ve sözleşme resimleri de benim tahminimi doğrulamıştı.
Maalesef plancı o payları alır. Çünkü benim de tahmin ettiğim gibi yapılan sözleşme sadece plancının süresi içinde planla ilgili herşeyi halledip yüksek emsali vermesiyle kısıtlı değil, aksine yaygın şekilde kullanılan iş takipçiliği / müşavirlik şeklinde düzenlenmiş. Plancının kendisinin yaptığı şeyler sözleşmenin sadece bir parçası durumunda ve asıl olarak planla ilgili işleri kim yaparsa yapsın adamın sözleşmedeki miktarı almasına hak kazandırıyor. Bu sözleşme ile plan sürecinde sizi temsil etmiş, işinizi takip etmiş sayılıp ücrete hak kazanıyor.
Elinizdeki sözleşmeyi incelerseniz bu şekilde düzenlenip arsa sahiplerinin elini kolunu bağlayan bir sözleşme olduğunu göreceksiniz.
Sürecin uzaması ile ilgili sözleşmenin iptali davası açılabilir herhalde, bunu da tecrübeli bir avukata danışmak da fayda vardır. Ancak dava, mahkeme sürecinin sözleşme süresini uzatan mücbir sebep sayılması ihtimali de çok yüksektir.
Siz de benim durumuma yakinsiniz, bir serhi eksik sanki. Yani verdiginiz vekaletnameyle sizin arsa icin de satis vaadi sozlesmesi yapmis planci. Fakat serh koymamis. Karisik isler.
Hatta hisse payım büyük olan ticari parseli inşa etmesi için sıkıştırdığım bir müteahhit bile var.
Razı olursa yazın gelip diğer ortakları ikna etmekle uğraşmayı planlıyorum. Tek blok inşaat, hayırlısıyla 2026 sonu - 2027 yazına kadar anahtar teslimi bile olur.
Karamsar olanlara ise tek tavsiyem satıp kurtulmaları olur, stres sigaradan daha zararlı
Kooperatiflere inşaat aşamasında yüzde 10 ilave emsal artışı hakkı var diye biliyorum.Hissedarların bir kooperatif kurarak bu haktan yararlanmaları riskli ve maliyetli olurmu
Aferin! Maşallah, zehir gibi.
Güldüğünüze gore espri yapmaya çalıştınız sanırım ;/ O konudada biraz geliştirin kendinizi, tam olsun. Zira yazdıklarınızdan anladığım; sanirim dodurganin yarısı falan size ait! Konusma tarzınız öyle. Yanlış anlamayın.
Aferin! Maşallah, zehir gibi.
Güldüğünüze gore espri yapmaya çalıştınız sanırım ;/ O konudada biraz geliştirin kendinizi, tam olsun. Zira yazdıklarınızdan anladığım; sanirim dodurganin yarısı falan size ait! Konusma tarzınız öyle. Yanlış anlamayın.
Hocam siz ya çankaya belediyesini bilmiyorsunuz sanırım yaza inşşat fln yada 2026 nasıl oluyor bu merak ediyorum sizin ruhsat dediniz şey öyle kolay değil onca bunu bilin 12 ay ruhsat süresi olcak en az 2026 da yeni başlae 40 katlı bi yer mutahit çok parası varsa 1.5 2 sene teslimi 2028 bulur hayal kurmayın lütfen yanıltıyorsunuz
Hocam siz ya çankaya belediyesini bilmiyorsunuz sanırım yaza inşşat fln yada 2026 nasıl oluyor bu merak ediyorum sizin ruhsat dediniz şey öyle kolay değil onca bunu bilin 12 ay ruhsat süresi olcak en az 2026 da yeni başlae 40 katlı bi yer mutahit çok parası varsa 1.5 2 sene teslimi 2028 bulur hayal kurmayın lütfen yanıltıyorsunuz
Bir kat ortalama 1 ay sürer. 2 blok olursa ikisinide aynı anda başlayıp bitirebilir. 3-5 kat sonra alt katların duvarları örülebilir. Kalıp ve demirini yetiştirebilirlerse beton katkısıyla bu 1 ay 2-3 haftaya düşebilir.
Konu açılmışken geçen gün sosyal medyada gördüm. Adamın birisine 1+1 evi 3+1 diye satmışlar. Buna istinaden ONAYLANMIŞ projenin bir kopyasını edinin. Dwg dosyası olur, pafta olur artık nasıl saklayabilirseniz elinizde bulunsun.
Hatta hisse payım büyük olan ticari parseli inşa etmesi için sıkıştırdığım bir müteahhit bile var.
Razı olursa yazın gelip diğer ortakları ikna etmekle uğraşmayı planlıyorum. Tek blok inşaat, hayırlısıyla 2026 sonu - 2027 yazına kadar anahtar teslimi bile olur.
Karamsar olanlara ise tek tavsiyem satıp kurtulmaları olur, stres sigaradan daha zararlı