Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 118 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,343
150 metre kısıtlaması varken ,
nasıl 94 metre arsa payı satılıyor ???

• #2,346
3+1 ev getirisi için 1.75 emsalde minimum kaç m2 arsa payına sahip olmak gerekir? Müteahhitlerle %45-47 arasına anlaşılıyor bazı bölgelerde. Burası için ne olur sizce?
Eger alta dükkan yapilmazsa tamami konut olursa 150m² ev 171m² arsaya tekabül ediyor. Veya 1m² ev 1.14m² arsa ediyor diyim. Buradan hesap daha kolay olur. Ev 180m² ise 180x1.14=205m² arsaya denk geliyor.

Konut+Ticari de bunu hesap etmesi önceden zor, degisken fazla oldugu için. Müteahhit için bir sey diyemeyecegim ama benim kafamda %50-50 var. Tabi bu asamaya gelebilirsek.

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #2,348
150 metre kısıtlaması varken ,
nasıl 94 metre arsa payı satılıyor ???
O kisitlama evin m² degerinde yok. Bunlar buyuk ihtimal 94m² daire yaptiysa kalan 66m² yi diger dairelere eklerler. Mesela bu eve karsilik 4+1 yaparlar 206m² ye denk gelir. Bu parselde 136 daire yapmalari gerekiyor. Bütun dairelerin m² sini toplayip 136ya bölersek 150 çikmasi gerek.

Umarim anlatabilmisimdir.

• #2,349
Benim tahminim ortada müteahhit falan yok. 94 m2 arsa hissesi satıyorlar. Gidip görüşenlere de herhalde müteahhite şöyle şöyle verecez, size de ödemesiz 2+1veya 3+1 daire düşecek diyorlardır.

Sahibinden üzerinde mesaj attım, cevap gelmedi.

Yapracık'ta böyle, üstelik de 3 yılda 4+1 daire teslim diyerek piyasa fiyatının çok üstünde arsa hissesi satan bir grup vardı. Aradan yedi yıl geçti, ortada hiç bir şey yok.

Taktikleri şuydu: Sözleşmeye sözde inşaat aşaması için tüm hissedarların imzası şartını koyuyorlar, bir hisseyi kendi ellerinde tutuyorlar. Bu sayede aradan yedi yıl geçtiği halde diğer hissedarlar dava açamıyorlar.

Hatırladım şimdi, firmanın adı İzciler. Yapracık'ta bir sürü proje tanıtıp, 3 yılda daire teslim diye reklamlarla arsa hisselerini piyasanın 2,5-3 misli fiyattan sattılar. Facebook resmine bakın. 2018'de tüm hisseleri sattıkları bir proje. Millet hiç uğraşmadan 3 seneye evimiz olacak diye 3 misli fiyattan arsa aldı. Hala ortada hiçbirşey yok.

Bildschirmfoto_9-5-2025_20340_www.facebook.com.jpeg

Son düzenleme:
  • #2,350
Yukarıdaki parsel için ufak bir hesap yaptım yanlışım varsa düzeltin.

Bugün inşaat m² maliyeti 500$ olsa 13.25 milyon dolar çıkıyor (26500m²). Kuru 39 sayarsak 520 milyon TL eder. Yani 136 daire için ortalama daire başı 3.8 milyon TL. %50 den anlaşsa müteahhit ona 1 dairenin maliyeti 7.6 milyona denk gelecek. Kar etmesi için en kötü 11-12 milyondan satması lazım bugünkü koşullarda.

Burada dairenin büyüklüğü toplama etki etmiyor. Bunu belirtiyim.

• #2,351
Konut parselleri için 150 metrekare sınırı iyi olmadı.Daire sayısına sınırlandırma getirilmiş oldu.24 kata kadar imar var tamam ama daire sayılarını düşününce nasıl olacak bilemiyorum.
Anlaşma faslı başladığında düşünülecek şeyler bunlar ama bu aralar forum epey hareketli,beklentiler yüksek.Neyse her şey gönlümüzce,kolaylıkla olur umarım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar