Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 122 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,421
Temerrüt halinde oluşan faiz olayı sanırım faize de faize şeklinde yürür, yani bileşik faiz şeklinde gider, o zaman da çıkacak rakam 7.500 değil çok daha fazla olur.

Faize faiz yani bileşik faiz aşağıda belirtilen istisnai şartlar halinde ülkemizde kanunen yasak.

Adi işlerde bileşik faiz uygulanması yani faize faiz yürütülmesi Türk Borçlar Kanunu ile açıkça yasaklanmıştır. (TBK m. 388/3). 3095 sayılı Kanunun 3’üncü maddesinde de Türk Ticaret Kanunu hükümleri saklı tutulmak suretiyle bileşik faiz uygulaması yasaklanmıştır.

Türk Ticaret Kanununda sadece üç istisnai halde bileşik faizin uygulanabileceği kabul edilmiştir. Söz konusu istisnai haller şunlardır;

• Üç aydan aşağı olmamak üzere cari hesaplarda, taraflar tacir ise faize faiz yürütülmesi mümkündür (TTK m. 8/2)
  • Üç aydan aşağı olmamak üzere her iki taraf bakımından ticari iş niteliğini haiz olan ödünç sözleşmelerinde taraflar tacir ise faize faiz yürütülebilir (TTK m. 8/2),
  • Kambiyo senetlerinde müracaat hakkının kullanılması sebebiyle ödeme yapan müracaat borçlusu, kendinden önce gelen kişilere rücu ederken ödediği faizlere tekrar faiz isteyebilir (TTK m. 726, 778/1-d, 818/1-l).

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #2,422
İkinci husus olarak plancının hangi tarih itibariyle hak edeceği. Bence burası tam bir muallak :)

Bildiğim kadarıyla 1000 lik plan ilk olarak 2017 yılında onandı. Hatta o yıllarda belediyeye tarla vasıflı tapularını imarlı arsa olarak beyan verenler vardı. Daha sonrasında hukuki süreç başladı. Danıştay en son 2023 yılında kademeli emsali bozdu ve her yeri bir nevi eşitleyin dedi. Tabi o süreç boyunca tüm bölge 0,5 emsal olarak kaldı. Tabi arada Ankara Bölge İdari Mahkemesi kararlarını saymıyorum bile :) Netice itibariyle Çankaya belediyesi şu ana kadar o bölgede 1,50-1,75-2,00 emsal üzerinden ne bi ruhsat verdi nede bir çivi çaktırdı. Günümüze gelirsek hala 1,50-1,75-2,00 belediyede tam onanmış değil.

• #2,423
Bi yanlışlık olmasın? Benim tapularım 2019 dan 2021 e kadar, hepsi de arsa tapusu olarak, yani imarlı tapu.
Plancının anlaşma yaptığı tapular mayıs 2022 olduğunu,anlaşma yapan arkadaşlar web tapuya bakarak teyid edebilirler veya çürütebilirler

• #2,424
web tapuda edinme nedeni imar, yil olarakta 2022 yaziyor.

1/1000'lik planin tescil edilmesi ruhsat islemlerine geçmeyi gerektirmez mi? Yani hukuki olarak bilemem ama bana göre plan bugün itibariyle bile hala tescillenmedi.

• Beğen
  • #2,425
Herhalde Mayıs 2022 doğrudur öncesi olamaz, sütçüimam beyin dediği gibi sonrasını araştıralım

• #2,426
Arkadaşlar hangi mahkeme kararında kademeli emsal eşitsizliğe sebep olduğundan 10.000 metre altındaki parsellerede aynı emsal verilecek deniliyordu.forumda 1.sayfada mahkeme kararına baktım hangi sayfada olduğunu bulamadım.anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim
Şunun belgesi varsa ona göre araştırma yapacam

• Beğen
  • #2,428
Plancı kimseyi dava etmeyeceğini düşünüyorum. Eğer davayı bir kaybederse, geriye dönük herkes hakkını aramaya başlayacaktır. Bunu göze alamaz. Dava konusunda malum eli pek güçlü değil. Eğer arsanızı satış yapmak isterseniz ve plancının hissesi bulunuyorsa mutlaka resmi yoldan satış yapacağınızı bildirin. Yasaya uygun hareket edin.

• Beğen
  • #2,431
Plancı kimseyi dava etmeyeceğini düşünüyorum. Eğer davayı bir kaybederse, geriye dönük herkes hakkını aramaya başlayacaktır. Bunu göze alamaz. Dava konusunda malum eli pek güçlü değil. Eğer arsanızı satış yapmak isterseniz ve plancının hissesi bulunuyorsa mutlaka resmi yoldan satış yapacağınızı bildirin. Yasaya uygun hareket edin.
Dodurgada arsası olan,planlamacıyla sözleşmesi olan,holdinglerin olduğu söyleniyor ,onları takip etmek lazım.

• #2,432
parselin plancıyla alakası olmasının ne zararı var? bu plancıyla sözleşmesi olan hissedarları ilgilendirmez mi sadece?

• Beğen
  • #2,439
Bugün Büyükşehir meclisinde her ikiside onaylandıktan sonra bir askı/itiraz süreci olacak mı? Süreç nasıl işleyecek, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.

• #2,440
Mecliste onaylandıktan sonra imar kesinleşmiş ve ruhsat başvurularının yapılabileceği olarak biliyorum. Uzman görüşü olan varsa bizi aydınlatırsa seviniriz

Konu görüntüleyen kullanıcılar