Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Gereksiz Bulduğunuz Eshot Hatları | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Gereksiz Bulduğunuz Eshot Hatları

36 - ŞİRİNYER AKTARMA MERKEZİ - GÜMRÜK
236 - ŞİRİNYER AKTARMA MERKEZİ - GÜMRÜK

bu iki hattın tek farkı 236 gümrük yönünde yanyoldan gidiyor bu hatlar ya birleştirilmeli ya da ikisi de kapatılabilir,
şirinyer yolcusu gümrük ve konak yönüne 466 ve 304
yeşildere şirinyer yolcusu 515, yeşildere konak yolcusu 35 hatlarını kullanabilir

909 Zeytinalanı - F. Altay
984ün zeytinalanı güzergahını iptal edip bu hattı açtılar. 984e tekrardan eski güzergahı verilip bu hat kapanabilir.

images (2) (3).jpeg
images (2) (2).jpeg

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
909 Zeytinalanı - F. Altay
984ün zeytinalanı güzergahını iptal edip bu hattı açtılar. 984e tekrardan eski güzergahı verilip bu hat kapanabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 65924Ekli dosyayı görüntüle 65925
Önce 209 zeytinalanı hattı kapatıldı, gittiğin kadar öde geldi, sonra pandemi sonrası nüfusu iyice artan urlaya 984 seferleri yeterince sıklaşmadı, körüklü ise çok sonraları verildi, bu geçen sürede urlalıya tam bir yersiz eziyet dayatıldı. Urladan zeytinalanına kadar tıklım tıklım dolan 984 yüzünden bu sefer zeytinalanı izmir yolcusu mağdur oldu. şimdi hem urla hattı son yıllarda eskiye göre oldukça sıklaştı hemde yıllardır beklenen 684 açıldı,
984 hattıdaki inanılmaz yoğunluk 684 ile oldukça azalmıştı ama yıllarca çekilen çilelerin affı olarak ayrıcalıklı 209-909 tekrar açıldı

Açıkcası 684ün varlığından sonra 909a ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum onun araçlarını 984e ekleyebilirler

En azından bu güzergahla değil, çünkü sadece içeri iki durak giriyor, madem ayrı bir zeytinalanı hattı var mezarlığa, şirinkent evlerine, hakan çeken lisesi tarafına uzayabilir. Sayfada daha önce bu şekilde önerilmişti.

305 2. İnönü - F. Altay
F. Altay - İkinci İnönü Meydan durakları arasında 971le aynı geliyorlar. 971e Köprü - Seyran - Atatürk Mahallesi durakları eklenip 305 kapatılabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 65928

Dediğiniz gibi 305i tümden kapatıp 971i sıklaştırabilirler.

Veya 305 son duraktan şinasi sk çalı küme sk yolu ile çıkış ceylan sk iniş olacak şekilde erdal inönü cdsine uzayabilir, bölgedeki dar yollar ve gecekondular yüzünden yanaşmayacaklardır ancak buradan daha kötü caddeler gültepede boğaziçinde mevcut

695 Ulukent Koop - Egekent Aktarma Merkezi

827'nin güzergahı 35. Sokak evlerinden geçecek şekilde yeniden düzenlenebilir, o zaman bu hatta ihtiyaç kalmaz bence.

827'nin şu anki Harmandalı güzergahı bu fotoğraftaki gibi değiştirilebilir. Böyle olunca 695 kapatılabilir.

Screenshot_20250221_185050_Samsung Internet.jpg

946 General Kazım Özalp - Üçkuyular

Bu hat gerekli mi gereksiz mi pek belli değil. 945 general kazım özalp mahallesinden geçip 946yı kapatsalar bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Nasıl olsa 311 esentepeden geçiyor.

Bu 946

222418653.jpg

Bu da 945in güzergahı

222400045.jpg

Son düzenleme:
kesinlikle aradaki tek fark 946nın 46 sokağa girmemesi, şeker mevhibe okulu durağıda bir önceki duraktan sadece 100 metre sonra, ben bir kere esentepe kültür merkezini kaçırdım nerede inicem acaba derken diğer durağın sadece iki bina sonra olduğunu görünce çok şaşırmıştım, 945 direkt 946 güzergahını kullanabilir

kesinlikle aradaki tek fark 946nın 46 sokağa girmemesi, şeker mevhibe okulu durağıda bir önceki duraktan sadece 100 metre sonra, ben bir kere esentepe kültür merkezini kaçırdım nerede inicem acaba derken diğer durağın sadece iki bina sonra olduğunu görünce çok şaşırmıştım, 945 direkt 946 güzergahını kullanabilir
945 daha çok şeker mevhibe öğrencilerine yarayan bir hat,ama 311 i uzattıktan sonra boşa çıkmış bir hat oldu kanımca

• Beğen
975 in şu anda ciddi anlamda gereksiz olduğunu düşünüyorum
675 varken binen yolcu sayısı 1 veya 2 oluyor
bu hattı kaldırıp kaymakamlık aktarma açılana kadar 985 in fahrettin altay a girmesi, kaymakamlık açılınca da oraya kısalarak devam etmesi,675 in mevcut güzergahında devam etmesi gerektiğini düşünüyorum

89 Cennetoğlu hattının güzergahı 108 Eserkent üçyola verilip 89 kapatılabilir. bu şekilde saatte bir çalışan bu otobüslerde seferlerde sıklaşır.
89.png
108.png

Veya bu iki hat üçyol metrodaki iki ucundan birleştirilip Eserkent - H.E.A. Blv. - Üçyol - Bozyaka - Eskiizmir Cd. - Cennetoğlu şeklinde birleştirilmiş hat olarak çalışabilir.

58 - KANDERE - KEMER
otobüs 1,5 saatte bir olunca mahallelinin hattı tercih etmeyip kemalpaşa cd.sine yürüdüğüne tanık oldum. bu haliyle altındağ anadolu lisesine uzatılabilir veya kapatılabilir veya güzergahı 154 Altındağ - H.pınar Metro hattının kandeye gir çık yapması ile birleştirilebilir.

54 - OTOGAR - KEMER
burak reis cd.sinin kemere ulaşımı için mevcut bu hat seyrek saatleri nedeniyle işlevini tam yerine getirememekte, kemer yolcuları fatih cd. üzerinde kemere giden 249 662 699 aktarma yapabilir

871 hattı aynı 874 ve 875 gibi konak’a mevcut hatların şirinyer deparı gibi düşünülebilir. Yıkıkkemer işçievleri çok yoğun nüfuslu bir bölge otobüsler tıklım tıklım dolu oluyor, bölgeye körüklü de çalışmadığı için bazen arka arkaya gelen 72 441 871 şirinyer pazaryeri durağında yoğunluğu anca alıyor bazıları biraz yürümeyi göze alıp 838e biniyor, bölgedeki kalabalık liseler de talebi artırıyor

• Beğen
Tepkiler: KSakin35
Şu haliyle metro açılmadan buca içinde gereksiz bir hat olduğunu düşünmüyorum hatta eksik hatlarımız bile var

• Beğen
Tepkiler: KSakin35
15 - İNÖNÜ - KONAK
bu hat 1900lerin başından beri izmirde çalışan 21 numara ile birlikte en eski otobüs hatlarından biri olmasına rağmen bugün işlevini yitimiş vaziyettedir. inönü cd dışına sadece 3 durak çıkmakta bir tanesi cdnin iki bina altındadır. başlangıç durağı ise köprü istasyonuna oldukça yakındır ve 21 güzergahındaki kadar tepelik değildir.
bu hattı genelde metroya inmek istemeyen yaşlılar üçyol duraklarında konak'a gitmek için kullanmakta.
Üçyol ile Güzelyalı arasında körfeze inen yokuşlarda oturan halk genelde Konak yönüne yokuş aşağı tramvaya inmekte, eve dönüşlerde ise inönü caddesinde metro veya 581 kullanıp yokuş aşağı yürümektedir.

bu hat kesinlikle kapatılabilir.

951 bence şu haliyle çok gereksiz geliyor. 10 numara bu hatta eklenirse daha verimli bir hatta dönüşebilir

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar