Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Gereksiz Bulduğunuz İett Hatları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Gereksiz Bulduğunuz İett Hatları

Yasin190754

Paylaşımcı
Paylaşımcı
Benim gereksiz bulduğum hat MK53. Son seferi 20.30'a uzatıldı ancak hem çok az olan sefer saatleri hem de düşük yolcusu itibariyle kapatılmaya aday hatlardan.

336G ve 79KT bol bol yolcu toplarken bu hat tabiri caizse sinek avlıyor.

Not: İETT yazısını tamamen büyük harflerle yazamıyorum, bu sorunun giderilmesini talep ediyorum.

Son düzenleme:
36S ve 38H DÜNYANIN , EVRENİN en saçma salak iki hattıdır . Eskiden bir tek 36S çalışırken , gayet yeterli bir hattı. Zaten Habipler Merkez Mahallesinde oturan çoğu insan minibüsleri tercih ediyor .
Ama ne zaman hatırlamıyorum , 36CB İstiklal Mahallesinden , Habiplere kısaltıldığında işler değişti . 3 farklı hat var Merkez Mahallesinde …
Nüfusu bizim burdan bile az :(
Bu ikili sadece okul çıkış saatinde dolu . Yoksa öğlen , öğleden sonra , akşam boomboş dönüp dolaşıyorlar . 1 insan görmüyorum . Binen de 1 durak için filan binen yaşlı insanlar ama o da çok nadir . Dedim bir daha diyorum bu ikili kapanıp 2 araç birden 36CB ye verilmeli .

KM2, KM24, KM23, 132F, KM15 kesinlikle gereksiz. Tavşantepe Metro yakınlarına bir peron yapılır. Kaynarca ve Pendikin kuzeyinden gelen tüm hatlar burada kesilir. M4 Kaynarca - Pendik uzatması açıldıktan sonra Kurtköy - Pendik arasındaki tüm hatlar boşuna trafiği işgal edecek. Bunları Kartalın içine indirmek yerine Tavşantepede kesmek en mantıklısı. Kartal - Pendik arasına da bunlardan çıkan araçlardan KM2 Kartal Pendik hattı konulur.
İlla vatandaş D100 boyunca gideceğim diyorsa da 130Ş hattı var verilir körüklü otobüsler 21U dan farkı kalmaz. Zaten D100 de başka hat kalmadı.
Kalacak hatları yazıyorum
KM3 Kalabilir
KM10 (M4B Tavşantepe Tuzla Metro uzatması sonrası iptal edilmelidir.)
KM11 (M4B sonrası iptal)
KM12 (M4B sonrası iptal)
KM13 (M4B sonrası iptal)
KM14 (M4B sonrası iptal)
KM17 (M4B sonrası iptal)
KM18 Kurtköy Metroya çekilmeli
KM21 kalabilir
KM25 (İptal)
KM26 (Tavşantepe Metro çekilmeli)
KM27 (İptal)
KM28 (Kurtköy Metro çekilmeli)
KM29 (İptal)
KM30 kalabilir
KM31 İptal
KM32 Kalabilir
KM33 Kalabilir
KM34 Kalabilir
KM35 Kalabilir
KM36 Kalabilir

132, 132A, 132D, 132E, 132H, 132K, 132P, 132V kesinlikle Tavşantepe Metroda son bulmalı
132G, 132Y iptal edilmeli
133A, 133AK, 133K, 133KT, 133Ş, 133T Pendik Peronlarda son bulmalı

Son düzenleme:
1. 50A Alibeyköy Metro - Edirnekapı
Edirnekapıya ve Yıldıztabyaya giden birçok hat var zaten ve ben bunun nedenini anlamıyorum keşke uzatılsa başka bir yere gitse. Mesela Topkapı olabilir.
2. TM13 Eyüpsultan/Gop - Alibeyköy
Yine Yıldıztabyadan giden bu hat Gaziosmanpaşaya uğrayıp Havuzbaşı üçşehitler mahallesinden aşağı Eyüpe iniyor. Bu hattın da amacını hiç anlamadım.

KM2, KM24, KM23, 132F, KM15 kesinlikle gereksiz. Tavşantepe Metro yakınlarına bir peron yapılır. Kaynarca ve Pendikin kuzeyinden gelen tüm hatlar burada kesilir. M4 Kaynarca - Pendik uzatması açıldıktan sonra Kurtköy - Pendik arasındaki tüm hatlar boşuna trafiği işgal edecek. Bunları Kartalın içine indirmek yerine Tavşantepede kesmek en mantıklısı. Kartal - Pendik arasına da bunlardan çıkan araçlardan KM2 Kartal Pendik hattı konulur.
İlla vatandaş D100 boyunca gideceğim diyorsa da 130Ş hattı var verilir körüklü otobüsler 21U dan farkı kalmaz. Zaten D100 de başka hat kalmadı.
Kalacak hatları yazıyorum
KM3 Kalabilir
KM10 (M4B Tavşantepe Tuzla Metro uzatması sonrası iptal edilmelidir.)
KM11 (M4B sonrası iptal)
KM12 (M4B sonrası iptal)
KM13 (M4B sonrası iptal)
KM14 (M4B sonrası iptal)
KM17 (M4B sonrası iptal)
KM18 Kurtköy Metroya çekilmeli
KM21 kalabilir
KM25 (İptal)
KM26 (Tavşantepe Metro çekilmeli)
KM27 (İptal)
KM28 (Kurtköy Metro çekilmeli)
KM29 (İptal)
KM30 kalabilir
KM31 İptal
KM32 Kalabilir
KM33 Kalabilir
KM34 Kalabilir
KM35 Kalabilir
KM36 Kalabilir

132, 132A, 132D, 132E, 132H, 132K, 132P, 132V kesinlikle Tavşantepe Metroda son bulmalı
132G, 132Y iptal edilmeli
133A, 133AK, 133K, 133KT, 133Ş, 133T Pendik Peronlarda son bulmalı
Yaşlı yolcuları ve yürüme kabiliyeti eksik yolcuları unutmamak lazım. Herkesin yürüme kabiliyeti bizim gibi değil. Onları metroya mahkûm edemeyiz. O yüzden 130Ş gibi bir hat ve KM gibi Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi ve Anadolu Adalet Sarayı yolcularını zor durumda bırakmamak gerekir.

91E ve 31Y bence biraz gereksiz bir hat. Zaten neredeyse aynı güzergahtan geçen 97GE ve 146T var.
31Y kapatılıp MK19 31Y güzergahından gidip ve Kirazlı'ya uzatılıp MK19'da Kirazlı'da inen yolcular Kirazlı'dan M1B ücretsiz aktarma yapabilirler.
MK19 ve 146T aktarmaları da Ücretlsiz olur.
Orada artan araçlar 92, 98A, 98M gibi sefer sayısı az olan hatlara verilir. Oraya giden yolculara da rahatlık olur.

KÇ2 -> Ben bu hattı tam anlayamadım. 89K ile aynı güzergah.

31Y bence gereksiz değil. Şu anki durumu nedir bilmiyorum ama 146T aşırı kalabalık bir hat. Citaro Gler çalışmaya devam ettiğine göre halen fazla yolcusu olmalı. İkinci Yenikapı hattı olması iyidir. 31Y ayriyeten İstoç'tan da geçiyor.

89T de ilginç bir hat. Hafta sonu buna körüklü verilebiliyor ama 89C'ye göre az çalışıyor. 89C'nin körüklü alması daha uygun olabilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
89C ve 98T hattına da körüklüler verildiğini hatırlıyorum. Hem de Conecto G'ler veriliyordu. Şimdi hep BMC Procity TR'ler çalışıyor.

89T hattında hafta sonları 1 adet araç 98D/98S/BN1 bölgesinden veriliyor. 1 adet de 98M'ye.

98KM bence gereksiz. Onun yerine 98 hattına 98KM'nin geçtiği duraklardan Bakırköy'e depar yapılabilir.
76B'de maalesef şimdiki güzergahıyla gereksiz diyecektim ama en azından Bakırköy hatlarıyla ücretsiz aktarma yapıyor.

76A
78H
79GE

Benim açımdan gereksizden ziyade gizemli ve anlaşılmaz hatlar. 79GE hat kodu bakımından 97GE'ye çok benziyor. Nispeten yeni hat olmasına rağmen seferleri iyi durumda değil.

Ama 33TM gereksiz bir hat. Buna verilen araç aynı güzergahta 33M-1 olarak çalıştırılmalı. (33M'nin bir deparı haline getirilmeli.)

98MB gereksiz gibi. Aynı güzergahta 89M var zaten. Sadece son durakları farklı.

98TB ise 89B-2 olabilir. Güzergahları birebir aynı.

98AB-1, 98S-1, 89K-1 kaldırılmalı.
Bu araçların normal güzergahı bir sürü metro hattını (M1A, M3, M9) görürken -1 deparları hiç göremiyor.

89BS hattını K.S.S.Hastanesine uzatılıp 98S-1 hattının deparların saatleri. bu hatta eklenebilir. Ayrıca 89BS-1 olarakta yarımburgaz deparı olabilir. Onun dışında 89K-1 hattı ile 98AB-1 hattını birleştirip 89KS K.S.S.HASTANESİ / ATAKENT / İNÖNÜ MAHALLESİ - KARTALTEPE olarak bi hat olarak birleştirilebilir. Ayrıca KÇ2 hattının sefaköy deparınıda buna ekleyip 89KS-1 olarak hizmet verebilir.

Gereksiz hat değilde çok gereksiz bir durak var o da başakşehir deki üst yol durağı hiç inen binen yok orada ve çoğu yolcu o durağa gelmeden inmeyeceği halde sinir bozucu düğmeye basma alışkanlığı var.Otobüs ne güzel basmış gidiyor çoğunlukla bir tane salak basıyor orada otobüste duruyor kimse inmiyor sonra soforde yolcuya icinden kufur ediyor bende ediyorum😀.O durak zaten hastanenin yapiminda görev alan kisiler icin konulmus diye dusunuyorum.Kaldirilsa cok iyi olur bir kaç tane salak yuzunden durmaz orada bosuna otobus..

129L gördüğüm en gereksiz hat olabilir. Çok az seferi var zaten.

Başka gereksiz hat diye düşünürsem 72YT hattı. Güzergahı BN1 ile ilk durağı hariç aynı. Biri Murat Dilmener A.D.H.'tan, diğeri Halkalı'dan başlıyor. 72YT Yenikapı'da, BN1 Mısır Çarşısı'nda bitiyor.

73F hattı kapanıp 73H, 73B ile 73 arasında ücretsiz aktarma yapılabilir.

98E hattı HT14 olarak Doğu Sanayi Metro - Bakırköy arası çalışabilir. HT12 ise Basın Tesisleri - Doğu Sanayi Metro olarak 98B ve HT14 hattı ücretsiz aktarma yapabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar