Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Gereksiz Bulduğunuz İett Hatları | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Gereksiz Bulduğunuz İett Hatları

129L yi 1-2 kez kullanmış biri olarak söylüyorum ; aşırı gereksiz bir hat olduğunu düşünmüyorum . Özellikle Kozyatağı kalkışlı 16:30 ve 17:00 seferleri , benim gibi o bölgeden 4.Levent Metroya gitmek isteyen öğrenci arkadaşlarım için bir nimet ! 500T aşırı kalabalık olduğu için ve millet zombi gibi ona saldırdığı için 500T yi o bölgeden daha az tercih etmek zorunda kalıyorum . İşte o zaman E-3 , 122H , 122V ve 129L gibi hatlar kullanışlı hale geliyor . Zaten çoğu kişi Kavacık Köprüsü durağından bu hatlara akın akın binmiyor .
Tabi , 129L gibi bir hat açmak yerine , bu hattı başka bir hattın depar seferi yapmakta iş görürdü . Her ne kadar çok araç Kavacık Köprüsü durağından geçerse o kadar iyi olur benim gözümde .

129L yi 1-2 kez kullanmış biri olarak söylüyorum ; aşırı gereksiz bir hat olduğunu düşünmüyorum . Özellikle Kozyatağı kalkışlı 16:30 ve 17:00 seferleri , benim gibi o bölgeden 4.Levent Metroya gitmek isteyen öğrenci arkadaşlarım için bir nimet ! 500T aşırı kalabalık olduğu için ve millet zombi gibi ona saldırdığı için 500T yi o bölgeden daha az tercih etmek zorunda kalıyorum . İşte o zaman E-3 , 122H , 122V ve 129L gibi hatlar kullanışlı hale geliyor . Zaten çoğu kişi Kavacık Köprüsü durağından bu hatlara akın akın binmiyor .
Tabi , 129L gibi bir hat açmak yerine , bu hattı başka bir hattın depar seferi yapmakta iş görürdü . Her ne kadar çok araç Kavacık Köprüsü durağından geçerse o kadar iyi olur benim gözümde .
129L'nin dönüşüne bakmanız gerekiyor. Levent'ten çakılı gelir o araç. İş çıkış saati.

Daha önce de yazmıştım; bu trafik şartlarında 500T hattı da tarih olmalıdır diye.

Örneğin;
Şifa Kalkışlı
8.00 Tavşantepe (M4 ücretsiz aktarma)
8.02 Cevizli (M4 ücretsiz aktarma)
8.04 Kozyatağı
8.06 Uzunçayır
8.08 Kadıköy

Bu döngü devam eder.

Kozyatağı'ndan tek biletli Kozyatağı & Levent aracı ve sonrasında Levent & Cevizlibağ aracı.
Kritik durum şu; Şifa'dan binip de Kozyatağı'ndan Levent'e geçen yolcu, Cevizlibağ aracına ücretsiz entegrasyon ile geçecek. Yani 3 bilet olmayacak.

Tam tersi Kozyatağı'ndan Şifa'ya doğru için de geçerli olacaktır.

Daha önce de yazmıştım; bu trafik şartlarında 500T hattı da tarih olmalıdır diye.

Örneğin;
Şifa Kalkışlı
8.00 Tavşantepe (M4 ücretsiz aktarma)
8.02 Cevizli (M4 ücretsiz aktarma)
8.04 Kozyatağı
8.06 Uzunçayır
8.08 Kadıköy

Bu döngü devam eder.

Kozyatağı'ndan tek biletli Kozyatağı & Levent aracı ve sonrasında Levent & Cevizlibağ aracı.
Kritik durum şu; Şifa'dan binip de Kozyatağı'ndan Levent'e geçen yolcu, Cevizlibağ aracına ücretsiz entegrasyon ile geçecek. Yani 3 bilet olmayacak.

Tam tersi Kozyatağı'ndan Şifa'ya doğru için de geçerli olacaktır.
Kozyatağından Şifa Mahallesi arası 130Ş var, Kozyatağından Tavşantepe arası M4 var Tavşantepe Şifa Mahallesi arasında da güzergah revizyonu yapılırsa 133Ş hattı da dahil edilebilir. Burada 133Ş Metro Aktarma Ücretsiz hat statüsüne alınabilir. Kozyatağından Cevizlibağ çift bilet denenebilir. Bu araçlardan bazıları körüklü olmalıdır. 500T den çıkacak araçlarda 133Ş beslenmeli 10 dakikada bir 133Ş kalkabilir, 130Ş hattına da 6 körüklü verilerek bu hattın yükü azaltılabilir.

Kozyatağından Şifa Mahallesi arası 130Ş var, Kozyatağından Tavşantepe arası M4 var Tavşantepe Şifa Mahallesi arasında da güzergah revizyonu yapılırsa 133Ş hattı da dahil edilebilir. Burada 133Ş Metro Aktarma Ücretsiz hat statüsüne alınabilir. Kozyatağından Cevizlibağ çift bilet denenebilir. Bu araçlardan bazıları körüklü olmalıdır. 500T den çıkacak araçlarda 133Ş beslenmeli 10 dakikada bir 133Ş kalkabilir, 130Ş hattına da 6 körüklü verilerek bu hattın yükü azaltılabilir.
Mesajımı yazarken ne düşündüğümün farkında olmamışsınız. Ben de biliyorum bu ifade ettiklerinizi. Sadece gençler ve orta yaşlılar kullanmıyor toplu taşıma araçlarını. Bir konuda yorum yazarken tüm detayları ile 2-3 defa düşünürek konuşuyorum. Bilmediğim, deneyimlemediğim hatlarla ilgili de kesinlikle konuşmam.

Mesajımı yazarken ne düşündüğümün farkında olmamışsınız. Ben de biliyorum bu ifade ettiklerinizi. Sadece gençler ve orta yaşlılar kullanmıyor toplu taşıma araçlarını. Bir konuda yorum yazarken tüm detayları ile 2-3 defa düşünürek konuşuyorum. Bilmediğim, deneyimlemediğim hatlarla ilgili de kesinlikle konuşmam.
Nasıl bir öneri getiriyorsunuz bir önceki mesajta yazdığınızı ne ÖHO esnafı kabul eder ne de İETT

Mk11 ve Mk12 hatlarının eski sisteme getirilmesi gerekli.Böyle çok karışık ve ikiside çok gereksiz dolanıyor.Bu hatları bilmeyip ve bu hatlara binen o kişiler için ben üzülüyorum.O kadar karışık güzergah yaptılar ki.Eski sistemde ne var dı sanki.Mk11 eskisi gibi düzgünce Kayabaşı Kiptaş'tan Olimpiyata direk gitsin.Mk12 ise Olimpiyattan kalkıp yine bu şekilde Bayramtepe'ye gidip son durağı Tekstilkent olmalı.

Nasıl bir öneri getiriyorsunuz bir önceki mesajta yazdığınızı ne ÖHO esnafı kabul eder ne de İETT
İETT'yi bilmem ama ÖHO kilometresine bakar. Günlük kilometreyi verirsen her türlü çalışır. 2 tur 500T yapacağına 4 tur Kozyatağı & Şifa yaparsın aynı hesaba geliyor. İETT de yapmak ister de tepkiden çekiniyor onlar bu gibi durumlarda.

Böyle diye diye batırdılar ulaşımı zaten İETT soruyorsun Körüklüleri niye çektiniz 500T den diye ÖHO istemiyor diyor. ÖHO soruyoruz körüklüleri niye istemiyorsunuz diye yok öyle birşey İETT geri çekiyor diyor. İşin aslı nedir bilmiyorum ama ÖHO esnafı kazanamadığından dem vuruyor. Olan yine gariban yolcuya oluyor. İETT ÖHO ile masaya oturup en yağlı hatlardan pay vermesi yani otobüslerini eklemesi gerekiyor. Dengeli bir otobüs dağılımı şart.

18UK
Çünkü sultanbeyli peronlardan başlıyor samandıraya kadar 11üs ile aynı güzergahta gidiyor
Samandıradan sonra 14KS güzergahından gitmeye başlıyor.Bence gereksiz olduğunu düşünüyorum 11ÜS ve 14KS varken 18UK'un

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu ve eren62
89BS hattını K.S.S.Hastanesine uzatılıp 98S-1 hattının deparların saatleri. bu hatta eklenebilir. Ayrıca 89BS-1 olarakta yarımburgaz deparı olabilir. Onun dışında 89K-1 hattı ile 98AB-1 hattını birleştirip 89KS K.S.S.HASTANESİ / ATAKENT / İNÖNÜ MAHALLESİ - KARTALTEPE olarak bi hat olarak birleştirilebilir. Ayrıca KÇ2 hattının sefaköy deparınıda buna ekleyip 89KS-1 olarak hizmet verebilir.
Söylediğin asla olmaz çünkü eğer 98AB 89K ya verilirse 89K Atakent ten mi kalkacak kanuniden mi? 98AB atakentin en önemli hatlarından yolcusu aşırı fazla.KÇ2 ye gelecek olursak Yarımburgaza giriyor ve 89K ile 98AB nin yükünü ciddi oranda azaltıyor.Okul çıkışı okul gidişi iş gidişi iş çıkışı çok iş görüyor.Ama 89K-1 seferleri azaltılıp 89K ya verilmeli.Cunku Aksaraya giden yolcu sayısı cidden fazla oluyor.Ayrica İnönü mahallesi Küçükçekmecenin en önemli 2 3 mahallesinden biri hatta bana göre en önemlisi o yüzden hat kapanması mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
98S ve 89K gibi hatlardaki Kartaltepe deparı yerine 98KS (KSS Hastanesi - Kartaltepe)gibi bi hat açılıp 10-15 dk da bir sefer olması lazım.Hem milletin kafası karışmaz.

Son düzenleme:
98S ve 89K gibi hatlardaki depar ring seferler yerine, 98KS (KSS Hastanesi - Kartaltepe) gibi net hatlar oluşturulup 15-30 dakikada bir sefer düzenlense, hem hatlar daha verimli olur hem de yolcular için daha anlaşılır hale gelir.
Bence tam tersi millet öyle daha çok karıştırıyor.Ayrica 98S-1 ve 89K-1 yerine 98S ve 89K nin seferleri artırılmalı.89K-1 ve 98S-1 seferleri biraz azaltılmalı

Yada şöylede yapılabilir
89K-1 ile 98S-1 hattı birleştirilip
89KS K.S.S.HASTANESİ / BEZİRGANBAHÇE - SEFAKÖY METROBÜS / İNÖNÜ MAHALLESİ olarak hizmet verebilir
Durakları
K.s.s.hast-konutbirlik-bezirganbahçe-huzur caddesi-boru sanayi-sefaköy merkez-kartaltepe-sefaköy merkez-maslakçeşme-inönü mah.-halkalı-yenidoğan-konutbirlik-k.s.s.hast. olacak şekilde ring hat

Konu görüntüleyen kullanıcılar