Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız? | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İett Genel Müdürü Olsaydınız Ne Yapardınız?

BMC Karsan Temsa MKE ye citarolar hibe
Yerine 2000 tane kent solo ve körüklü.
Solo 330bglik 9 lt motorlu
Körüklü 400bg 12l motorlu.

Aslında bu minibüs hatlarını midibüse dönüştürülüyor her bir hattı hat kodu verilip iett sitesine eklenebilir ve bu hatlarda midibüsler çalişabilir mesela öho esnafina dahil edilip bu şöfòler destek verip kıraç araçlari gibi midibüsler alinip istanbula yeni hatlar kazandırılabilir. Ayrıca bu hatlari mobil uygulamadanda ayrintili bakilabilir.
İstanbulda midibüs tarzında dar sokaklı güzergahlarda çalışması için araçlar alınabilir ve yeni hatlar açılabilir.

Konuya el atardım

Ekli dosyalar

• IMG-20241221-WA0032.jpg
    IMG-20241221-WA0032.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 49
Ring hatlara yeni peronlar yapardım:

Mesela Bakırköy'deki Ring Çalışan Hatlar Şöyle Olabilir:
Bakırköy Sahil Metro Durağına Yakın Peronlar Olabilir.

Zuhuratbaba Durağından Sonra Yeni Duraklar:
Çarşı
Alışveriş Merkezi
Özgürlük Meydanı
Bakırköy Anadolu Lisesi
İstanbul Caddesi
Sakızağacı
Bakırköy İDO İskelesi
Gezi Yolu
Bakırköy Peronlar

Dönerken
Bakırköy Peronlar
Ataköy Marina
Bakırköy Peronlar
Çarşı
Ziraat Odası
Bakırköy'den Güzergaha Giriş

1738104824642.png

Sefaköy'deki Ring Çalışan Hatlara da Boş Bir Alana Peronlar Olabilir.
Beşiktaş, Taksim gibi Ring Çalışan diğer yerlerde bir peron olabilir.
Eminönü ve Kabataş'a yeni peronlar yapıldı. Bunların seferleri artık normal bir sefer olabilir.

Ispartakule'de 3.5 yıl yaşamış biri olarak öncelikle buradaki otobüs seferlerini arttırırdım. Daha sonra tüm otobüs seferlerinin hafta içi günleri 02.00!a kadar(Cuma hariç) cuma cumartesi ve pazar günleri ise 04.00'e kadar uzatıp insanların yolda kalmasına engel olurdum.(Gece tarifesi yine bir tık pahalı olurdu.) Metrobüsler de iade işleminin yapılma saatini 02.00'a kadar uzatırdım.

Sefaköy'deki Ring Çalışan Hatlara da Boş Bir Alana Peronlar Olabilir.
Beşiktaş, Taksim gibi Ring Çalışan diğer yerlerde bir peron olabilir.
Eminönü ve Kabataş'a yeni peronlar yapıldı. Bunların seferleri artık normal bir sefer olabilir.
Sefaköyde bazen otobüsler köprü altında bekliyor bazende parkın hemen yanında bekliyor

Silivri, Çatalca ve Şile ilçelerine sadece 1 tane ana otobüs hattı oluştururdum. Silivri ve Çatalca otobüsleri TÜYAP'ta sondurak yapacak veya ring yapacak şekilde; Şile otobüsleri de Çekmeköy Metro'dan ring yapacak şekilde çalıştırırdım. Çatalca otobüslerini midibüslerden; Şile otobüslerini de VIP şehirlerarası beyaz otobüslerden 12 metrelik normal halk otobüslerine çevirirdim. Bu hatları tek biletli çalışacak şekilde düzenlerdim. Bu ilçelerde otobüs hattının geçmediği tüm yerlere de minibüsleri İstanbulkartlı 3 kapılı midibüslere çevirirdim ve bu otobüs hattıyla çakıştıkları ilk durağı sondurakları olarak düzenlerdim. Böylece bu ilçelerde ulaşım daha uygun olurdu araçlar çok daha sık geçeceğinden otobüs içi yoğunluk oluşmazdı.
Örneğin Şile Merkez'den Mecidiyeköy'deki haftanın 5 günü 08.30'da işbaşı yapması gereken işyerine gidecek birisi sabah kısıtlı kalkan 06.00 minibüsüne 70TL sayıp ardından metroya ulaşıp + metrobüs yapıp abonmandan 3 bilet basmış olurdu akşam da yine aynı dersek 1 günde 140TL+6 bilet harcamış olurdu. Her ay 2800TL minibüse, 1 kez de istanbulkartına abonman almış olacaktı. Yani toplamda 4920TL sırf ulaşıma harcamış olacaktı.Ama oluşturduğum bu sistemle Şile'den Çekmeköy'e 7 dakika sıklıkla otobüs olacağından hem rahat rahat işine gidecek hem de tamamen İstanbulkart ile ulaşım sağlayacak. Günde 1 bilet otobüs 1 bilet metro 2 bilet de metrobüse basıp 10 bilet harcamış olacak. 10×5 = 50 50×4 = 200 ay sonunda bir kez daha abonman almış olacak ama bu sistemle ulaşıma ayda sadece 4240TL harcamış olacak yani 680TL daha ucuza 7 dakika sıklıkla gelecek otobüs ile daha konforlu ulaşım sağlanmış olacak.

Silivri, Çatalca ve Şile ilçelerine sadece 1 tane ana otobüs hattı oluştururdum. Silivri ve Çatalca otobüsleri TÜYAP'ta sondurak yapacak veya ring yapacak şekilde; Şile otobüsleri de Çekmeköy Metro'dan ring yapacak şekilde çalıştırırdım. Çatalca otobüslerini midibüslerden; Şile otobüslerini de VIP şehirlerarası beyaz otobüslerden 12 metrelik normal halk otobüslerine çevirirdim. Bu hatları tek biletli çalışacak şekilde düzenlerdim. Bu ilçelerde otobüs hattının geçmediği tüm yerlere de minibüsleri İstanbulkartlı 3 kapılı midibüslere çevirirdim ve bu otobüs hattıyla çakıştıkları ilk durağı sondurakları olarak düzenlerdim. Böylece bu ilçelerde ulaşım daha uygun olurdu araçlar çok daha sık geçeceğinden otobüs içi yoğunluk oluşmazdı.
Örneğin Şile Merkez'den Mecidiyeköy'deki haftanın 5 günü 08.30'da işbaşı yapması gereken işyerine gidecek birisi sabah kısıtlı kalkan 06.00 minibüsüne 70TL sayıp ardından metroya ulaşıp + metrobüs yapıp abonmandan 3 bilet basmış olurdu akşam da yine aynı dersek 1 günde 140TL+6 bilet harcamış olurdu. Her ay 2800TL minibüse, 1 kez de istanbulkartına abonman almış olacaktı. Yani toplamda 4920TL sırf ulaşıma harcamış olacaktı.Ama oluşturduğum bu sistemle Şile'den Çekmeköy'e 7 dakika sıklıkla otobüs olacağından hem rahat rahat işine gidecek hem de tamamen İstanbulkart ile ulaşım sağlayacak. Günde 1 bilet otobüs 1 bilet metro 2 bilet de metrobüse basıp 10 bilet harcamış olacak. 10×5 = 50 50×4 = 200 ay sonunda bir kez daha abonman almış olacak ama bu sistemle ulaşıma ayda sadece 4240TL harcamış olacak yani 680TL daha ucuza 7 dakika sıklıkla gelecek otobüs ile daha konforlu ulaşım sağlanmış olacak.
Eren Bey,
Bu konuda görüşümüz uyuyor ama ring seferden hiç hazzetmem; gerekçem, araçların arasındaki dakika dağılımı homojen olsun. Aralarındaki fark kapanınca öndeki dolu, arkadaki boş gidiyor. Bir de yaşlılar için dakika olayı önemli. Uygulamadan araç nerede diye bakmayı başaramıyorlar..
Siz ise destekliyorsunuz; kaçırdığım, göremediğim bir şey mi var? Ama şunu desteklerim; örnek veriyorum; 15R hattı için 10.30 Rasathane kalkışı varsa 11.00 Üsküdar kalkışı verir. 12.00 Rasathane kalkışı veririm. Buradaki amaç; merkezi yerde peronda kalabalık yapmasın. Aynı şeyi, bahsettiğiniz hatlarda da yaparım ama ring uygulaması illallah ettiren bir şey.

Eren Bey,
Bu konuda görüşümüz uyuyor ama ring seferden hiç hazzetmem; gerekçem, araçların arasındaki dakika dağılımı homojen olsun. Aralarındaki fark kapanınca öndeki dolu, arkadaki boş gidiyor. Bir de yaşlılar için dakika olayı önemli. Uygulamadan araç nerede diye bakmayı başaramıyorlar..
Siz ise destekliyorsunuz; kaçırdığım, göremediğim bir şey mi var? Ama şunu desteklerim; örnek veriyorum; 15R hattı için 10.30 Rasathane kalkışı varsa 11.00 Üsküdar kalkışı verir. 12.00 Rasathane kalkışı veririm. Buradaki amaç; merkezi yerde peronda kalabalık yapmasın. Aynı şeyi, bahsettiğiniz hatlarda da yaparım ama ring uygulaması illallah ettiren bir şey.
Silivri veya Çatalca araçları için evet TÜYAP'ta bekleme yapabilirler ama Şile hattı için Çekmeköy'de bir bekleme yok maalesef. Madenler Metro Meydanı 7/24 trafiğin olduğu bir bölge araçlar orada beklerse çok daha kaos yaşanır. Metrogarden AVM var orası da Necip Fazıl Metro istasyonu fakat orada da bir bekleme alanı yok çünkü küçük bir peron alanını diğer metro besleme hatlarının araçları dolduruyor. Geriye en yakın Tepeüstü peronları kalıyor fakat akşamları Tepeüstü'nden Çekmeköy Metro'ya gelebilmek tam bir eziyet bu yüzden Şile araçları için ring olması daha uygun olacaktır. Yaşlılar konusunda haklısınız evet. Aslında duraklardaki araçların kaç dakika içinde geleceğini gösteren panelleri daha da iyileştirirlerse çok fazla sorun kalacağını düşünmüyorum. Geniş peron alanı olan yerler için dediğiniz çok doğru ama Şile araçları için bu biraz zor

Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü, Beykent, Kıraç, Hadımköy, Büyükçekmece, Selimpaşa, Silivri; Anadolu Yakası'nda Beykoz, Şile, Ağva bölgelerine söz konusu bölgelerin zemin yapılarını da dikkate alarak raylı sistem hatları yapılması için çabalardım

Konu görüntüleyen kullanıcılar