Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İstanbul Ulaşımında Başınıza Gelen En Tuhaf Şey Ne? | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İstanbul Ulaşımında Başınıza Gelen En Tuhaf Şey Ne?

Emir

Moderatör
Moderatör
İstanbul’da yaşamak bir ulaşım romanı gibidir:
Her gün yeni bir bölüm, her durakta başka bir karakter…

🚍 Metrobüste sabahın 7’sinde göz göze geldiğiniz insanla akşam 7’de aynı yerde buluşmak,
🚇 Marmaray’ın tünelinde “göz gözü görmezken” yaşanan içsel krizler,
🛳 Kadıköy vapurunda kahveyle yalnızlığa dalmak,
🚌 500T’ye binip ömründen yıllar vermek...

İstanbul’da ulaşım sadece A noktasından B’ye gitmek değil, bir “direniş biçimi”.

En saçma durakta indiğiniz an hangisiydi?

Kalabalıkta tanımadığınız biriyle aynı podcasti dinlediğinizi fark ettiğiniz oldu mu?

Ya da yıllar sonra bir otobüsün camından geçip giden bir semtte geçmişinizle yüzleştiniz mi?

“İstanbul’da bazen varmak değil, yolda kalmak daha öğreticidir.”

Anlatın, iç dökün, gülelim ya da hep beraber içlenelim. Belki aynı trende yan yana durmuşuzdur da fark etmemişizdir.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF ve İettci
E39B47B7-E343-4A09-B028-F425C89846D4.jpg

Hayatımda sadece 1 kere Yenibosna Metro tarafına gittim ( 79F ile galiba ) . Ama hiç bilmediğim bir yerdi . İşim bittikten sonra yukarıya doğru çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam Ihlas Evleri durağıydı . Mantıken geldiğim yönün tersinde beklersem ,Topkapıya geri dönerim diye düşündüm. Öyle değilmiş 😆 31 e bindim Kuyumcukentte son durak dedi şöför. Adama sordum yanlış binmişsin dedi . Geldiğim yönden binmem lazımmış. İş işten geçti tabi . Tekrar 31 le Topkapıya gelip , T4 tramvayıyla Mescidi Selama geldim ama 23:00 otobüsünü kaçırdım . Eve yürüyerek döndüm 😆

Çok karışık yer Kuyumcukent ya da Yenibosna . Bilmeyen insan çok çabuk kaybolur .

Hayatımda sadece 1 kere Yenibosna Metro tarafına gittim . Ama hiç bilmediğim bir yerdi . İşim bittikten sonra yukarıya doğru çıktım. Yanlış hatırlamıyorsam Ihlas Evleri durağıydı . Mantıken geldiğim yönün tersinde beklersem ,Topkapıya geri dönerim diye düşündüm. Öyle değilmiş 😆 31 e bindim Kuyumcukentte son durak dedi şöför. Adama sordum yanlış binmişsin dedi . Geldiğim yönden binmem lazımmış. İş işten geçti tabi . Tekrar 31 le Topkapıya gelip , T4 tramvayıyla Mescidi Selama geldim ama 23:00 otobüsünü kaçırdım . Eve yürüyerek döndüm 😆

Çok karışık yer Kuyumcukent ya da Yenibosna . Bilmeyen insan çok çabuk kaybolur .
Valla öyle Yenibosna'nın sadece metrobüs kısmındaki ana E-5 otobanının yerini seviyorum. Buraları iyi bilmeme rağmen Yenibosna içinde ve Kuyumcukent'te kayboluyorum. Ayrıca ilk zamanlarda Kayaşehir'in durakları aşırı karışık geliyordu. Neresi Kayaşehirden çıkıyor neresi Kayaşehir son durağa gidiyor çok karışıktı hala da karışık ama çözdüm artık

Sene 2012, Kadıköy'den 15BK hattına binip Kavacık'ta inecektim. Ikarus 260'a bindim, sıcaktan herkes kıpkırmızıydı, teyzeler yelpazeliyordu kendini. Fırın gibiydi içerisi, iğrenç ötesiydi. Camlar açık ama trafikta takıldığımız için içeri hava girmiyordu. Yolcular mırıldanıyordu, lanet okuyorlardı resmen.

2012 ve İkarus denince benimde gitti aklım maziye. Bir ramazan günü Sultanbeyli'ne iftara yetişmeye çalışıyorduk. 11ÜS'e bindik Altunizade'den. İftara da yoldayken yakalandık tabi herkes su falan içiyodu şoför elinde döner ekmek ayran hem iftarını açıyodu hemde o ikarusu sürüyodu aynı anda. Bir de vitesli falan ikarus nasıl sürüyo böyle diye şaşırmıştım.

2012 ve İkarus denince benimde gitti aklım maziye. Bir ramazan günü Sultanbeyli'ne iftara yetişmeye çalışıyorduk. 11ÜS'e bindik Altunizade'den. İftara da yoldayken yakalandık tabi herkes su falan içiyodu şoför elinde döner ekmek ayran hem iftarını açıyodu hemde o ikarusu sürüyodu aynı anda. Bir de vitesli falan ikarus nasıl sürüyo böyle diye şaşırmıştım.
Ahahahahah gözümde canlandı o neymiş öyle

Konu görüntüleyen kullanıcılar