Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Eshot'dan Haberler Ve Duyurular | Sayfa 6 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Eshot'dan Haberler Ve Duyurular

Bir de daha önce kısacak 969 hattının (şehrin en kısa hatlarından biridir) f.a da duraklama yapmaması ve f.a meydanda mevcut tramvay önü indirme durağında ring olmasıyla ilgili balçovalıların başvurularını sürekli olarak şöförlerin sefer sonlarında dinlenmesi gerektiği sebebiyle reddetmiştir. Sanki 981 Balıklıova ring olsun denmiş gibi.

969 yaklaşık 5 milyon yolcuyla 2019 yılının birincisi olmuştur. Son dönemlerde 480deki dikkate değer sefer artışı ve metronun açılması ile bu listeden çıkmıştır

21.02.2025 Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 522 No.lu "Uzundere Toplu Konutları-Üçyol Metro" ve 823 No.lu "Üçyol-Gaziemir Semt Garajı" hatlarında güzergah değişikliğine gidilmiştir.Ekli dosyayı görüntüle 65793
522le 823ün bayram kahya duraklarını iptal edip 224ün güzergahını eklemeleri çok mantıklı olmuş. Dostluk bulvarı ve 4586. Sokaktan üçyol yönüne otobüs yoktu bu düzenlenmeyle o da sağlanmış oldu.

Son düzenleme:
Buca metrosu açıldıktan sonra 878in akıbetini merak ediyorum
Aynen devam edecek. 878 hattının metro güzergahı ile alakası yok. 878 Öğrenci hattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü - Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsüne ulaşımı sağlamak için kullanılıyor. 878 hattının M2 Buca Metrosu ile Şirinyer ve Dokuz Eylül Üniversitesi istasyonunda bağlantısı olacak. Hasanağa Bahçesi istasyonuna ise 4-5 dakika yürüme mesafesi uzaklığından geçecek.
1000001091.jpg

Buca Metrosundan sonra; 490 Tınaztepe - Üçyol Metro hattı kapatılacak. 476 Tınaztepe - Şirinyer Aktarma hattı Buca Koop'a kısaltılıp Tınaztepe-Buca Koop-Kuruçeşme güzergahında Ring yapılabilir.
1000001092.jpg

476 Hattının ilk açıldığı zamanki gibi Tınaztepe-Buca Koop-Kuruçeşme arasında Ring olmasıyla birlikte 471 Tınaztepe-Konak hattına da daha fazla sefer verilebilir.

Diğer hatlar da ise 805 Çamlıkule - Şirinyer AKT hattı da Menderes caddesi yerine Özmen caddesinden geçecek şekilde değiştirilebilir. 805 ve birçok otobüs hattı ara yolcuları toplayabilmek için açık kalacak. 490 dışında hat kapatma beklemiyorum. Mevcut hizmet veren hatlarda ise M2 Buca Metrosuna göre güzergah değişiklikleri yapılabilir.

Son düzenleme:
Aynen devam edecek. 878 hattının metro güzergahı ile alakası yok. 878 Öğrenci hattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kampüsü - Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsüne ulaşımı sağlamak için kullanılıyor. 878 hattının M2 Buca Metrosu ile Şirinyer ve Dokuz Eylül Üniversitesi istasyonunda bağlantısı olacak. Hasanağa Bahçesi istasyonuna ise 4-5 dakika yürüme mesafesi uzaklığından geçecek.Ekli dosyayı görüntüle 66048

Buca Metrosundan sonra; 490 Tınaztepe - Üçyol Metro hattı kapatılacak. 476 Tınaztepe - Şirinyer Aktarma hattı Buca Koop'a kısaltılıp Tınaztepe-Buca Koop-Kuruçeşme güzergahında Ring yapılabilir.Ekli dosyayı görüntüle 66047

476 Hattının ilk açıldığı zamanki gibi Tınaztepe-Buca Koop-Kuruçeşme arasında Ring olmasıyla birlikte 471 Tınaztepe-Konak hattına da daha fazla sefer verilebilir.

Diğer hatlar da ise 805 Çamlıkule - Şirinyer AKT hattı da Menderes caddesi yerine Özmen caddesinden geçecek şekilde değiştirilebilir. 805 ve birçok otobüs hattı ara yolcuları toplayabilmek için açık kalacak. 490 dışında hat kapatma beklemiyorum. Mevcut hizmet veren hatlarda ise M2 Buca Metrosuna göre güzergah değişiklikleri yapılabilir.
Bilgiler için teşekkürler ama ben eksik yazmışım metro açıldıktan sonra 878in yolcu yoğunluğu ne durumda olacak onu merak ediyorum.

878in kapanacağını bende düşünmüyorum çünkü güzergahı hiçbir metro istasyonuyla çakışmıyor, ama başta şirinyer - kampüs yolcularına hizmet ettiği için yolcusu epey azalıp seferleri azalacaktır.

Buca, balçova gibi tek ana artere sahip sıkışık bir bölge değil, kendi içinde onlarca çekim merkezine sahip haliyle metro bu merkezlerin pek çoğuna uğramıyor, hastane çevikbir, dokuzçeşmeler gibi

Aslında metro açıldıktan sonra yolcu alışkanlıklarını incelememiz gerekecek. Menderes caddesinde otobüs azaltması yapabilmek için tüm hatlar devam etse bile seferler azalacaktır.

Metro istasyonlarından mahalleleri görecek sık ringlere ihtiyaç var asıl, güney mahallelerin işi kolay çamlıkule ve bucakoop istasyonlarında bol bol yer var, ama güney mahallelerden kasaplar veya üçkuyularda aktarma yapmak zor görünüyor

bu güney mahallelerden şirinyere gidecek binlerce yolcunun metrolara aktarma yaptırılmasıyla, üçkuyular gibi ara bölge yolcuları da yoğunluğun azalmasıyla konforlu otobüs yolculuğna kavuşacaktır

Bu hatta kuruçeşme istasyonu da olması lazımdı aslında ama yapılmadı
M2 Buca Metrosu, Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu zaten Kuruçeşme mahalesi sınırında diyebiliriz aradan Doğuş caddesi geçiyor. Kuruçeşmeden Geçen otobüslerin kullanılarak metro kullanımı maalesef ki daha mantıklı. Çok kısa mesafe var olmaz. Diyelim ki kısa mesafe 400-450 metre mesafe de 2 metro istasyonu yapılması istenirse Çamlıkule Pazaryeri'ine istasyon yapılmalı haftanın 2 günü Çarşamba ve Pazar günleri Pazar kuruluyor 400 metre gibi kısa mesafe de istasyon yapılmış olur belki ama sağlam yolcu kaldırır. Kuruçeşmede sağlam yolcu olduğunu sanmıyorum sadece üniversiteye yakın diye öğrenci nüfusu fazla.

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
417 Buca Koop - Konak hattı oldu.

171 Tınaztepe-Konak hattının beslemesi olarak kurulan 417 Buca Koop - Koşu Aktarma Merkezi hattı bugünden itibaren tabelasında "417 Buca Koop - Konak" yazısıyla hizmet vermeye başladı. Tabela da "Konak" yazısı olsa da hat şimdilik Koşu Aktarma Merkezine kadar gidiyor.

Resmi duyurunun yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

417 Buca Koop - Koşu Aktarma - Konak Tünel - Konak hattı hayırlı olsun.

417 Buca Koop - Konak hattı oldu.

171 Tınaztepe-Konak hattının beslemesi olarak kurulan 417 Buca Koop - Koşu Aktarma Merkezi hattı bugünden itibaren tabelasında "417 Buca Koop - Konak" yazısıyla hizmet vermeye başladı. Tabela da "Konak" yazısı olsa da hat şimdilik Koşu Aktarma Merkezine kadar gidiyor.

Resmi duyurunun yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

417 Buca Koop - Koşu Aktarma - Konak Tünel - Konak hattı hayırlı olsun.
417 Buca Koop - Konak(Konak Tünel) hattından görsel.
1000001188.jpg

İzmir kent rehberi sitesinde hat adı aynı ama güzergah güncellenmiş
1.png

11.png
111.png

tünelden çıkıp 304 durağından sola girip Akm önünde durak yapıyor
bence çok güzel düşünülmüş ben viyadüğü çıkar sonra 253 gibi karataştan girer diye düşünmüştüm böyle tünel bağlantısı daha hızlı olacaktır

umarım hat tam anlamıyla açılınca körüklüler çalışmaya başlar

Konu görüntüleyen kullanıcılar