Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Güzergahının Değişmesini İstediğiniz Otobüs Hatları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Güzergahının Değişmesini İstediğiniz Otobüs Hatları

dragi35

Paylaşımcı Üye
ESHOT'un mevcut hatlarında istediğiniz güzergah değişikliklerini ve yeni güzergah önerilerinizi yazabilirsiniz.

Benim bir önerim
912 Egekent Aktarma Merkezi - Lozan Meydanı
Aslında Konak'a kadar uzatılmasını isterdim ama bundan daha zor olduğu için yapılma ihtimali düşük. Lozan Meydanı'na kadar gitse bile ulaşımda bir nebze rahatlık sağlayacaktır. En azından Fuar zamanları çok iş görür.

608 Egekent 2 - İzmir Otogar
Hattın adı Egekent 2 ama Egekent 2 içinde sadece 4 duraktan geçiyor. Tepelere çıkması lazım aslında yolcu alabileceği birsürü durak var ama şu anki güzergahında kullanışlı değil. Bununla alakalı HİM'e başvuru yaptım, güzergah uzarsa parkur süresi uzayacak diye red geldi. Aslında çok güzel bir hat, Egekent 2'de her yere ulaşacak şekilde güzergahı uzatılsa bölgede oturanlar için Bornova tarafına tek vesait ulaşım sağlanır. Bu hattı kullanmadan 3 vesait kullanmak gerekiyor Bornova'ya gitmek için.

Son düzenleme:
328 Evka3 Metro yerine hattı Otogar'a kadar uzayabilir. Manisa Kavşağı'ndan 602'nin yolunu takiben Otogar'a uzarsa Bornova Merkez ile Otogar arası bağlantı sağlanmış olur

963 ve 912 için Lozan Meydanı'ndan ziyade Gümrük tarafında son durak yapması tarafındayım. 680-470-691 hatlarının oluşturduğu yoğunluk yüzünden Lozan Meydanı'nda kapasite dolmuş durumda.
Son durak cebi de Şehit Fethi Bey Caddesi'nin zıttı yöndeki Halit Ziya Bulvarı'nda yapması veya az ilerideki Halit Ziya durağında yapması uygun olabilir:
Gidiş: Halit Ziya Bulvarı-Gaziosmanpaşa Bulvarı-Sezer Doğan Sokağı-Şehit Nevres Bulvarı-Şair Eşref Bulvarı-mevcut güzergahların devamı
Dönüş: mevcut güzergah-Şair Eşref Bulvarı-Gazi Bulvarı-Halit Ziya Bulvarı

584 ve 566 depar hatları Evka3 Metro'ya uzatılarak tam sefer haline getirilebilir

945 şu anki haliyle işlevsiz, Balçova içinden geçirilerek Balçova son durağa taşınabilir.

981 Balıklıova üzerinden Mordoğan'a uzatılabilir

985 hattı Tepecik Mahallesi'ne gidiş-dönüş şeklinde hizmet verip 975 eski haline alınabilir

Kapanan 830 hattı Egekent 2'den başlayarak, içini dolaşarak Anadolu Caddesi'ni takip ederek Yeni Girne'den yukarı dönerek E87 ile Bornova Metro son durak yapabilir. 608 destekçisi olarak İZTAŞIT şeklinde hizmet verir.

412 sadece ana kampüsü değil, Dokuzçeşmeler tarafındaki kampüslere de uğrayarak ring hat şeklinde çalışarak Turizm Fakültesi'nde son durak yapabilir. (öğrenci tarifesi aynı kalmak şartıyla)

234 hattı Kemer'den başlayıp Ballıkuyu'na girip Rakım Erkutlu Caddesi üzerinden Eşrefpaşa'ya katılıp mevcut güzergahında devam edebilir

111 sadece Naldöken'in ortasından geçiyor doğru düzgün Naldöken'in içlerine girmiyor
Naldöken'in kalanında yollar aşırı dar, arabayla zor geçiyorum hatta. Otobüs girebileceği her yere hizmet edebiliyor. Naldöken'deki temel sıkıntı ilçe belediyesine 2, dibindeki otogara 3 araç ile ulaşılması. Bornova Metro-Evka 3-Otogar üçgeninde mesafeler çok yakın olmasına rağmen ulaşım berbat. Burası büyük bir revziyon istiyor. berke86'nın 328 önerisi epey mantıklı bu konuda.

Naldöken'in kalanında yollar aşırı dar, arabayla zor geçiyorum hatta. Otobüs girebileceği her yere hizmet edebiliyor. Naldöken'deki temel sıkıntı ilçe belediyesine 2, dibindeki otogara 3 araç ile ulaşılması. Bornova Metro-Evka 3-Otogar üçgeninde mesafeler çok yakın olmasına rağmen ulaşım berbat. Burası büyük bir revziyon istiyor. berke86'nın 328 önerisi epey mantıklı bu konuda.
Kavaklıderedeki gibi küçük araç verseler art arda 2 doruk kalksa yine iş yapar mesela pazaryerinin oralardan geçse sonra 4. Sanayi sonra Evka 3 böyle olsa tam olur

Kavaklıderedeki gibi küçük araç verseler art arda 2 doruk kalksa yine iş yapar mesela pazaryerinin oralardan geçse sonra 4. Sanayi sonra Evka 3 böyle olsa tam olur
Pazaryerinden meydan yürüyerek 4 dakika, durağa en uzak evin durakla arası 600 metre, yavaş yürüyüşle 8 dakika, orada bir süre kaldım. Sırf bundan dolayı normal nüfuslu bir mahalleye art arda 2 araç kaldırmak mantıklı değil. Pazara giden yollar gerçekten çok dar, araç zaman kaybedeceği için bir kazancı olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Enstanya
Pazaryerinden meydan yürüyerek 4 dakika, durağa en uzak evin durakla arası 600 metre, yavaş yürüyüşle 8 dakika, orada bir süre kaldım. Sırf bundan dolayı normal nüfuslu bir mahalleye art arda 2 araç kaldırmak mantıklı değil. Pazara giden yollar gerçekten çok dar, araç zaman kaybedeceği için bir kazancı olmayacaktır.
Bayraklı Naldöken dolmuşları ara sokaktan geçiyor mu?

Bari Naldöken - kemer hattını açsalar bütün sorunlar bitecek

• Beğen
Tepkiler: 59RS
136,137 gibi Karşıyaka İskele'ye giden hatlar işaratlediğim güzergahı kullanabilir. Böylece Karşıyaka İZBAN istasyonuna, belediyeye, adliyeye ve çarşıya kolay ulaşım sağlanır. Bu güzergah uygunsa bir an önce değiştirilmesi lazım. Böyle olursa birçok insan dolmuşları kullanmak zorunda kalmaz, bölgedeki insanlar için daha iyi olur.

Screenshot_20250527_122311_ESHOT Mobil.jpg

• Beğen
Tepkiler: kavwnls ve 59RS
136,137 gibi Karşıyaka İskele'ye giden hatlar işaratlediğim güzergahı kullanabilir. Böylece Karşıyaka İZBAN istasyonuna, belediyeye, adliyeye ve çarşıya kolay ulaşım sağlanır. Bu güzergah uygunsa bir an önce değiştirilmesi lazım. Böyle olursa birçok insan dolmuşları kullanmak zorunda kalmaz, bölgedeki insanlar için daha iyi olur.

Ekli dosyayı görüntüle 69401
Aşırı mantıklı, muhtemelen dolmuşlardan dolayı bu güzergah kullanılmıyor. 430 ve 532 hatları da bu güzergahı kullanabilir. Bostanlı-Karşıyaka İZBAN arası ulaşım da epey kopuk.

• Beğen
Tepkiler: dragi35
Muhtemelen dolmuşlardan dolayı ama şu ana kadar neden yapılmadı yapılmalıydı. Bornova, Buca, Balçova gibi İzmir'in çoğu ilçesinde merkeze otobüs giriyor ama Karşıyaka'da girmiyor, böyle bir sıkıntı var. Girne Bulvarı'ndan çarşı uzak kalıyor ve Karşıyaka İskele'ye varana kadar çok vakit kaybı oluyor. Bu güzergah değişikliği yapılsa ve dolmuşlar kaldırılsa çok iyi olur. Hatta kaldırılınca dolmuş duraklarının olduğu yere son durak yapılıp birkaç hat açılabilir. 361 Bahriye Üçok - Karşıyaka İskele hattı Karşıyaka - Bornova hattı olarak çalışabilir ve Karşıyaka - Bornova dolmuşlarının yerini alır. Şu anki haliyle 361 çok verimli bir hat değil, yeni haliyle çok daha iyi olur.
Belki 136 gibi Karşıyaka İskele hatları bu güzergah değişikliği sonrası Bostanlı İskele'ye de çekilebilir. Zaten Karşıyaka İskele, çarşı ve İZBAN'a ulaşım hallolmuş olacak. Bu hatlar Bostanlı İskele'ye çekilirse 442,443 gibi Bostanlı İskele'den Karşıyaka İskele'ye çekilebilir böylece tek araçla Çiğli'den Karşıyaka'ya ulaşım sağlanır. Hem tramvayın yoğunluğu da azalmış olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: berke86
128'in güzergahı Ulukent Koop ve Harmandalı'dan geçecek şekilde değiştirilebilir. Böylece komşu olan Egekent 2, Ulukent ve Harmandalı birbirine bağlanmış olur. 608'de Egekent 2'den binip Harmandalı'da inen birkaç yolcuya denk geldim. Ancak 608 Egekent 2'nin çoğu yerinden geçmediği için çok iş yapamıyor. Genellikle Egekent Aktarma ve Ulukent arasında 128 boş gidiyor, hat böyle düzenlenirse iyi iş yapar, yoğun bir hat olur. Hatta bu düzenlemeden sonra 295 kaldırılabilir veya seferleri azaltılıp 128'e yüklenebilir. Düzenleme sonrası ESHOT'a geçip körüklü otobüsle çalışmalı.

Screenshot_20250531_014033_ESHOT Mobil.jpg

him e yazdınızmı ? çünkü çok mantıklı bir fikir aslında hem harmandalı ve ulukooptan bir tane daha egekent aktarmaya otobüs olurdu

• Beğen
1-2 ay önce Forum Bornova civarının yoğunluğunu alması için 267'yi 372 Sk. ve Otogardan geçmesini ESHOT'a yazdım ve gelen cevap "Hattımızın parkur süresi uzayacağı ve yolcular mağdurluk(!) yaşayacak"larından reddettiler.
Acaba 505 için yazsaydım da reddetmezler miydi?

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar