Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Egekent 2'de sabah okul saatinde otobüsler yetersiz kalıyor, çok kalabalık oluyor hatta bazı öğrenciler otobüse binemiyor. Bu bölgede 2 tane lise var, öğrenciler için buralara ulaşım zor oluyor. Bunun için 128 ve 749 sefer sıklığı artırılmalı ya da ek sefer konulmalı. İztaşıt yetmiyorsa ESHOT ek sefer koymalı, 128'e körüklü ek sefer konulursa daha iyi olur. Aynı şekilde okul çıkışı saat 4-5 civarı da bu sorun yaşanıyor, o saatlerde de ek sefer şart.

Esbaş Aktarma - Üçyol
Otoyol, Limontepe, Yeşilyurt

879un geçmediği veya tüm karabağları dolaştığı mahalleleri gaziemire bağlar. hastaneyi görmesi için üçyola çekilmesini düşündüm ancak yeşilyurt son durak ta olabilir buradan diğer otobüslere aktarma yapılır
1.png

Ayrıva 823 bir buçuk saatlik sefer sıklığıyla ulaşıma pek katkısı yok. esbaş aktarmaya çekilirse talep de artacağı için seferler sıklaşır.
11.png

Menemen Aktarma - Konak

Bu hatta kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hem ara yolcuları tek araçla Konak'a ulaştırmak için hem de 800'ün yoğunluğunun azalmasını sağlayabilir.

Güzergah:
Ankara Caddesi ayrımına kadar 800 ile aynı güzergah, sonrasında ise 121 ile aynı güzergahı kullanıp Konak'a ulaşacak.

Eğer Konak'a kadar olmazsa Menemen-Alsancak Gar olarak da işleyebilir. Böyle olsa bile çok işe yarayacağını düşünüyorum.

Menemen Aktarma - Konak

Bu hatta kesinlikle ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hem ara yolcuları tek araçla Konak'a ulaştırmak için hem de 800'ün yoğunluğunun azalmasını sağlayabilir.

Güzergah:
Ankara Caddesi ayrımına kadar 800 ile aynı güzergah, sonrasında ise 121 ile aynı güzergahı kullanıp Konak'a ulaşacak.

Eğer Konak'a kadar olmazsa Menemen-Alsancak Gar olarak da işleyebilir. Böyle olsa bile çok işe yarayacağını düşünüyorum.
802 yi bile geri açmayan ESHOT muhtemelen Konak'a o hattı açmaz
ama Alsancak Gar'da son durak yapması halinde bir hayli işlevli olabilir

Menemen Aktarma - Konak

Güzergah:

Bu hattın açılması çok zor onun yerine Menemen - Bostanlı hattı açılabilir. Tabi açarlarsa.

Bu hattın açılması çok zor onun yerine Menemen - Bostanlı hattı açılabilir. Tabi açarlarsa.
O hat da gerekli kesinlikle. Bence aktarmalı ulaşımın daha kullanışlı olması için kesinlikle uç bölgelerden merkez bölgelere bazı hatların olması lazım. Aradaki yolcular için de çok iyi olur. Menemen-Konak, Menemen-Bostanlı İskele gibi. Sadece Bornova Metro'ya giden hat var. Ek olarak Menemen-Bornova Metro (ekspres) de açılmalı bence. Menemen'den çıkıp Katip Çelebi Üniversitesi'nden çevre yoluna bağlanabilir.
Bu hatlar sayesinde hem Menemen merkez, hem de Koyundere, Egekent 2 ve Ulukent bölgelerinin merkeze ulaşımı kolaylaşır. İzban'a alternatif bir ulaşım olur.

887 Sarnıç akt- Konak mevcut 40-50dklık sefer sıklığıyla sarnıç içinden Ayrancılara uzatılabilir, önünde izban olan Menderes’e 508 açıldığı gibi, Ayrancılara da açılabilir. 2010a kadar ayrancıların ucundaki Kısık Konak hattı vardı

Belki halkapınar olur belki ayakkabıcılar olur bilemem de aynı 510 gibi çalışan , fahrettin altay,otoban, karabağlar yeşillik caddesi üzerinden direkt bir hat kesinlikle gerekli, bölge halkı aktarmayla 671e biniyor veya üçyola aktarmak zorunda kalıyor

metro açılmasını geçtim, şu an bugün olması gereken o ama dolmuş mafyasıyla mücadele edilmediği sürece o hatlar gaziemir son durak alanına çekilir de yine esbaşa gitmez, dolmuşçular optimum önündeki kalabalığı kaptırmaz

705 hattı istense Sarnıçtan devam edip Ulaştırma Komutanlığının oradan izban Alt geçitinden geçip, Esbaş'a gidebilir. Hiç Akçay caddesine çıkmasına da gerek yok. Tabi yapılır mı bilinmez ama Esbaş'a bakarak Sarnıç son durak otobüs peronları daha büyük daha çok boş alan var Sarnıç aktarma'nın kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum.
1000001211.jpg

Gaziemir Son Duraktaki bazı hatların ise Sarnıç Aktarma Merkezine Çekilmesinden yanayım. 353 Gaziemir - Tınaztepe, 510 Gaziemir - Balçova ve 691 Gaziemir - Lozan Meydanı hatlarının Sarnıç aktarma merkezinden (İzban bağlantılı) olarak sefere başlaması gerektiğini düşünüyorum.
828 Sarnıç Yeniçamlık

Özcan Sitesi, Erol Özdil, Şehit Serhat Sığnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sosyal Konutlar durakları eklenip yeniçamlığa öyle gidebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 66200
Bu öneri ise 491 Sarnıç-Evka7 hattı için düşünülebilir.

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
Sarnıç Aktarma Merkezinin kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum derken haklı olduğumu düşünüyorum. Sarnıç Aktarma Merkezi ne otobüs hatları olarak şanslı, ne de M3 metrosu konusunda şanslı. Gaziemir Son durak kapatılıp, hatlar Sarnıç Aktarmadan sefere başlasa daha kullanışlı olacaktır diye düşünmekteyim. Gaziemir son durak çok terste kalıyor oraya bazı hatların girdi-çıktı yapması sağlanabilir.

Ben M3 metrosu güzergahında Sarnıç istasyonu olmasa da ileri de eklenebileceği görüşündeyim.

Sarnıç Aktarma Merkezinde Otobüsler için Son Durak parklama yerleri var bu 2 yerden sadece 1 tanesi kullanılıyor saçmalık.
1000001212.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
887 Sarnıç Aktarma - Konak(Konak Tünel) Hattı

171 nolu Tınaztepe-Konak hattının beslemesi olarak çalışan 417 nolu Buca Koop-Koşu Aktarma hattının, '417 Buca Koop-Konak(Konak Tünel)' olarak yakında hizmet verecek olmasından dolayı 417 hattına yapılan düzenlemeyi 887 Sarnıç Aktarma-Konak hattı için de düşündüm. 152 Gaziemir-Konak ve 508 Menderes-Konak hatlarının olması nedeniyle 417 hattı gibi besleme konumuna düşen 887 Sarnıç Aktarma-Konak hattının Konak tünel'inden geçecek şekilde hizmet vermesini öneriyorum.

417 hattı 171 hattını besleyip Konak tüneli üzerinden hızlı ulaşım sağlarken, 887 hattı da 152 ve 508 hatlarını besleyip Konak tüneli üzerinden hızlı ulaşım sağlayabilir.
1000001213.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Sarnıç Aktarma Merkezinin kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum derken haklı olduğumu düşünüyorum. Gaziemir Son durak kapatılıp, hatlar Sarnıç Aktarmadan sefere başlasa daha kullanışlı olacaktır diye düşünmekteyim. Gaziemir son durak çok terste kalıyor oraya bazı hatların girdi-çıktı yapması sağlanabilir.
Sarnıçta ulaşım çeşitliliği sağlamak ve hatların izbana ‘direkt’ aktarmasını sağlamak için geçen yıl gaziemir son duraktan kalkan başta 510 hattının sarnıç aktarmaya alınması ve sosyal konutları dolaşarak ‘mevcut duraklarının kaybınında önlenebileceği’ önerimi eshot reddetmişti, keşke üzerine düşünülse
887 Sarnıç Aktarma - Konak(Konak Tünel) Hattı
Kesinlikle güney yönlü bir ekspres hat gerekli açılması için daha fazla oyalanmamalı

Konu görüntüleyen kullanıcılar