Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 19 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Gündüz hattı olsa anlayacağım aktarma isteyecekler ama zaten baykuş hattı. Şu güzergahı sabaha karşı zaten uçarak gideceği için en fazla 10 15 dk süre ekler.

Hem bucada semtler arası gece yolcularına hem de bucanın diğer mahallelerinin havaalanı yolcularına hizmet ederdi.

Gerçi buna da şükür onbinlerce şehirdışından gelen öğrencinin yaşadığı, izmirin en büyük ilçesi olan bucanın havaalanı ulaşımı geçen seneye kadar yoktu.
206 hattı gün içinde de çalışabilir istense. Tam 55 lira gibi bir ücret alıyor. 200-202-204 hatları gibi 206 hattı da gün içinde çalışabilirdi. Tınaztepe'den; Kuruçeşme-Bucakoop-Çamlıkule-Gediz -Esbaş gibi gitmesi de güzel olabilirdi. Veya 206 hattına Gaziemir'de güzergah verilebilirdi. Bucadan fazla güzergah verilmezse, Gaziemir merkezinde güzergah verilmeli.
1000002336.jpg

Şirinyer den havaalanı yönüne sabah 06.00 06.11 06.24 gibi sık seferler var
Mesela tınaztepeden ilk 476 nın kalkış saati 5.40

Havalanı otobüsü çift tarife de olunca o saatlerde pek tercih edilmeyebilir, ama sabah karşı bir sefer daha eklenebilir. Mesela 4.30 seferi 4 ve 5 olacak şekilde yapılabilir

Yok illa izbanla aktarma yaptıracaklar 😀
Benim önerdiğim 206 güzergahı Gaziemir eklentisi ile 353 Gaziemir-Tınaztepe ve 818 Esbaş- Şirinyer hatlarına ekspres seçenek olarak 206 hattını öneriyorum. 206 hattının tarfesi biraz tuzlu ama güzergahında 3 üniversite kampüsü var. Hızlı ulaşım için çaresiz kalan veya tercih eden kullanır en fazla hem havalimanına giden bir hat 😅

202 hattını alsancakta çalışan pek çok kişi SGK durağından, adnan saygun ve f. Altay duraklarına kadar iş çıkışında kullanıyor
İnanın bazen tramvayda üst üste gitmek yerine kesinlikle tercih eden var
Valla bi kere deneyimleyim dedim,hakikaten de böyle bir konfor böyle bir rahatlık yok🤣
İzmir ulaşımının perspektifinin yeteri kadar geniş olmadığı fikrindeyim. İnsanları sadece raylı sisteme zorunlu tutan bir sistem yerine, yolcuların kendi kararını verebileceği bir sistem lazım
İstanbul'da bile onca metro hattı,tramvay hattı varken belirli lokasyonlara direkt ulaşım var ve hem metro hem otobüs ikisi de ideal yoğunlukta işliyor.
Misal 12'yi belirli saatlerde çalıştırsalar ben yolculuğumu ona göre planlar ona binebilirim
Kimi de tramvayı tercih etmek ister,onu da mağdur etmemiş oluruz
Ayrıyeten: 290-390 ve 690'ın kesinlikle haftasonu da çalışması gerekiyor. Buca'dan Karşıyaka'ya neredeyse 1 saatte vardım İnsanlar neden İZBAN'a mecbur bırakılsın? Zaten şu haliyle yoğunluğu kaldıracak bir altyapısı yok,bu aralar sıkça arızalanıyorlar

raylı sisteme zorunlu tutan bir sistem yerine
Genele bakınca raylı sisteme zorlamakta sıkıntı yok, asıl sıkıntı izmirde raylı sistem olmaması

Adam gibi güzergahına 2024 yılında ancak kavuşmuş 1 tanecik metro, sardalya konservesi gibi sıkışık izban, avm servisi tramvayları saymazsak

6 metro hattı 6 tramvay hattı, şehiriçi istasyonlarında maks 3 dk sıklıkla çalışan izban olsa o zaman yolcuları raylı sisteme zorlamalarını anlar ve kabul ederim. Ancak bu haliyle sistem “işliyor gibi göstermek”ten ileri gitmiyor.

12'yi belirli saatlerde çalıştırsalar
Sahilyolunda artık otobüs olacağını sanmıyorum ama, 10 numara en azından sabah akşam, konak bahribaba duraklarına gir-çık yaptıktan sonra talatpaşaya gidebilir, tam gün çalışıp konak bahribaba girişi direkt iptal de edilebilir. Alsancağa gitmek için hala yüzlerce yolcu 253’e mahkum, oraya da bir alternatif gelmiş olur
290-390 ve 690'ın kesinlikle haftasonu da çalışması gerekiyor.
Bu hatlar zaten raylı ulaşımla uzaktan yakından alakası olmayan hatlar, alternatifleri yok, bucadaki herkes öğrenci de değil, çalışan, gezmeye giden onbinlerce yolcu var

Son düzenleme:
Bu yüzden güneyde Sarnıç veya Esbaş Aktarma, kuzeyde de Egekent, Ulukent veya Menemen Aktarma'dan merkez bölgelere giden sık seferli hatların olması şart. 912 gibi çalışan hatlar gerekli. Bu şekilde İzban'a alternatif olur. Mesela Sarnıç bu aktarma merkezi olursa oraya diğer bölgelerden çalışan sık seferli hatlar olması lazım, mesela Ayrancılar'dan 705'in daha sık seferli çalışması lazım.

Bu yüzden güneyde Sarnıç veya Esbaş Aktarma, kuzeyde de Egekent, Ulukent veya Menemen Aktarma'dan merkez bölgelere giden sık seferli hatların olması şart. 912 gibi çalışan hatlar gerekli. Bu şekilde İzban'a alternatif olur. Mesela Sarnıç bu aktarma merkezi olursa oraya diğer bölgelerden çalışan sık seferli hatlar olması lazım, mesela Ayrancılar'dan 705'in daha sık seferli çalışması lazım.
Aktarma merkezlerinin bir kısmında ulaşım hâlâ daha tam oturmuş değil sarnıç esbaş örneğinize bir de gaziemir semt garajını ekliyim. İzban geleli 15 sene oldu hâlâ daha izbana aktarma yapmayan hatlar var.

İzbana aktarma vermesi için açılması gereken bazı hatlar;

Cennetoğlu - Gaziemir Semt Garajı
Günaltay - Gaziemir Semt Garajı
Limontepe - Gaziemir Semt Garajı
İzmir Demokrasi Üniversitesi - Gaziemir Semt Garajı veya Esbaş Aktarma Merkezi
Ali Fuat Erden - Gaziemir Semt Garajı
Salih Omurtak - Gaziemir Semt Garajı

vs. vs. Daha düşünsek bir sürü hat çıkabilir.

karabağlardan izbana ulaşan tek hat yok, 671 belki sayılabilir ancak asıl hedefi buca yolcusu

Sent garajı, esbaş, gaziemir, sarnıç bu dört istasyondan da gaziemire ulaşım yetersiz aktarmalar kısıtlı, çoğu gaziemir yolcusu hiç izbana yönelmiyor bile

Gaziemirden karabağlara ulaşım da sıkıntı bitişik iki ilçe en yakın üçyoldan bağlanıyor

M3 buralara büyük kolaylık sağlayacak

Sarnıç İzban - Gaziemir İzban
maks 10 dk sıklıkla çalışır, gaziemiri izbana bağlar. hattın sık çalışabilmesi için özellikle uzatmadım, halihazırda sarnıça hatlar var, hasan güven cd üzerinden esbaş aktarmaya uzatmamamın sebebi de oraya giden hatlar bulunması. bu hattın amacı gaziemir merkezdeki yolcuyu en hızlı şekilde en yakın istasyona ulaştırmak.
gaziemir istasyonu önünde ring yapabilir, izmir yönünden gelen her bir izbanı bekledikten sonra kalkış yapabilir.
483 Üçyukular Ekonomi ringinden çok çok çok daha fazla işe yarayacağını düşünüyorum.
1.png

Sarnıç Aktarma Merkezi - Fuar İzmir

M3 hattının sarnıç istasyonu'nun iptal olması nedeniyle ve sarnıç, ayrancılar, kısık vs. taraflarından gelen yolcular için fuara direkt ulaşım sağlanması amacıyla böyle bir hat açılabilir. 50 dakikada 1 şeklinde çalışabilir. Fuar zamanı duruma göre sefer saatleri değişkenlik gösterebilir.

223427577.jpg

Sarnıç İzban - Gaziemir İzban
maks 10 dk sıklıkla çalışır, gaziemiri izbana bağlar. hattın sık çalışabilmesi için özellikle uzatmadım, halihazırda sarnıça hatlar var, hasan güven cd üzerinden esbaş aktarmaya uzatmamamın sebebi de oraya giden hatlar bulunması. bu hattın amacı gaziemir merkezdeki yolcuyu en hızlı şekilde en yakın istasyona ulaştırmak.
gaziemir istasyonu önünde ring yapabilir, izmir yönünden gelen her bir izbanı bekledikten sonra kalkış yapabilir.
483 Üçyukular Ekonomi ringinden çok çok çok daha fazla işe yarayacağını düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 68301
Dirkt 353 Gaziemir-Tınaztepe ve 510 Gaziemir-Balçova hatlarının Sarnıç İzbana uzatılması gerekli. Gaziemir son durak ile Sarnıç izban arasında 5 dakikalık bir mesafe bile yok neden uzatılmıyor bu hatlar anlamıyorum. 353 ve 510'un Sarnıç izbana uzatılmasıyla Gaziemir Merkezinden, Sarnıç izbana direkt ulaşım sağlanacak.

Günümüzde hizmet veren 491 Evka 7 - Sarnıç İzban ve 828 Yeni Çamlık - Sarnıç İzban hatları dolanarak izbana gidiyorken, 353 ve 510 hatları direkt Sarnıç İzban'a gitmeli.

887 Sarnıç izban - Konak hattı bile Sarnıç İzban'dan sefere başlayıp, Akçay caddesine bağlanıp gidiyor. Ama Sarnıç izban'dan sefere başlayıp, Gaziemir Merkezine direkt giden hat yok ya 491 ve 828 ile dolanarak gideceksin yada 353 ve 510'u Sarnıç İzban'a uzatıp Gaziemir Merkezindeki insanların izbana ulaşmasını biraz daha kolaylaştıracaksın.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar