Anladım hocam, herhalde ahırı olan köy evlerine toki konut yaparken ahır da yapıyor diye biliyorum, gemini yapay zeka şu bilgileri verdi ama:
Kahramanmaraş depremi sonrası yapılan köy evlerinin birçoğunda ahır da bulunmaktadır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, depremden etkilenen köylerde yöresel mimariye uygun, tek veya iki katlı evlerin yanı sıra
hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için ahırlar da planlanmıştır.
Ahırlarla ilgili bazı bilgiler:
- Ahır tipleri brüt 85 metrekare, net 78 metrekare olarak planlanmıştır.
- Konut, işyeri ve ahırları orta hasar görenler, yapılacak yardımlar için hak sahibi olabilecektir. Az hasarlı olanlara ise yardım yapılmamaktadır.
- Bazı projelerde köy evleri ile birlikte köy konağı, cami veya cemevi gibi sosyal donatılar da planlanmaktadır.
- Kahramanmaraş 16. Etap Kırsal Konut Projesi kapsamında 504 konutun yanı sıra 173 ahırın yapımı da devam etmektedir.
- Kömür Köyü / Göksün / Kahramanmaraş projesinde 69 köy evi ve 10 ahır bulunmaktadır.
Dolayısıyla, Kahramanmaraş depremi sonrası inşa edilen köy evlerinin önemli bir kısmında, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ahır da bulunmaktadır.