Mantar Toplayıcılığı & Mantar Fotoğrafları

Furkan

Paylaşımcı Üye
Benim için güzel bir doğa sporu ve çok değerli bir hobi olmasından dolayı başlığı buraya açmak istedim.

20220903_122718


Meşhur kanlıca mantarı (çam melkisi)

20220907_134357


Boletus Satanas ( Şeytan mantarı) ☠️

20221013_105130


Amanita Muscaria (Halusinasyon Mantarı) ☠️
 
Son düzenleme:
Bildiğim ve yemeye cesaret edebileceğim genel anlamada 4-5 çeşit mantar var geri kalanlara temkinli yaklaşmaya çalışırım.
Kesin ve net olarak zehirli olduğundan emin olduğum mantarların yanına ☠️ bu emojiyi koymaya çalıştım. İsmini bildiklerimin altına yazmaya çalıştım. Bilmediklerimin altına da 🤔 bu emojiyi koydum.
Genel bilgi olarak da kanlıca mantarı ülkemizde en çok tüketilen yabani mantarlardan birisi olsa da zehirli olan türleri bulunur zehirli olanları içerisinden beyaz bir süt akıtması ile ayırt edilir.
Şeytan mantarı ülkemiz sınırlarında yetişen en zehirli 5 mantardan biridir kesinlikle uzak durulmalı.
Halusinasyon mantarı ise isminden de anlaşılacağı üzerine halusinojen etkiye sahiptir ancak zehirli bir mantardır ve yine uzak durulması tavsiye edilir. Bazı ülkelerde çok küçük ölçülerde keyif verici madde olarak kullanılır ancak bu kesinlikle tavsiye edilecek bir durum değildir. Bildiğim kadarıyla ilaç sanayisinde kullanılmaktadır.
Şemsiye (Dedebölük) mantarı ise yenilebilir bir mantar türü olsa da topraktan ayırdıktan yaklaşık 2 saat sonra yumuşamaya başladığından dolayı pek ticari değeri yoktur.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular