İnternet sitesine baktım şimdi. Otomatik çeviri tabi tam anlamlı cümleye çeviremiyor ama son teklif tarihi 09.08.2024 idi. Halka açık açılış tarihi 19.08.2024 saat 10.30 yazıyor. Sanırım ayın 19’unda ihale sonucu açıklanmış olacak. Avrupa hibeli ihalelerin sonuçları bizdekilere göre daha hızlı sonuçlanıyor biliyorsunuz. Malum ilk 87 otobüsün öz kaynaklar ile alınması ihalesinde BMC itirazı yüzünden aylarca uzamıştı sonuç. Ancak EBRD aracılığıyla yapılan ihale çok çabuk sonuçlanmıştı. Umarım bu ihaleyi de kaliteli ve uzun ömürlü üretim yapan bir firma kazanır. Elektrikli otobüsler çok ilgimi çekmediği için yeterli bilgiye sahip değilim. Türkiye’de Bozankaya, Karsan, Otokar, Temsa ve sanırım BMC de var elektrikli model. Başka marka varsa bilmiyorum. Özellikle Bozankaya, karsan ve otokar iddialı. Bu yıl İstanbul Busworld otobüs fuarında Iveco’nun da elektrikli modeli sergilenmiş. İnternette görmüştüm. Ama benim tahminim Bozankaya veya karsan olacağı yönünde. Bozankaya’nın yenilediği modeli daha hoş göründü gözüme. Karsan bilindik yuvarlak hatlı modeli üretiyor. Bilemiyorum. İyi olan kazanır umarım. Çünkü Mersin kazanmış olacak. Ama ben hala doğalgazlı ya da hibrit otobüs modellerinin kullanılmasından yanayım. Ve hidrojen yakıtlı otobüs teknolojilerinin de yakından takip edilmesi taraftarıyım.