Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Susuz Belören | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Susuz Belören

Nasıl bı gelişme bekliyorsun ki daha parselizasyon işlemine gecilmedi once hisse hatalari duzeltilcekmis oda daha düzeltilmedi devam ediyor hisse hatalari düzeltme işlemi..o bitince PARSELİZASYONa gecilecek

Sayın RKK Eylül 2024deki eleştirilerinde haklı olduğunu düşünüyorum.

Kooparatifler zaten mevcut durumda Belören'den kar edebiliyor, kendileri için olup olabilecek en karlı akıllara zarar absürt bir plan çıkmadığı sürece işi yokuşa sürerek de pekala karlarına devam edebilirler. İmar başlasın diye ayak diretmezler.

Yine aynı şekilde belediyenin de yıllar boyunca imar ve parsel hatalarını saptayıp kooparatifler ile vatandaş arasındaki sorunları çözmek yerine işi yokuşa sürdüğünü ya da en azından ağırdan aldığını görüyoruz.

Neden mi ? En nihayetinde Belören denilen bölge özellikle son imar planlarına bakarsak hiç de salt kooparatif evlerinden oluşacak bir bölgeye benzemiyor de ondan. Neredeyse 200.000 kişiye yakın bir nüfusu kaldırması gerekecek bölge inşa ediliyorken hem ilçe belediyesinin hem de büyük şehir belediyesinin bölgeyi insan yaşamına uygun cazip bir semt haline getirebilmek için sayısız okul hastane park yapması alt yapı kurup otobüs seferleri başlatması gerekecek.

Ama gel gör ki ne Mamak metrosu için 200 milyon tasaruf etmek uğruna 1 yıl bekleyen ABB'de ne de Zaten Merkez, Demetler, Ostim, Batıkent ve de hepsine ilaveten özellikle son yıllarda yeni gelişen kuzey Eryaman bölgesine icraat yetiştirmeye çalışan Yenimahalle İlçe belediyesinde sıfırdan 2. bir Eryaman inşaa edicek bütçe ve enerji yok..

Hem belediyeler hem de kooparatifler yan çizince daha çook 1/25000 plan eksikliği parselizasyon hatası cart curt istense kısacık bir sürede çözülebilecek yapay sorunlar çıkar.

belören yatırımcılarına nacizane önerim Belörenle ilgili internetteki son haber başlığının bile yaklaşıık 10 yıl öncesinde kaldığını fark edip demokratik haklarını sonuna kadar kullanarak seslerini duyurmaya çalışmaları.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RKK

Kooparatifler zaten mevcut durumda Belören'den kar edebiliyor, kendileri için olup olabilecek en karlı akıllara zarar absürt bir plan çıkmadığı sürece işi yokuşa sürerek de pekala karlarına devam edebilirler. İmar başlasın diye ayak diretmezler.

Yine aynı şekilde belediyenin de yıllar boyunca imar ve parsel hatalarını saptayıp kooparatifler ile vatandaş arasındaki sorunları çözmek yerine işi yokuşa sürdüğünü ya da en azından ağırdan aldığını görüyoruz.

Neden mi ? En nihayetinde Belören denilen bölge özellikle son imar planlarına bakarsak hiç de salt kooparatif evlerinden oluşacak bir bölgeye benzemiyor de ondan. Neredeyse 200.000 kişiye yakın bir nüfusu kaldırması gerekecek bölge inşa ediliyorken hem ilçe belediyesinin hem de büyük şehir belediyesinin bölgeyi insan yaşamına uygun cazip bir semt haline getirebilmek için sayısız okul hastane park yapması alt yapı kurup otobüs seferleri başlatması gerekecek.

Ama gel gör ki ne Mamak metrosu için 200 milyon tasaruf etmek uğruna 1 yıl bekleyen ABB'de ne de Zaten Merkez, Demetler, Ostim, Batıkent ve de hepsine ilaveten özellikle son yıllarda yeni gelişen kuzey Eryaman bölgesine icraat yetiştirmeye çalışan Yenimahalle İlçe belediyesinde sıfırdan 2. bir Eryaman inşaa edicek bütçe ve enerji yok..

Hem belediyeler hem de kooparatifler yan çizince daha çook 1/25000 plan eksikliği parselizasyon hatası cart curt istense kısacık bir sürede çözülebilecek yapay sorunlar çıkar.

belören yatırımcılarına nacizane önerim Belörenle ilgili internetteki son haber başlığının bile yaklaşıık 10 yıl öncesinde kaldığını fark edip demokratik haklarını sonuna kadar kullanarak seslerini duyurmaya çalışmaları.
İşi özellikle Yenimahalle belediyesinin özelinde irdelersek mesela, niye hiç mi hiç istekli olmadıklarını anlarız : Yenimahalle belediyesi zamanında İlçenin asıl nüfus merkezinden tamamen kopuk, ayrı bir coğrafya olan Çayyolunun gelişmesi, kalkınması için yıllar boyu bi ton kaynak ayırdı, asli beldelerini boşlamak pahasına çayyolu için çalıştı, sonuç ? Çayyolu Yenimahalle'nin kontrolünde olmayan sebeplerden ötürü 1 günde Yenimahalleden ayrıldı, sonra da gidip kendi ilçe bile olmadı, Çankayaya bağlandı ? Yenimahalle belediyesi için ne kadar rezil, sinir bozucu bir durum di mi ? Sen git baştan lüks semt kur, ihya et. Alıp komşu ilçeye bağlasınlar.

Şimdi bu durumun Belörenle ne alakası var ? Çok alakası var ne olsun ! Adamlar aynı hatayı tekrar etmek istemiyor işte. Adamlar ilçenin geri kalanı için hiçbir getirisi olmayan aksine götürüsü olucak, artık 30 yılda kimsenin adını bile hatırlamadığı bir bölge için uğraşmak istemiyor. Zaten hemen o taraflarda yine kopuk ve uzak Eryaman'a hizmet götürmeleri gerek, daha kim ne yapsın belöreni. Anca Alakasız Sincan belediyesi falan 1 sera parkı açar belörene o bile açıyor gibi yapıp bıraktı zaten

Sayın Grandük,

Öncelikle yazdıklarınıza hepsine olmasada çoğuna katılmadığımı belirtmek isterim.
Bikere böleren öncelikle çok büyük bir alan ve imarın geçmesinde çok geç kalınmış bir yer herhalde sitelerin bukadar yakın olduğu nâdir tarlalardandır.
Öncelikle burada insanların önceliği bir an önce tapularını almak okul vs. Bunlar zaten hemen olacak işler değil.
Önce tapular sonra yollar açılır inşaat ruhsatları zamanla olur ama imarlı tapular biran önce verilmelidir.Zaten plan onaylandı şuanda parselasyon aşamasına geldik sayılır.
Evet doğru çayyolu yenimahalleden ayrıldı.Zaten tam bu noktada belören daha çok önem kazanıyor.Yenimahallenin gelişmesinde en önemli husus konum olarak tabikide belörendir.Zirâ sincan kazan etismesgut arasında sıkışmış ve patlamayı bekliyor.
Önceliğimiz imarlı tapulardır ve inanın bana hiç olmadığı kadar yakınız.

Saygılarla…

• Beğen
Tepkiler: Grandük
Sayın Grandük,

Öncelikle yazdıklarınıza hepsine olmasada çoğuna katılmadığımı belirtmek isterim.
Bikere böleren öncelikle çok büyük bir alan ve imarın geçmesinde çok geç kalınmış bir yer herhalde sitelerin bukadar yakın olduğu nâdir tarlalardandır.
Öncelikle burada insanların önceliği bir an önce tapularını almak okul vs. Bunlar zaten hemen olacak işler değil.
Önce tapular sonra yollar açılır inşaat ruhsatları zamanla olur ama imarlı tapular biran önce verilmelidir.Zaten plan onaylandı şuanda parselasyon aşamasına geldik sayılır.
Evet doğru çayyolu yenimahalleden ayrıldı.Zaten tam bu noktada belören daha çok önem kazanıyor.Yenimahallenin gelişmesinde en önemli husus konum olarak tabikide belörendir.Zirâ sincan kazan etismesgut arasında sıkışmış ve patlamayı bekliyor.
Önceliğimiz imarlı tapulardır ve inanın bana hiç olmadığı kadar yakınız.

Saygılarla…
Sayın Memoli

Düşüncelerinizin sebeplerini anlamak ile birlikte en niyahetinde aynı durumu farklı olumlu-olumsuz sonuçları ile birlikte bayağı bir değerlendirmiş olduğumuzu düşünüyorum. Umarım artık kimse bir engel çıkarmaz da Belören bir an önce imara açılır. (Hissem, tapum hiçbir haltım yok bu arada Eryaman'lı gariban öğrenciyim benim tek derdim aha hemen bizim semtin kuzeyine yeni semt inşa etsinler de az oralarda da gezelim idi :D )

• Beğen
Tepkiler: memoli66

Konu görüntüleyen kullanıcılar