Türk Savunma Sanayi Ürünleri, Projeleri ve İhracat Haberleri

🔋 Yerli ve Güvenli Enerji: ASPİLSAN Enerji 🇹🇷

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’mızın destekleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı çatısı altında güvenli ve sürdürülebilir enerji çözümleri üretiyor, ülkemizin güvenlik altyapısına katkı sağlamaya devam ediyoruz.

ASPİLSAN Enerji, yerli batarya çözümleriyle savunma sanayimizde teknolojik bağımsızlığa tam 43 yıldır katkı sağlıyor. Dış tehditlere karşı güçlü bir koruma sağlamak için yerli yazılım ve donanım geliştirmeye devam ediyoruz. Güvenli geleceğin anahtarı, yerli üretim! ✨
035113

035114

035116

035117

Kaynak: ASPİLSAN Enerji / X

Son düzenleme:
Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) Toplantısı’nda inşa kararı alınan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarlanarak ASFAT Ana Yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilecek olan Türkiye’nin yerli ve milli ilk Hava Savunma Harbi Muhribi TF-2000! 🇹🇷⚓🇹🇷
203419

Kaynak: ASFAT / X

Son düzenleme:
Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilen Reis Sınıfı Denizaltı Projesi’nin ikinci denizaltısı TCG HIZIRREİS, 17 Eylül 2024 tarihinde ilk seyrini, 18 Eylül 2024 tarihinde ilk dalışını icra etti.

203634

Kaynak: SavunmaSanayiST com / X

Ekli dosyalar

• 20240920_203633.jpg
    20240920_203633.jpg
    110.8 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

Yüzer Cephanelik TF-2000 Hk. Önemli Bilgiler!​

TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhripleri, 127mm’lik Ana Batarya Topu ve ‘yüksek adetlerde hücreye sahip’ MİDLAS Dikey Atım Lançer Sistemi ile teçhiz edilecek.

TF-2000, ÇAFRAD ile uzun menzilden hava hedeflerini tespit edebilecek.

162959

TF-2000 HSHM, MİDLAS hücrelerinden; ATMACA Gemisavar Füzesi, GEZGİN Seyir Füzesi ve SAPAN, HİSAR-D ile SİPER Blok I Hava Savunma Füzelerini atım kabiliyetine sahip olacak.

İlerleyen aşamalarda TF-2000, SİPER BLOK II Füzesi’ni de kullanabilecek.

i163123

Günün sonunda TF-2000, uzun menzilden kara, deniz ve hava hedeflerini imha kabiliyetine sahip yüzer cephanelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak!

163159

Son düzenleme:
{#Haberleşme}
#ASELSAN ASTELA 3710 El Telsizi, görev kritik telsiz kullanıcıları için Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. 🇹🇷
:white_check_mark:Hafif
:white_check_mark:pratik
:white_check_mark:Dayanıklı
:white_check_mark:Güvenli
🌐
{#Communication}
#ASELSAN ASTELA 3710 Handheld Radio is developed by Turkish engineers for mission critical radio users.
:white_check_mark:Lightweight
:white_check_mark:practical
:white_check_mark:Durable
:white_check_mark:Safe
170725

171019

Kaynak: ASELSAN / X

Son düzenleme:

Yüzer Cephanelik TF-2000 Hk. Önemli Bilgiler!​

TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhripleri, 127mm’lik Ana Batarya Topu ve ‘yüksek adetlerde hücreye sahip’ MİDLAS Dikey Atım Lançer Sistemi ile teçhiz edilecek.

TF-2000, ÇAFRAD ile uzun menzilden hava hedeflerini tespit edebilecek.

Ekli dosyayı görüntüle 58795

TF-2000 HSHM, MİDLAS hücrelerinden; ATMACA Gemisavar Füzesi, GEZGİN Seyir Füzesi ve SAPAN, HİSAR-D ile SİPER Blok I Hava Savunma Füzelerini atım kabiliyetine sahip olacak.

İlerleyen aşamalarda TF-2000, SİPER BLOK II Füzesi’ni de kullanabilecek.

Ekli dosyayı görüntüle 58796

Günün sonunda TF-2000, uzun menzilden kara, deniz ve hava hedeflerini imha kabiliyetine sahip yüzer cephanelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak!

Ekli dosyayı görüntüle 58797

:red_circle:TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi, 96 hücreli Taarruz Tipi MİDLAS Dikey Atım Sistemi’nden:

— GEZGİN Seyir Füzesi
— ATMACA Gemisavar Füzesi
— SİPER Hava Savunma Füzesi
— HİSAR-D Hava Savunma Füzesi (Quad-Pack) atım kabiliyetine sahip olacak.

Bu sayede TF-2000, yüzlerce kilometre öteden kara hedeflerini ateş altına alırken aynı zamanda beraberindeki görev gücünü 100+ kilometreden hava hedeflerine, 250+ kilometreden deniz hedeflerine ve 50+ kilometreden denizaltı hedeflerine karşı koruyabilecek!
164354

Son düzenleme:
🇹🇷 Savunma sanayimizin enerji kaynağı ASPİLSAN Enerji! ⚡

Milli teknolojilerle ürettiğimiz yüksek kapasiteli bataryalar ve enerji sistemleriyle savunma sanayimizin bitmeyen enerjisi olmaktan gurur duyuyoruz.🔋

Her koşulda güvenilir ve sürdürülebilir enerji çözümleri sunarak, Türkiye’nin savunma gücüne güç katıyoruz.
130727

Kaynak: ASPİLSAN Enerji / X

#ÖNEMLİ | Sözleşmelere göre HÜRJET’in teslimat tarihi 2027 olarak gözükse de TUSAŞ, uçakları 2026 yılında teslim etmeyi hedefliyor.

TUSAŞ’tan edindiğimiz bilgilere göre; bu hedefte, herhangi bir değişiklik yok.

2026’da Türk Hava Kuvvetleri’ne HÜRJET’in teslimi, ihracatı açısından da değerli.

20240928_120626.jpg

Güney Afrika ASELSAN ALKAR Havan Silahı ile güçleniyor​

1 Ekim 2024​

E29EF60F-109F-4D78-8DA9-D0681D5F2530.jpeg
Güney Afrikalı DCD Protected Mobility şirketi, ASELSAN tarafından geliştirilen 120mm ALKAR havan sistemiyle donatılacak Çok Amaçlı Zırhlı AracıN (MPAV) çift kabinli yeni modelini tanıttı.

Afrika Havacılık ve Savunma (AAD) 2024 fuarında tanıtılan Springbuck SD MPAV Çift Kabin modeli, çeşitli silah sistemleriyle entegre edilmek üzere tasarlandı. ASELSAN’ın 120mm ALKAR Otomatik Havan Silah Sistemi entegre edilen ‘Zırhlı Havan Aracı’ konfigürasyonu da ilk kez fuar esnasında görüntülendi.

ALKAR sistemi, tüm havan mühimmatı türleriyle uyumlu bir şekilde 8 kilometreye kadar etkili menzile sahip. Hızlı ateşleme yeteneği ile otomatik yönlendirme sistemi sayesinde, kara hedeflerine karşı operasyonel üstünlük sağlıyor. Geri tepme mekanizması, ateşleme sırasında araca iletilen kuvveti önemli ölçüde absorbe ederek sistemin farklı araçlara entegrasyonunu da kolaylaştırıyor.

Zorlu Arazi, Yüksek Koruma: Springbuck SD​

Springbuck SD MPAV, EN 1522 Seviye B6 standartlarına uygun balistik zırhıyla hafif silah ateşine karşı direnç sağlıyor. Ayrıca STANAG 4569 Seviye 3A ve 3B standartlarına uygun olarak, 8kg TNT’ye eşdeğer patlamalara dayanıklı şekilde tasarlandı.

56F9D605-30BD-4952-A12B-BCAC970DA140.jpeg

Kaynak: Savunma SanayiST com

• Beğen
Tepkiler: Tam35

GÜRCAN OKUMUŞ: ASSAN savunmada seri üretimin merkezi olacak​

Haber Merkezi2 Ekim 2024

19D6C91E-9368-41C5-99CA-C9837099DD83.jpeg

ASSAN Group Savunma Genel Müdürü Gürcan Okumuş, şirketin seri üretim altyapıları ve ileriye dönük hedeflerine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Savunma sanayii alanında ASSAN Group Savunma’nın bir seri üretim merkezi olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Gürcan Okumuş; 122mm Roket, Genel Maksat Bombaları, 155mm Obüs Mühimmatı ve 60/81/120mm Havan Mühimmatı başta olmak üzere devam eden ve ileride başlayacak üretimler hakkında bilgi verdi.
Okumuş tarafından SavunmaSanayiST.com Genel Yayın Yönetmeni Anıl Şahin’e yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ASSAN GROUP, 40 yıllık makine üretim kabiliyetini savunma sanayii sektörüne aktarmış durumda. Artık savunma sanayii, ASSAN GROUP için çok daha önemli bir sektör haline gelmiş durumda. Başta MK Serisi Genel Maksat Bombaları olmak üzere; 122mm Roket, 155mm Obüs Mühimmatı ve 60/81/120mm Havan Mühimmatı üretimlerini yapıyoruz.

Roketsan, ASELSAN ve MKE A.Ş. ile çeşitli alt yüklenicilik anlaşmalarımız mevcut. Yaklaşık 700 kişilik bir ekibimiz var ve ana lokasyonlarımız Sincan ile Gerede.
86FCEF8E-F601-47EE-9532-A3135043E28F.jpeg

Yılda 80 bin adet MK Serisi Genel Maksat Bombası üretimi!​

MK Serisi Genel Maksat Bombaları için yıllık yaklaşık 50 bin adet mekanik gövde üretebiliyoruz. Bunların çok büyük bir kısmını, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli EDGE firmasına ihraç ediyoruz. 2021 yılından bugüne kadar BAE ile çeşitli miktarlarda MK Serisi Bomba ihracatını sözleşme altına aldık ve çok yüksek bir kısmının teslimatını gerçekleştirdik. Yakında yine EDGE ile yeni bombaların tedariki ve ortak üretim hususlarında bir sözleşme imzalamayı planlıyoruz. Yıllık MK Serisi Bomba üretim kapasitemiz, yakında 80 bin olacak.

Şu ana kadar bu bombalar ile ilgili olarak aralarında; Bulgaristan, Brezilya ve Romanya’nın da bulunduğu 20’den fazla ülkeye mekanik gövde olarak ihracatımız oldu. Azerbaycan’a ise dolum hizmetini dışarıdan alarak tam atım mühimmat konfigürasyonunda bomba ihracatımız oldu.

Nahçivan’a MK Serisi Bomba Üretim Hattı​

Şu anda bir yerel ortak ile birlikte Azerbaycan’a MK Serisi Bomba Üretim Hattı kurma çalışmamız var, hükümet tarafından onaylandı ve izin süreçleri devam ediyor. 2025 yılı içerisinde hattı devreye almayı planlıyoruz. Nahçivan’da olacak ve yıllık 10 bin adet tam atım mühimmatı üretme kapasitesi bulunacak. Endüstriyel tesis kurulumunda da kabiliyetlerimiz var. Gerede’de devam eden yatırımlarımızda mikser ve reaktör gibi birçok şeyi kendi mühendislik kabiliyetimizle ürettik. Farklı ülkelerle de MK Serisi Bomba Üretim Hattı kurulumu için görüşmelerimiz devam ediyor.
B8B9A021-F050-43E9-8C76-A0ACD886C3D6.jpeg

ASELSAN’ın TOLUN Mühimmatı’nın ana alt yüklenicilerinden bir tanesi olduk. Mekanik gövde üretimi, enerjik malzeme dolumu, ASELSAN’dan gelen elektronikle mühimmatın bütünlenmesi, akabinde sandıklanarak ADB’li tırlarımız ile ASELSAN’ın istediği yere teslim etme gibi uçtan uca bir hizmet veriyoruz.

Yılda 360 bin adet 155mm Obüs Mühimmatı Üretilecek​

Gerede’deki tesislerimizde uçak bombaları ve 155’lik için TNT dolumu yapma planlarımız var. Orada, patlayıcı üretimi ve dolumu için tesis inşası faaliyetlerimiz devam ediyor. 2025 yılı ortasından itibaren 155mm’lik Obüs Mühimmatı üretimine başlamayı ve yıl sonuna kadar ise tam kapasiteye ulaşmayı planlıyoruz.

Kapasitemiz, yıllık 360 bin adet 155mm Obüs Mühimmatı üretimi olacak. Bunun bir kısmı 20 kilometre, bir kısmı ise 40 kilometre menzil gibi farklı konfigürasyonlarda olacak. Tabii ki 360 bin adetin tamamını dolu olarak veremeyeceğiz, ilk hedefimiz 200 bin adedinin dolumunu gerçekleştirmek. Geriye kalan kısmı ise çeşitli müşterilere doluma hazır gövde olarak satmayı düşünüyoruz.
Hem 122mm hem de 155mm mühimmatların gerek kendi ArGe faaliyetlerimizle gerekse teknoloji transferiyle tapalarını da kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Mümkün olduğunca dikey entegrasyon içerisinde birçok şeyi kendimiz yapmak istiyoruz.

İleriye yönelik olarak Kırıkkale’de barut ile ilgili bir yatırım planımız var. İlk etapta belki tek bazlı, sonrasında modüler barutla da ilgili yatırım yol haritamız bulunmakta.

Silah alanında 60’lık Komando Havanı ve 84mm Geri Tepmesiz Top​

Savunma Sanayii Başkanlığı Projesi kapsamında 60’lık Komando Havanı’nı ürettik ve kalifiye ettik. Kasım 2024’te kabul testlerini ve akabinde teslimatını yapacağız. 84mm Geri Tepmesiz Top’un üretimini yapıyoruz.

Biz, Türkiye’nin çok güçlü bir seri üretim altyapısı olma hedefindeyiz. Halihazırda öyleyiz ancak bunu çok daha geliştirmek istiyoruz. Dolayısıyla savunma sanayiimizin güzide kuruluşlarının, seri üretim anlamında ana alt yüklenicileri olmak istiyoruz.

Şu anda ASELSAN TOLUN ile başlayan bu süreç, diğer güdümlü mühimmatlar ile devam edebilir. Roketsan ile de çeşitli alt yüklenicilik sözleşmelerimiz mevcut. Testlerden geçtiği taktirde belki de yüzlercesi sipariş edilecek. MKE ile çeşitli sözleşmelerimiz var. TUSAŞ ile de birçok ürünün seri üretimi konusunda görüşmelerimiz mevcut.

Türkiye’nin seri üretim alanındaki ihtiyacının giderilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kaynak: Savunma SanayiST. com

• Beğen
Tepkiler: Tam35 ve Emirhan

Konu görüntüleyen kullanıcılar