UM13 Küçüksu/Yavuztürk - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kağıthane Cendere Caddesinden geçen Evyap Lisesi deparı körüklü veya iki katlı çalışşa bile hala öğrenciler sıkışa sıkışa binerŞu AVR hatlarını da hiç anlayamadım tabela da açmıyorlar fazla araçla da çalışıyor
sonunda biri 62h'ın varlığından haberdar62h hattı,öyle bir sefer saatleri varki insanlarla dalga geçer gibi ya adam gibi pik saatlerde 30 dakikada bir en kotu seferler koy yada hiç calıştırmayın hele birde son zamanlarda denk geliyorum dalga geçer gibi haftasonuna sefer ekleyip ekleyip sonra kaldırıyorlar nasıl bir kafa var bunlarda
Onlar adliyede çalışan memurları hakimleri avukatları İstanbul'un belli noktalarından adliyeye ulaştırmak için açılan hatlar bazı deparları da yolcu yoğunluğunun yoğun olduğu yerlerde çalışıyor örneğin bakırköy meydan Atatürk havalimanı deparında tabela var ya da manavgat aşık Veysel caddesi deparı soğanlı caddesi çukurçeşme camii deparı Tekstilkent evleri Manavgat deparı ve bir iki depar daha bunlar da tabela açılıyor ve bunlar adliye servisi dışındaki saatlerde çalışıyor.Şu AVR hatlarını da hiç anlayamadım tabela da açmıyorlar fazla araçla da çalışıyor
MK16 hep dolu geçen bir hat ama evet seferleri çok az ben bir kere ilk seferine binmiştim bazı duraklarda yolcu almadığı bile oluyor.MK16 --> 5 seferi var günde tam iş saatlerinde ama metrodan kalkması sefer içinde marmaraydan geçmesi ve metrobüste bitirmesi sanırım en verimli hat olabilir ama hayalet gibi çok az seferi var. Hiç denk gelmedim ama büyük ihtimalle dolu gidiyordur
KÇ2 hattı 89K'nın yükünü azaltmak için ve Yarımburgaz da oturan çoğunlukla öğrencileri metrobüse götürmek için çalışan bir hat o yandan güzel bir hat kendisi ayrıca benimde sıklıkla kullandığım bir hat.Anlayamadığım bir diğer hat ise KÇ2 hattı. Aynı güzergahtan geçen bir sürü hat varken sırf Yarımburgaz mahallesine giriyor diye yeni hat yapmaya değer mi bilemedim. Kullananların işine yarıyordur belki o yüzden bir şey diyemem
77MT şu güzergâhı uygulamış olmalı:Eğer mazide kalanlardan bahsedeceksek;
39Ç -> Hamidiye Sondurak'tan başlarken iyi bir hattı aslında. 2020 sonrası seferleri kıstılar,sonra Kağıthane'nin bütün hatlarına ters bir güzergahta garaja uzattılar ve TM2 açılınca kapandı. Günde 1-2 seferi vardı
77MT -> Mecidiyeköy'den Taksim'e gitmek için nedense Edirnekapı'ya uğrardı? Günde 2 seferi vardı.
48B -> Hamidiye'nin yukarısında bulunan Arıcılar köyünden başlardı. Günde 3-4 seferi vardı. O köy şimdi Çamlıvadi Avrupa Konutları oldu, belki geri açılabilir.
27M -> Günde 1 seferi vardı. 63'ün Yeşilce deparıyla aynı güzergaha sahipti. Günümüzde K1-K2 ve bahsi geçen 63'ün deparı bu rotada çalışıyor.
Bu hatta laf söyletmem. Çok faydalı bir hat ve güzergâhında yaşayanlar çok memnun. 8.00 aracının tüm koltukları doluyor.UM13 Küçüksu/Yavuztürk - Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Geceleri çok faydalı. Körüklü Karsan ile yolculuk ettim ve ayaktaydım.E-10 Kadıköy-S.Gökçen Havalimanı
Bununla bile yolculuk ettim. Yolda yabani hayvanlar ile karşılaşır mıyız diye düşünmeden edemedim ama inanır mısın? Gece 2.30'da yolcusu var hattın.Size asıl İstanbul'un en ürpertici ve tenha güzergahlarından gece geçen tam anlamıyla hayalet bir otobüs hattı söyleyeyim mi?
40 Rumeli Feneri-Taksim
Bu hattı, UM13 gibi Metro Entegre olarak Ümraniye Metro'ya kadar çalıştırsalar daha verimli olur. Çünkü, Ümraniye Metro'da iniyor tüm yolcular. Sonrasını 14B, 14ES, 15ÇK ve 15SK hallediyor zaten.15YK Yenimahalle-Kadıköy
M12 metrosu açılınca böyleye sağlam bir güncelleme yapmak şart olacak. Kazım Karabekir durağı nerede olacak tam bilmiyorum ama Küçüksu’dan metro durağına kadar sık aralıklarla sefer konulunca bölge halkının ulaşım tercihleri önemli ölçüde değişecek. Ümraniye ye gidecekler , Kadıköy e gidecekler hatta Üsküdar a gidecekler bile bu metroyu kullanacaklardır.Bu hattı, UM13 gibi Metro Entegre olarak Ümraniye Metro'ya kadar çalıştırsalar daha verimli olur. Çünkü, Ümraniye Metro'da iniyor tüm yolcular. Sonrasını 14B, 14ES, 15ÇK ve 15SK hallediyor zaten.