Şu 150 adet solo otobüs alma ihalesi vardı ya. O ihaleye çıkmadan evvel ben beyaz masaya istek ve öneri de bulunmuştum ve demiştim ki 2017 yılında alınan procitylerin yan ve arka tabelası da renkliydi dolayısıyla yeni alınacak otobüslerinde yan ve arka tabelası renkli olmalıdır demiştim ve 2017 yılında alınan procitylerin yanı sıra konyanın man otobüslerinin renkli tabelalarını da örnek vermiştim resimlerini atmıştım yani güzel bir dille herşeyine varana kadar izah etmiştşim ve bana gelen yanıtta yan ve arka tabela renkli olunca net okunmuyor bunun için turuncu (amber) renk tercih ediyoruz demişlerdi.
Daha doğrusu bana gelen yanıtı olduğu gibi paylaşsam sanırım daha iyi olur;
Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Değerli vatandaşımız, bahsettiğiniz uygulama daha önce bazı araçlarımızda denenmiş olup yan tabelaların daha küçük ebatlara sahip olmaları ve yana kayan yazılardan oluşmalarından dolayı renkli yazılar bu kısımlarda net görüntü sağlayamamaktadır. Bu nedenle yan tabelalarda renkli yazı uygulaması yerine amber rengi tercih edilmiştir. Bilginize sunar, iyi günler dileriz.