Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Araç Filosu | Sayfa 7 | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

İETT Araç Filosu

İETT otobüslerindeki araç kodunu yazan plastik parçanın sizce bir faydası var mı? Yoksa tamamen göz yoran koymak için koyulmuş bir parça mı?

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Hayır akia tezeller almıştı o ihaleyi.

Akia'nın bana göre ihaleye girme yeterliliği yok ama kılıfına uydurma olayı var gibi.
Bakım onarım ihalesini alabiliyorsa araç ihalesini de alır. Normalde seri üretim fabrikası olmayan üreticiler İETT ihalelerine giremiyor diye biliyorum fakat burada bir istisna var.

• Beğen
Güleryüz ihalelere girmiyor bildiğim kadarıyla. Akia da Ikarus bakım onarım ihalesini almıştı zamanında belki o yüzden girebilmiştir.
Güleryüz ihalelere girmek istemiyor. Alınan araçlara bakınca hep belediyeler direkt alım yaptığı için. Bursa, Yalova, Kars, Elazığ, Konya belediyelerine bakınca hep ihalesiz alınmış kobralar var. 2 3 eksiğini giderseler tam belediye paket olurlar. (Duracak lambaları, obd girişinin saklı olması. Kaliteli koltuk, güzel motor yalıtımı(3. Nesilin 1 ve 2. Makyajda ses yalıtımı iyiydi, 3. Makyajda motor odası kısmını fiberden yapınca sesi arttı))

Akia İkarus ihalesini almadı. Tezeller firması aldı. Sonrasıdna 2013 gibi batınca tezeller fabrikasını Akia aldı ve üretime devam etti. Hatta Bursa'da Akia marka olarak tezeller vardı. Akia döneminde satın alınmış tezellerdi.

Tamamen boş bir işlem
Görme engelliler için mi acaba böyle çıkartmalı falan (tırtıklı yani nokta nokta ele geliyor) bilemedim yani ama onun haricinde hem araca ağırlıkta veriyor yani gerekli değilse hiçte iyi değil. Efendim 30 gram plastikten nolur ki diyenleriniz olabilir ama o da bir yüktür ve aracın seriliğini aşağı çeker.

• Haha
Görme engelliler için mi acaba böyle çıkartmalı falan (tırtıklı yani nokta nokta ele geliyor) bilemedim yani ama onun haricinde hem araca ağırlıkta veriyor yani gerekli değilse hiçte iyi değil. Efendim 30 gram plastikten nolur ki diyenleriniz olabilir ama o da bir yüktür ve aracın seriliğini aşağı çeker.
30 gram ağırlık bu araçlar için hiçtir.
Görme engelli vatandaşlar aracı şikayet etmek isterse o plastiklerden araç köşe nosınu okuyup şikayet edebilirler. Aksi durumda başka yolculardan bilgi almak zorundalar.
BMC lerin arka kısmındaki fiber yükseltme parça daha çok masraf oluşturmakta. Havayı paraşüt gibi tutup mazot tüketimini arttırır.

• Beğen
30 gram ağırlık bu araçlar için hiçtir.
Görme engelli vatandaşlar aracı şikayet etmek isterse o plastiklerden araç köşe nosınu okuyup şikayet edebilirler. Aksi durumda başka yolculardan bilgi almak zorundalar.
BMC lerin arka kısmındaki fiber yükseltme parça daha çok masraf oluşturmakta. Havayı paraşüt gibi tutup mazot tüketimini arttırır.
Olsun ağırlık ağırlıktır yani ne kadar hafif o kadar iyidir. Ama görme engelliler için konmuş dolayısıyla o plastikler kalabilir diyebiliriz.

• Haha

Konu görüntüleyen kullanıcılar