Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi | Sayfa 84 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

• #1,661
tekrardan bir parselasyon işlemi olmaz hazırdaki parseller üzerinden emsal oynaması yapılır o yüzden daha kısa sürer 2.5 yıl olmaz mesela
Burda imarın uzun sürmesi parselosyondan değil jeolojik etüd yapılması ihale süresi sondaj süresi ve onay süresi başladğından itibaren jeoljik etüdün tam 2 yılını alacak fakat jeolojik etüdden sonraki süreç kısa yani jeolojik bittikten sonra imar fazla sürmez

Son düzenleme:
  • #1,662
Burda imarın uzun sürmesi parselosyondan değil jeolojik etüd yapılması ihale süresi sondaj süresi ve onay süresi jeoljik etüdün tam 2 yılını alacak fakat jeolojik etüdden sonraki süreç kısa yani jeolojik bittikten sonra imar fazla sürmez
Jeolojik etüdün bitmesine 4 ay kaldı sonra onay işi onay için şehircilik bakanlığına yağmur gibi mesaj atarsak 6 ay da onaylanır parselasyon ve belediyeden geçme işi hızlı olur bir daha da jeolojik etüd işi olmayacağı için inşaat ruhsatları 2 yıl içinde verilir arsalarımız da altın bazında bile 3 e katlar

• Beğen
Tepkiler: fanemre ve Kara
  • #1,663
Jeolojik etüdün bitmesine 4 ay kaldı sonra onay işi onay için şehircilik bakanlığına yağmur gibi mesaj atarsak 6 ay da onaylanır parselasyon ve belediyeden geçme işi hızlı olur bir daha da jeolojik etüd işi olmayacağı için inşaat ruhsatları 2 yıl içinde verilir arsalarımız da altın bazında bile 3 e katlar
Kesinlikle katılıyorum onay için çevre şehircilik bakanlığına gönderilir göndermez cimerden herkes msj atsin süreç kısalır

• Beğen
Tepkiler: fanemre
  • #1,664
Villa imarlı yerlerin 5 kat civarı olacağını düşünüyorum her ilçede 250 300 metrekare tek tapu iken bağlum 3000 metrekare hatta 4 dönümü tek tapu yapmışlar millet sarayı yapacak yapmak istese bile 20 ortakla kim uğraşacak. Her gelen başkan adayı çevre yolu üzeri ve bağlum için planlarımız var deyip yüz üstü bıraktılar sonunda bağlumdaki yatırımı olanlar tenekeye bağladı. Şuanki yönetim gayet güzel gidiyor kısa sürede sonuç alınacağını düşünüyorum. Şu enerji nakil hattı direklerinin yer altına alınması çok güzel olur çoğu yerde yer altına alınıyor. Hem görüntü kirliliği yapıyor hemde risk oluşturuyor. Asfaltın atılıp trafiğe açılması bile çok güzel olur.

• #1,665
Villa imarlı yerlerin 5 kat civarı olacağını düşünüyorum her ilçede 250 300 metrekare tek tapu iken bağlum 3000 metrekare hatta 4 dönümü tek tapu yapmışlar millet sarayı yapacak yapmak istese bile 20 ortakla kim uğraşacak. Her gelen başkan adayı çevre yolu üzeri ve bağlum için planlarımız var deyip yüz üstü bıraktılar sonunda bağlumdaki yatırımı olanlar tenekeye bağladı. Şuanki yönetim gayet güzel gidiyor kısa sürede sonuç alınacağını düşünüyorum. Şu enerji nakil hattı direklerinin yer altına alınması çok güzel olur çoğu yerde yer altına alınıyor. Hem görüntü kirliliği yapıyor hemde risk oluşturuyor. Asfaltın atılıp trafiğe açılması bile çok güzel olur.
İmat planında 1000metrekare den büyük hissesi olanlar tek tapu olur diyor. Hatta bende uğraşıyorum sonradan bin metrekarenin üzerine çıkardım. Muhtemelen tek tapu yapabilirim diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı ama bu yol herşeyi değiştirecek. Çevre yolunda ki trafiği bile hafifletecek bir proje , geçtiği yerleri ihya eder.

• #1,666
IMG_0670.jpeg
IMG_0665.jpeg
IMG_0664.jpeg

IMG_0673.jpeg

• #1,669
Pek sanmıyorum, zaten nüfus azaltılmaya çalışılıyor, aksine 16 katlarda yoğunluk düşüşü hatta 1 emsal max 5 kat bile yapılabilir

• #1,670
Pek sanmıyorum, zaten nüfus azaltılmaya çalışılıyor, aksine 16 katlarda yoğunluk düşüşü hatta 1 emsal max 5 kat bile yapılabilir
Kardeş senin eski yorumlarını da biliyorum özellikle Bağlum la ilgili ne kadar olumsuz durum var ise sen yazıyorsun. Bilgiye dayalı bir fikrin var ise belirt yoksa burada insanların canını sıkacak gereksiz görüşlerini kendine sakla

• #1,672
Mesele kat yüksekliği değil sorun metrekare nin çok olması 250 metrekare tek tapu yapılırsa villa tip imarlı arsalar için değerine paha biçilmez böyle bir durum varken 3 dönüşme 20 ortaklı olması yapılaşmanın önüne geçtiği gibi değerinin düşmesine sebep oluyor. Tek tapuya dönüştürabilsem kat yüksekliğini asla istemem gerekirse dava açarım sorun çok ortaklı olması kasıtlı ı yapıldı acaba bu kadar yüksek metraj villa imarı verilmesi. Asfalt atılsın gelişim çok hızlanacaktır burası kesin.Resim paylaşan herkese teşekkür ederim.

• #1,673
Kardeş senin eski yorumlarını da biliyorum özellikle Bağlum la ilgili ne kadar olumsuz durum var ise sen yazıyorsun. Bilgiye dayalı bir fikrin var ise belirt yoksa burada insanların canını sıkacak gereksiz görüşlerini kendine sakla
2021'den bu yana Bağlum hakkında bütün süreçleri takip ediyorum, yazdığım şeyin bir kanıtı yok ama bu konudaki kıdemli üyeler de iyi bilir mimarlar odası Bağlum'a inşaat yaptırmamak için elinden geleni yapıyor, bu durum ekşi sözlüğe bile düştü. 30 senedir inşaatın açılmasını bekleyen, zamanında ne güçlüklerle yaptığı birikimini ev sahibi olmak hayalleriyle buralara yatırmış ve ev sahibi olamadan vefat etmiş çokca insan var. Bununla beraber Ankara'daki çoğu emlakçı Saraycık, Yenipeçenek gibi batıdaki yerleri pazarlamakta Bağlum hakkında soru sorduğumuzda cevap verme gereği bile duymamaktadırlar. Son olarak Bağlum'daki insan yapısı ve imkanları da şu anda çoğu kişi tarafından beğenilmemekte ve insanlar Bağlum'dan ev almayı pek tercih etmemektedirler. Ben kendim de Turan46 gibi Hisar Mahallesi Balıkçılar Caddesinde 3 seneye yakın süredir oturuyorum ev bizim, bina 6 yaşına geldi hala binanın yarısından çoğu boş. Balıkçılar caddesi 16 Kat ile klasik imarın sınırını oluşturduğunu ve Karşıyaka'da 2042/6 nın bize ait olduğunu göz önünde bulundurarak burada Bağlum'un kalkınmasını en çok isteyeceklerdenim:)
1000068660.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TURAN46

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• LdL