2021'den bu yana Bağlum hakkında bütün süreçleri takip ediyorum, yazdığım şeyin bir kanıtı yok ama bu konudaki kıdemli üyeler de iyi bilir mimarlar odası Bağlum'a inşaat yaptırmamak için elinden geleni yapıyor, bu durum ekşi sözlüğe bile düştü. 30 senedir inşaatın açılmasını bekleyen, zamanında ne güçlüklerle yaptığı birikimini ev sahibi olmak hayalleriyle buralara yatırmış ve ev sahibi olamadan vefat etmiş çokca insan var. Bununla beraber Ankara'daki çoğu emlakçı Saraycık, Yenipeçenek gibi batıdaki yerleri pazarlamakta Bağlum hakkında soru sorduğumuzda cevap verme gereği bile duymamaktadırlar. Son olarak Bağlum'daki insan yapısı ve imkanları da şu anda çoğu kişi tarafından beğenilmemekte ve insanlar Bağlum'dan ev almayı pek tercih etmemektedirler. Ben kendim de Turan46 gibi Hisar Mahallesi Balıkçılar Caddesinde 3 seneye yakın süredir oturuyorum ev bizim, bina 6 yaşına geldi hala binanın yarısından çoğu boş. Balıkçılar caddesi 16 Kat ile klasik imarın sınırını oluşturduğunu ve Karşıyaka'da 2042/6 nın bize ait olduğunu göz önünde bulundurarak burada Bağlum'un kalkınmasını en çok isteyeceklerdenim
Ekli dosyayı görüntüle 69075