Selamlar herkese,
19 Mayıs'ta yaptığım yolculukta otobüsten Demirören'de yapımı devam eden tünelin fotoğrafları:
Fotoğrafını çektiğim çalışmalar aşağıdaki uydu görüntüsünde kırmızı daire içerisindeki bölüm. Yeşil daire içerisinde de yanlış anlamadıysam başka bir tünel çalışması var.
Yeşildeki tünel ile kırmızıdaki tünel arasına muhtemelen viyadük yapılacak. Ayrıca yeşildeki tünelin üst kısmında görüntü alamadığım kavşak çalışmasının başladığını gördüm. Muhtemelen eski hale gelecek yola bağlantı için kavşak çalışması yapılacak.
Sonrasında ise Gökçebelen Tüneli'nin bulunduğu Kaledran ve öncesindeki Anıtlı'ya kadar bir çalışma göremedim.
Parsel sorgudan kamulaştırılacak parsellere baktığımda, proje Anıtlı girişine kadar vadiden geçip Anıtlı girişinde mevcut yolla çakışıyor. Sonrasında yüksek bir viyadük ile Gökçebelen Tüneli'ne bağlanacak diye biliyorum.
Gördüğüm kadarı ile kırmızıdaki tünel ile Anıtlı girişine kadar en az 2 tane daha tünele ihtiyaç var. Anıtlı girişi öncesinde yarma ile de geçilebilir ama yüksek ihtimal tünel yapılır diye tahmin ediyorum. Bu tüneller arasına da viyadük gerekecektir. Eğer diğer tünellere aynı anda başlanmazsa, bir tünel bitip ardından diğerine sırası ile başlanacaksa Demirören Anıtlı girişi arası bu hızla 6~7 yılda anca biter gibi duruyor.
Aşağıda tahmin ettiğim güzergahı da ekliyorum. Projeyi bilen eklerse, yanlışımı da düzeltirim.
İyi günler herkese,