Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Antalya - Mersin Arası Yol Yapım Çalışmaları | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Antalya - Mersin Arası Yol Yapım Çalışmaları

Gazipaşa tarafından 45 km Mersin il sınırına kadar yarısı duble yol diğer yarısı gidiş geliş virajlı yol.
Bu virajların bypass geçilmesi için Gökçebelen Tüneli yapılıyor. (Ağustos 2024 itibariyle %26sı tamamlandı. Delme makinesiyle kazılmadıgından yavaş ilerliyor. Rahat 4 senesi var)

Tünel çıkışı Mersin il sınırı. Oradan sonrası da yaklaşık 45 km. Bunun da yaklaşık ilk yarısı gidiş geliş virajlı, kalanı duble yol.
Bu kısmın ilk yarısı için 7 tünel 6 viyadük toplam 12 km'lik ihale yapıldı. Şirket çalışmalara başladı. Acil kamulaştırma Resmi Gazetede yayımlandı.

• Beğen
Tepkiler: Mektas
Selamlar herkese,

19 Mayıs'ta yaptığım yolculukta otobüsten Demirören'de yapımı devam eden tünelin fotoğrafları:
1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Fotoğrafını çektiğim çalışmalar aşağıdaki uydu görüntüsünde kırmızı daire içerisindeki bölüm. Yeşil daire içerisinde de yanlış anlamadıysam başka bir tünel çalışması var.

Ekran görüntüsü 2025-05-30 104904.jpg

Yeşildeki tünel ile kırmızıdaki tünel arasına muhtemelen viyadük yapılacak. Ayrıca yeşildeki tünelin üst kısmında görüntü alamadığım kavşak çalışmasının başladığını gördüm. Muhtemelen eski hale gelecek yola bağlantı için kavşak çalışması yapılacak.

Sonrasında ise Gökçebelen Tüneli'nin bulunduğu Kaledran ve öncesindeki Anıtlı'ya kadar bir çalışma göremedim.

Parsel sorgudan kamulaştırılacak parsellere baktığımda, proje Anıtlı girişine kadar vadiden geçip Anıtlı girişinde mevcut yolla çakışıyor. Sonrasında yüksek bir viyadük ile Gökçebelen Tüneli'ne bağlanacak diye biliyorum.

Gördüğüm kadarı ile kırmızıdaki tünel ile Anıtlı girişine kadar en az 2 tane daha tünele ihtiyaç var. Anıtlı girişi öncesinde yarma ile de geçilebilir ama yüksek ihtimal tünel yapılır diye tahmin ediyorum. Bu tüneller arasına da viyadük gerekecektir. Eğer diğer tünellere aynı anda başlanmazsa, bir tünel bitip ardından diğerine sırası ile başlanacaksa Demirören Anıtlı girişi arası bu hızla 6~7 yılda anca biter gibi duruyor.

Aşağıda tahmin ettiğim güzergahı da ekliyorum. Projeyi bilen eklerse, yanlışımı da düzeltirim.

Adsız.jpg

İyi günler herkese,

Adsız.jpg

Son düzenleme:
Genelde aynı anda iki tünel kazıyorlar. Üç tanesini ya da daha fazlasını aynı anda kazdıklarını (YİD projeleri dışında) görmedim.

Ödenekler aksamaz ve bu tempo sürdürülürse, yeşil tünel bittiğinde kırmızının batısındaki tünele başlarlar. Kırmızı tünel bittiğinde de yeni bir tünele başlarlar. Bu böyle devam eder.

• Beğen
Tepkiler: mustafann ve Emir
Bu Aydıncık şehir geçişi nasıl bir proje var bilgisi olan varmı bu kesimdeki kuş uçusu 13-14 km kesim, Anamur'a kadar tek sorunlu kalan yer yapılıyor mu bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

• Beğen
Mevcutta kazılan T4 tünelinden dümdüz batıya doğru gidip dağ yamacına ulaşacak, dağ yamacında biraz ilerledikten sonra tünellerle devam ederek mevcut Sarıyar tünellerine bağlanacak. Güzergah imar planlarında yer alıyor. Oradan bakabilirsiniz. KGM'deki haritaya göre ihale edilmemiş olarak görünüyor.

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar