Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Antalya - Mersin Arası Yol Yapım Çalışmaları | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Antalya - Mersin Arası Yol Yapım Çalışmaları

22 km lik gökcebelen tunelinin durumunda gelismeler var mı bilgilendirilme yapabilirmisiniz.bu tunel kısım kısım açılır mi trafige yoksa tek bir tünel olarak mi açılır trafige

Gökçebelen tüneli yekpare mi? Yoksa aralarda boşluklar olacak mı? 22 km az değil. Tünelde bir kaza yaşanması trafiği düğümler.
Sanırım 11 km gidiş 11 km dönüş o açıdan 22 yazılmış olabilir . Çünkü 11 km en büyük 3. tünel olacak denilmişti. Açıklama şu şekilde : Projenin toplam uzunluğu bağlantı yolları ve 140 m uzunluğunda 1 adet üstgeçit köprüsü ile birlikte yaklaşık 12,5 kilometre ve yaklaşık 20 kilometrelik bir yol bölümünü bypass ediyor. Normal şartlarda 27 dakika süren seyahat, tünelimizi bitirdiğimizde yasal hız sınırlarıyla sadece 10 dakikaya inmiş olacak.

uydudan baktığıma göre yanışlıdan bir yol yapmışlar, ağaçlı dinlenme tesislerine gelmeden bir tünelden geçip yol batıya düz gidiyor ama sipahilide baha sitesinin batısında ki tünelden girildiğinde çıkışın neresi olduğunu bulamadım.

kırmızı ile yolu çizdim çıkış yeri neresi bilen var mı ?
36°10'00"N 33°23'16"E

Google'da bu koordinatları girerseniz, tünelin batı çıkışını göreceksiniz.
Saygılar

Merhaba,
Çeşmeli - Kızkalesi otoyolundaki 7 ayrı tünelin ayrı ayrı metraj bilgisi elinizde var mı? Bakanın sunumunda KGM'nin bir haritası vardı fakat soft halini bulamadım. Elinde olan varsa, paylaşabilir mi? Teşekkürler

Merhaba.
Aydıncık'ın kuzeyinde yer alan T4 ismiyle kodlanmış bu tünelin batıdaki giriş portalı nerede? Uydu görüntülerine o kadar baktım bulamadım.

t4.jpg

Ucu nereye çıkıyor bunun? B***** bir yere çıkmıyordur umarım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mektas
Merhaba.
Aydıncık'ın kuzeyinde yer alan T4 ismiyle kodlanmış bu tünelin batıdaki giriş portalı nerede? Uydu görüntülerine o kadar baktım bulamadım.
Ucu nereye çıkıyor bunun? B***** bir yere çıkmıyordur umarım.

Ekli dosyayı görüntüle 62297
Mersin ili Aydıncık ilçesi 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı eşik sentezine göre bahsettiğiniz tünelin batı portalı için koordinatlar aşağı yukarı şu şekilde olmalı;

T4 batı girişi: 36°09'58"N 33°22'15"E

Sonrasında viyadükle mi seraların üzerinden gider o konuda bilgim yok. Ama ileride tekrar kısa bir tünele daha girilecek gibi gözüküyor;

Tünel giriş: 36°09'52"N 33°21'26"E
Tünel çıkış: 36°09'47"N 33°20'57"E
Aydıncık 1 bölü 5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı eşik sentezi.png

Merhaba.
Ucu nereye çıkıyor bunun? B***** bir yere çıkmıyordur
Bu benimde çok merak ettiğim bir konu Aydıncığın Gözce tarafına giden tüneline bağlanacak mı acaba ? Bilgisi olan var mı ?

20241230_080041.jpg

İmar planlarının temin edip biraz baktım.
Sarı daire içine aldığım yol, planda yeni yolun altından geçecek görünüyor. Sanırım tünel turuncu ile göstediğim alan içerisinde bir yerden çıkacak. Arazi yükselti değerleri burayı işaret ediyor. Sonra sarı ve açık yeşil ile gösterdiğim yolları üstten geçerek batıya doğru uzanacak. (Mor çizgi)

T4.jpg

Devamında Yunus Emre Camisinin üzerinden geçerek uzanacak. Cyan ile gösterdiğim yerden kısa bir tünelle geçiş yaparak güneye doğru hafif bir kurb yağarak devam edecek. Cumhuriyet İlkokulu'nun güneydoğusunda bir kavşakla (kırmızı yer) Gülnar yoluna bağlantı sağlayacak. Devamında güneye doğru kurb yapmaya devam ederek dağın yamacından devam edecek.

aydincik.jpg

Bu şekilde dağın yamacını izleyerek geldikten sonra Toki konutlarının doğusunda bir yerden tünelle Soğuksu deresi vadisine çıkacak. Vadiyi viyadükle aştıktan sonra tekrar tünelle geçerek mevcut tünellere bağlanacak.

Sanırım güzergah aşağı yukarı böyle olacak.

Son düzenleme:
Aydıncık'ın batı kısmında neden çalışmaların başlamadığını bu harita anlatıyor. Harita KGM'nin sitesindeki güncel harita.

aydıncık.jpeg

aydıncık1.jpeg
İki ihtimal var:
1-Yüklenici (maliyet artışları nedeniyle) sözleşmeden çekildi.
2-Vali yalan söylüyor.
(Vali bey geçen mayıs ayında ihalesi yapılmamış kısım kalmadı diyordu.)

Forumda yasak olduğu için haritanın ve valinin açıklamasının linkini koyamıyorum.

Ekli dosyalar

• BolunmusYolYapimCalismalari.pdf
    7.6 MB · Görüntüleme: 84
Bu yılki yatırım programında bu yolun Mersin tarafına 3 milyon ödenek ayrılmış. Geçen seneki ödenek 1.5 milyondu. Bu ödenekle Mersin tarafında bir ilerleme beklemek biraz hayal. Enflasyonu faktörünü de hesaba katarsak ödenekte geçen seneye göre ciddi bir artış yok denilebilir.

Antalya tarafına ise 2.35 milyar ödenek ayrılmış. Geçen seneki ödenek 800 milyondu. Burada ciddi bir ödenek artışı yapılmış.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar