Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Asgari Ücret 2025 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Asgari Ücret 2025

WowTurkeySevdalısı

Moderatör
Moderatör
Asgari ücret ne kadar olacak?
Beklenen zam oranı ne?
Asgari ücret zammı.
Asgari ücret görüşmeleri 10 Aralık'ta başlıyor.
Tahminim yüzde 35 zam ile 22 bin 952 lira

Son düzenleme:
2024 yılı enflasyonuna göre olmayacak mı?

Bu yıl enflasyon

Ocak 6,70
Şubat 4,53
Mart 3,16
Nisan 3,18
Mayıs 3,37
Haziran 1,64
Temmuz 3,23
Ağustos 2,47
Eylül 2,97
Ekim 2,88

ilk 10 ay toplam 34,13

• Beğen
Tepkiler: Meksika
Hayır. Öyle olmayacak.
Mehmet Şimşek defalarca söyledi.
İLGİLİ yılın enflasyon tahminine göre olacak. O da yüzde 21 rakamı. Ama ben 21'in üzerinde olacak diye düşünüyorum.

Screenshot_20241130_124644.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bedri18 ve Meksika
Benim çalıştığım Ostim'de asgari ücret alan yok. Kimse o paralara çalışmaz.
Ustalar 70-80 bin civarında alıyor. İşi bilen kalfalar 40 binin altında çalışmaz. 18 yaş altındakiler ve yabancılar 17 bin - 20 bin arasında alıyordur.

• Beğen
Tepkiler: Meksika
Bu bir HATIRLATMADIR, Türk-İş Başkanı ERGÜN ATALAY’A: Asgari ücretli enflasyona ezdirilmemeli, fakirleştirilmemelidir.

TCMB Başkanının yaptığı sunumda 2024 yılı enflasyon tahmini yüzde 38 seviyesinde iken asgari ücretliye yaşanılan bu enflasyondan çok daha az zam yapılmasının planlandığı basına yansımıştır. Şimdiye kadar her zaman keza memurlarda da yaşanılan yılın zammı yapılıyordu. Tam bir trajedi, adaletsizlik, yaşanmak üzeredir.

Şu an dillendirilen 2024 yılı gerçekleşen enflasyon ile 2025 yılı beklenen enflasyonu ortalamasını almak.

2024 yılı enflasyon %44 civarı
2025 yılı enflasyon beklentisi %21

Bu da asgari ücrete %32,5 zam beklentisi oluyor.

22527 TL yapıyor.

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, masadaki ihtimalleri anlatarak asgari ücrete ilişkin beklentilerini paylaştı. Doç. Dr. Eryılmaz, yüzde 37 zam oranının Ankara kulislerinde sıkça telaffuz edildiğini vurguladı.​

Bugün müsiad yüzde 25 TEn fazla olmasjn diyor ihracat yapamıyolar yüzde 25 yetmiyor alım gücü az fazla olsa enflasyon artıyor az olsa alım gücü yok kira parası kadar en iyisi asgarî ücret alan kişi 10 bin TL para versin onların bişe yapacağı yok biz yapmış oluruz :)

Asgari ücret ne kadar fazla olursa o kadar fazla enflasyon yiyeceğiz. Ama düşük olursa da millet nasıl geçinsin.
2 ucu pis değnek.

• Beğen
Tepkiler: hamzacon
Şunu atlıyorsunuz. Asgari ücret 50 bin TL olursa asgari ücretli için daha kötü. Alım gücü o kadar düşecek. Belki dolmuş 50 lira olacak, ekmek 20 lira.

Önemli olan asgari ücret değil. Zamların durması.

Önemli olan alım gücünün artırılması doğru veriler Ajda Pekkan gibi 80 yasında ama hep 40 gözüküyor :)

Son düzenleme:

“Asgari ücrete refah payı” uygulamasına dair ilk ipuçlarını veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gerek duyulması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni asgari ücrette düzenleme yapabileceğini duyurdu.​

Konu görüntüleyen kullanıcılar