Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Asgari Ücret 2025 | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Asgari Ücret 2025

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde 10 Aralıkta gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısı için 16 Aralık’ta tekrar bir araya gelecek.​

• Beğen
Tepkiler: Bedri18
Asgari ücret arttı diye yapılacak zamlar açısından dedim. Elemanın maaşını ödemek için ya işçi çıkartacak ya da SATTIĞI ürüne ekstra zam yapacak.

Yani asgari ücreti şimdi 50 bin lira yapsan, en çok zararı asgari ücretli çeker. En az maaş alan daha fazla ezilen olur. Ekmeği 20 liradan alır, dolmuşa otobüse 70 lira verirse, tavuk dönere 300 lira verirse, o aldığı 50 bin maaş erir gider. Hükümetin hedefi enflasyonu düşürmek olmalı. Yoksa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da nafile.

• Beğen
Tepkiler: Rime
Asgari ücret arttı diye yapılacak zamlar açısından dedim. Elemanın maaşını ödemek için ya işçi çıkartacak ya da SATTIĞI ürüne ekstra zam yapacak.

Yani asgari ücreti şimdi 50 bin lira yapsan, en çok zararı asgari ücretli çeker. En az maaş alan daha fazla ezilen olur. Ekmeği 20 liradan alır, dolmuşa otobüse 70 lira verirse, tavuk dönere 300 lira verirse, o aldığı 50 bin maaş erir gider. Hükümetin hedefi enflasyonu düşürmek olmalı. Yoksa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da nafile.
Aynen öyle hocam sizi destekliyorum.

o zaman asgariye hiç zam yapmasınlar enflasyon karşısında erisin asgari nasıl bir mantığınız var hep kendinizi düşünüyorsunuz

enflasyon sadece asgariye verilen ücrete bağlanamaz, evet asgariyi az zam verirseniz enflasyonu suni bir şekilde kontrol edersiniz ama asgair ücretli fakirleşir. enfalsyonun sebebi sadece asgari ücretli maaşı değildir. kötü yönetimdir.

Sadece ona bağlı demedik ki. Bir ülkede en düşük maaş ne kadar atıyorsa hayat pahalılığı da o kadar oluyor.
Asgari ücret keşke 100 bin olsa da ekmek 5 liraya inse. Ama gerçekler ortada. Asgari ücret 30 bin lira olmalı diyen kesimin belediyeleri maaş ödeyemiyor, işçiler eylemde. Lafla olmuyor yani. Yanlış politikalar sonucu ekonominin durumu ortada. Avrupalı ekonomistler bile asgari ücretin çok fazla artması ile enflasyon bambaşka noktalara gider diyor. Bence asgari ücrete değil, enflasyona odaklanmak gerek.

Asgari ücret 17 bin lira iken 50 liraya aldığı şeyi,
30 bin lira olunca, 100 liraya alacak. Olan yine asgari ücretliye olacak. Ben bunu diyorum. Tüm kesimler etkilenecek, en çok da dar ve sabit gelirli etkilenecek
Yani asgari ücreti 50 bin lira da yaparsın, 2 ay sonra işsizlik rakamlarına bak. Gıda fiyatları 2 ayda 2'ye 3'e katlar.

Hiç zam gelmesin de demiyoruz. Asıl olay enflasyon. Asgari ücrete zam oluyor, 2 ay geçmeden düşük kalıyor. 50 bin yap, 2 ay sonra yine düşük kalacak.

• Beğen
Tepkiler: Rime
Hükumet; asgari ücretle çalışan personelin vergilerini ve SGK primlerini devlet bütçesinden ödese, asgari ücretli çalışanlar işverene maliyet olmaktan çıkar. Böylece "eyvah maaşlar arttı, bu maaşı ödemek için ürünlere ve hizmetlere zam yapayım" düşüncesi ortadan kalkar.

Devlet, KDV'yi 1'e indirdi, marketler yine bildiğini okudu 😀
İşverene destek şart. Şart ama kötüye kullanan çok. Enflasyon düşmeden kime kaç lira zam yaparsan yap, nafile.

Tek maliyet KDV değil çünkü. Çeşit çeşit vergi var, üretim maliyetleri var, depolama maliyetleri var, çalışanların maliyetleri var, nakliye maliyetleri var, elektrik-su-doğalgaz gibi giderler var, marketlerin kullandığı bilgisayarların yazılım güncelleme ve mekanik bakımları var... Daha uzar gider bu liste.

KDV'yi bile göz ardı ettiler ve arada kaynattılar diyorum. Tek maliyet KDV demedim ki. Yıllardır bu işlerin içindeyim. Elektrik, su ve gaz maliyetleri dediğin, her şubede suya ekstra 5 kuruş gelse zaten ödenir. KDV en büyük kalemdir. Yüzde 18 ödemek var, bir de yüzde 1 ödemek var. 3-5 gün uydular, sonra arada kaynattılar. Çok büyük paralar kazanıldı.

Ben de sırf KDV indi diye muhteşem indirimler beklemenin hata olduğunu söylüyorum. KDV indi, ama diğer giderler artmaya devam ediyor.

Bim gibi şirketlerin 2022 ve 2023 kârları muazzam oldu. Yüzde 8 KDV yerine yüzde 1 ödediler. Üstelik bunu da vatandaşa yansıtmadılar. Bir kontrolsüzlük, bir başıboşluk var. Serbest piyasa diye dokunulmazlık var. Hepsi birlikte adım attılar. Asgari ücrete zam geliyor, iyi diyoruz, 2 ay sonra gelen zamlarla asgari ücret yerlerde sürünüyor. Baştakiler buna önlem almazsa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da 2 ay sonra düşük kalacak.

Belediyeler önden yüklemeli zamları yapmaya başladı. Haziran ayındaki büyük zamlar sonrası bu ay da her gün zam geliyor.
İspark yüzde 115 zam.
Ankara ve İzmir suya yüzde 30 zam gibi.

Ankara'da fırıncılar odası, asgari ücrete ne kadar zam gelirse Ocak ayında o kadar zam yapılacağını söyledi. Yüzde 35 konuşuluyorsa ekmek 10 lira yerine 13,5 lira olur dedi.

images (13).jpeg

Bim gibi şirketlerin 2022 ve 2023 kârları muazzam oldu. Yüzde 8 KDV yerine yüzde 1 ödediler. Üstelik bunu da vatandaşa yansıtmadılar. Bir kontrolsüzlük, bir başıboşluk var. Serbest piyasa diye dokunulmazlık var. Hepsi birlikte adım attılar. Asgari ücrete zam geliyor, iyi diyoruz, 2 ay sonra gelen zamlarla asgari ücret yerlerde sürünüyor. Baştakiler buna önlem almazsa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da 2 ay sonra düşük kalacak.
dediğiniz gibi hocam denetim şart ama eğer bu sıkı fiyat denetimini yapamıyorsanız , özel sermayenin ****** dengelemek için kamu sermayesi de oluşturmalısınız.

Bu arada arkadaşlar şunu unutmayın, Türkiye'de sermaye sahipleri ile bu kadar kavga edilmesinin bir nedeni de Türkiye 'nin üretilen ürünlerin birim değerinden alınan kârın az olmasıdır. Eğer katma değeri fazla ürünler üretmiş olsa idik sermaye sahiblerine de bu kadar fazla ağlama şansı vermezdi devlet belki de.

Moderatör tarafında düzenlendi:
"MHP olarak asgari refah seviyesinin bir endeks üzerinden hesaplanmasını ve bunun altında gelir elde eden her aileye asgari gelir desteği verilmesini öneriyoruz"

Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu​

Konu görüntüleyen kullanıcılar