Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Asgari Ücret 2025 | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Asgari Ücret 2025

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını 16 Aralık pazartesi günü yapacak

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret ve emekli maaşı zammı açıklaması!

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET HABERİ:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği 2025 yılı asgari ücret ve emekli maaşı zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

'ASGARİ ÜCRETİN DENGELİ BELİRLENMESİ İÇİN AZAMİ GAYRET GÖSTERİYORUZ'

Asgari ücretin dengeli belirlenmesi için azami gayret gösteriyoruz. İşçilerimizin gelirini artırma amacıyla başlattığımız, Asgari Ücret Desteğini gerektiği noktada güçlendirdik.

2024 yılı itibarıyla bu desteği aylık, 700 liraya çıkardık. Yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 1,5 milyon iş yerine; toplamda 38 milyar lira asgari ücret desteği sağladık.

'EMEKLİ AYLIKLARINDA GEREKEN ARTIŞ YAPILACAK'

Yılbaşında emekli aylıklarında kanuni düzenleme uyarınca gereken artış yapılacak.

İş gücümüz son 1 yılda 1 milyon 232 bin artış göstererek 36,1 milyon seviyesine ulaşmıştır. İstihdamımız aynı dönemde 1 milyon 31 bin artarak 33 milyon kişiye yükselmiştir.

Kayıt dışı istihdam oranı 2022’de yüzde 52 iken 2024 yüzde 27,75’e inmiştir.

BELEDİYELERİN TOPLAM BORCU 160 MİLYARA ULAŞTI

Bu yılın ilk aylarında açıkladığımda; Belediyelerin toplam 96 milyar liralık prim borcu vardı. bugünkü Belediyelerin prim borcu, yaklaşık 160 milyara yükselmiştir.

SGK’nın, 2024’ün ilk dokuz ayındaki prim geliri ise; 2 trilyon 15 milyar liradır. Bakınız, süresinde ödenmeyip icraya intikal ettirilmek suretiyle çoğunluğu özel sektör işverenlerinden olmak üzere 11 aylık sürede yaklaşık 46.6 milyar lira tahsilat gerçekleştirdik. Bu tahsilatın 11 milyar 750 milyonluk kısmı belediye prim borçlarıdır.

KAYNAK : Haber7

Gerçek muhtaca verilirse çok iyi olur.
Ben muhtar sayesinde belediyeden yardım alanlar biliyorum. Şikayet de ettim. Adamın 3 kişilik evinde 2 maaş, 2 araba var, belediyeden yardım alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında işçi ve işveren kesimlerimizden bir teklif bekliyoruz. Süreci önümüzdeki hafta içinde neticelendirmeyi düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.​

Hükumetin ve işverenin 2025 yılı için öngördüğü asgari ücret 23 bin TL.

İşçi tarafı ise 27 bin 500 TL

Kaynak haber 7

27 bin 500 TL, yüzde 61'lik zamma tekabül ediyor.
23 bin TL, yüzde 35'lik zamma tekabül ediyor.

(Acaba ne konuştular, top auta çıktı, çıkmadı diye mi konuştular)​

Asgari ücrette üçüncü toplantı: Masaya yine rakam gelmedi.​

Son dakika haberi: Asgari ücrette üçüncü toplantı sona erdi. Toplantıya işçi ve işveren taraflarının zam teklifleriyle gelmesi bekleniyordu. Türk-İş Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantıda rakam gündeme gelmediğini açıkladı.​

Hükumetin ve işverenin 2025 yılı için öngördüğü asgari ücret 23 bin TL.

İşçi tarafı ise 27 bin 500 TL

Kaynak haber 7

27 bin 500 TL, yüzde 61'lik zamma tekabül ediyor.
23 bin TL, yüzde 35'lik zamma tekabül ediyor.
Asgari ücrete maksimum zam gelmeli ve memur maaşları minimum oranda artmalı. Makas çok açıldı bu durum hiç sağlıklı değil. Devletteki çaycı özeldeki mühendisten daha fazla maaş almamalı

Türk-İş asgari ücret zam talebini bu gün saat 16:00'da açıklayacağını bildirdi. Alınan ilk bilgilere göre Türk-İş 27 bin 500 TL altındaki hiçbir rakama razı olmayacak.​

Yine oturup çay içip dağılmışlar mı? Bir karar alma becerileri yok sanırım. Net değiller. Bu kurumlara nasıl temsilci olduklarına hayret ettim.

Ercan Soydaş : "Asgari ücret zammı kadar zam isteyeceğiz"

Screenshot_20241219_213028.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bedri18

Konu görüntüleyen kullanıcılar