Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi

ağır su

Yeni Üye
Hat ilk başta 2014 yılında Vezneciler-Sultangazi arasında 17,35 km ve 15 istasyon olarak projelendirilmiştir. 2016 yılında 4 istasyon ve 15 km uzunluğunda bir uzatma planıyla beraber 19 istasyonlu ve 32,35 km uzunluğunda Vezneciler-Arnavutköy (Taşoluk) metrosu haline gelmiştir. İlerleyen yıllarda Fenertepe-Taşoluk arası kısımdan vazgeçilerek ibb projeleri arasında 23,70 km uzunluğunda Vezneciler-Fenertepe metrosu olarak bahsedilmeye başlanmıştır.

26 Kasım 2024 tarihli ibb meclis toplantısında hattın ikiye bölünüp Ayvansaray-Vezneciler arasındaki kesimi Laleli'ye uzatılarak tramvaya dönüştürüldüğü gösterilmiştir. Bu değişiklikle beraber metro projesinin güncel durumu 13 istasyon ve 18 km'ye düşmüştür.

ayvansaray-fenertepe metro hattı.jpg

Hattın Ayvansaray istasyonunda T7 Feshane-Bayrampaşa tramvay hattı ile ve Yenimahalle istasyonunda M7 Kabataş-Mahmutbey-Esenyurt metro hattı ile entegrasyonu planlanmaktadır.

Son düzenleme:
Birşey soracağım Fenertepe-Vezneciler Metro hattı hakkında herhangi bir gelişme var mı ? İptal mi edildi ? Yapılacak mı ? Yapılacaksa tahmini ne zaman biter ? Ayrıca yapılacaksa hangi durakları kapsayacak? Bilen birsi aydınlatabilir mi ? Teşekkürler

( Konuyla alakasız değil , bir sitede T4 ile bazı durakları paylaşacağını okudum ama belirsiz ismi filan da gözükmüyor hattın böyle bir proje gerçekten var mı ? )
Farklı bir başlığa yazmıştım bu başlığı şimdi buldum herhangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Farklı bir başlığa yazmıştım bu başlığı şimdi buldum herhangi bir bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
Son projede hattın T4 ile bu hat sadece Rami ve Mescid-i Selam duraklarında buluşacaktı. Projenin ne zaman biteceği ile ilgili bir bilgi vermek şu aşamada doğru olmaz ancak benim tahminim şöyle:

Bu hat üç etapta inşaa edilir:

1. Etap: Ayvansaray - Küçükköy (Yenimahalle M7)
2. Etap: Küçükköy (Yenimahalle M7) - Mescid-i Selam
3. Etap: Bu etabın inşaa vakti geldiğinde Fenertepe’den vazgeçilip mevcutta askeri bölge gelecekte muhtemelen konut olacak bölgeden geçirip Metrokent’e bu hattı taşıyacaklar o yüzden bu etaba da Mescid-i Selam - Metrokent etabı diyorum (sebebi ise T4’ün şu planda Fenertepe’ye uzaması daha mantıklı duruyor açı bakımından).

1. Etap 2031-2035 arası, 2. Etap 2035-2037 arası, 3. Etap ise 2040-2050 arasında açılır gibime geliyor. Umarım yanılırım ve daha hızlı açılır.

Son projede hattın T4 ile bu hat sadece Rami ve Mescid-i Selam duraklarında buluşacaktı. Projenin ne zaman biteceği ile ilgili bir bilgi vermek şu aşamada doğru olmaz ancak benim tahminim şöyle:

Bu hat üç etapta inşaa edilir:

1. Etap: Ayvansaray - Küçükköy (Yenimahalle M7)
2. Etap: Küçükköy (Yenimahalle M7) - Mescid-i Selam
3. Etap: Bu etabın inşaa vakti geldiğinde Fenertepe’den vazgeçilip mevcutta askeri bölge gelecekte muhtemelen konut olacak bölgeden geçirip Metrokent’e bu hattı taşıyacaklar o yüzden bu etaba da Mescid-i Selam - Metrokent etabı diyorum (sebebi ise T4’ün şu planda Fenertepe’ye uzaması daha mantıklı duruyor açı bakımından).

1. Etap 2031-2035 arası, 2. Etap 2035-2037 arası, 3. Etap ise 2040-2050 arasında açılır gibime geliyor. Umarım yanılırım ve daha hızlı açılır.
Bende Topkapı-Metrokent diyorum.
Hatırlarsanız Habibler-Yeni Otogar diye bir proje vardı.
Mescidi Selamdan sonra Habibler yeni otogar Metrokent diye bir proje vardı Wikipedia'dan proje halindeki raylı sistem hatları diye bakabilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar