Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa Burulaş Araç Filosu Dökümü | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Bursa Burulaş Araç Filosu Dökümü

Emir

Moderatör
Moderatör
Burulaşın 558 adet otobüsü mevcut.Körüklü otobüs alımı büyük gereklilik haline geldi.Bmc procity 18 metre dizel versiyon 15 milyon tl adet fiyatı yine otokar kent lf 18 metrede benzer fiyatlarda umarım 50 adetlik bir alım olur bilmeyenler için bu yılki büyükşehir bütçesi 20 milyar tl.

1000078791

1000078792

Moderatör tarafında düzenlendi:

Toplu ulaşımda ‘elektrikli otobüs’ dönemi​

Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip olan Bursa’da toplu ulaşımda kalite ve konforun en üst seviyeye çıkarılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüzde yüz yerli üretim olan iki elektrikli otobüsü daha filosuna katarak ‘elektrikli otobüs’ dönüşümünü başlattı.

…Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip Bursa’da ‘elektrikli otobüs’ dönüşümünü başlatan Büyükşehir Belediyesi, yüzde yüz yerli üretim olan iki elektrikli otobüsü Karsan Fabrikası’ndaki törenle bünyesine kattı.

Bursa’nın markası olan Karsan ile bu dönüşümü sağlayacağız. Karsan e-ata modeli, 18 metre uzunluğunda ve 27 oturan yolcu, 43 ayakta yolcu kapasitesine sahip. Yüzde yüz yerli üretime sahip araçlar, 4 saat şarj süresiyle 350 km yol yapabiliyor. Çevreci özelliğiyle karbon salınımı yapmayan araçlarımızda yolcular için 8 adet usb şarj soketi de bulunuyor. 24 milyon maliyetle de bu araçların sahibi olduk.

34040_MTY1ZTcyMm_4

34040_MTY1ZTcyMm_5

Burulaş filosu maşallah rengarenk olmaya başladı. Bu arada elektrikli otobüs adımı diğer belediyelere göre geç kaldı. Hangi hatlarda kullanılacaklar merak ediyorum

Son düzenleme:
Ben bu adımı çok doğru bulmuyorum bu otobüsler burulaşın ağır çalışma şarlarına maalesef uymayacaklar sadece belli kısa hatlarda çalışabilirler elektirikli otobüs almak için daha çok erken teknoloji hala çok geride maalesef şu araçta tam dolu halde klima çalıştır o batarya hemen biter bunları göz önünde bulundurmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Rafet ve Emir
Ekli dosyayı görüntüle 27819

315 - 319 arası 2013 Model Temsa Avenue LF araçlar 2014 yılında filoya katılmıştır.
477 - 509 arası 2017 Model Temsa Avenue PLUS araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
510 - 516 arası 2018 Model Temsa Avenue PLUS araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
517 - 548 arası 2019 Model BMC Procity TR araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
563 - 567 arası 2022 Model Karsan Jest+ araçlar 2023 yılında filoya katılmıştır.
568 2021 Model Karsan Jest+ araç 2023 yılında filoya katılmıştır.

132, 147, 288 ve 297 araçlar 2. el olarak filoya katılmıştır. 147 ve 288 filodan tekrar çıkmıştır.
295 ve 595 araçlar Karsan fabrika test aracı olup 2. el olarak filoya katılmıştır.

Filo dökümününe 2007 Model Mercedes Benz o345 Conecto Solo araçları dahil edilmemiştir. Hangi araçlar hibe edildi hangi araçlar Bursa BB’ye devredildi hangi araçlar Burulaşta kaldı belli olmadığı için. Bazı araçlar Bursa BB’den Burulaşa geri geçtiği içinde karmaşa oluşmuştur.

Filo dökümünde eksik / hatalar bulunabilir.
BBBUS filosu dahil edilmemiştir.
Filodan çıkan araçlar dahil edilmemiştir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Filoda resmi olarak görünmeselerde belli sayıda 2007 model conecto sololar takviye amaçlı seferlere çıkıyorlar bazıları hala taş gibi ben bu otobüsleri en az 20 adedinin yenilenerek destek için filoda kalmasından yanayım yeni yönetimin körüklü otobüs alımıda yapacağını düşünüyorum en az 20-30 adet körüklü bu dönem bursaya kazandırılacaktır.

Efe Bey Bursa’nın Her tip araçtan 50’şer tane ihtiyacı var.
Sabah pik saatlerde 9 metre yetersizliğinden dolayı bazı hatlardan 9 metreler çekilip 12 metreye çevriliyor. D2A, 21C gibi dar güzergahtan giden hatlara 9 metreden büyük araçlar verilemiyor.
Rampalı ve bozuk/çakıllı güzergahtan giden hatlar için de Karsan Jest gibi önden çekişli olması dezavantaj. Araç dolu ise kalkması aşırı sorunlu oluyor.
Filo alımı olursa alınması gereken tip ve araçlar:
6-7 metre arası klasmanda:
30 - 50 adet civarında Otokar Centro 6.6 metre Dizel
8 - 10 metre klasmanında:
50 adet civarında Otokar Doruk LE 10 metre (D2A gibi hatlara ucu ucuna sığabilecek bir araç, geniş avlusu ile efektif kullanılabilir), Güleryüz Cobra 9 metre (Uzay kasa yüzlü ve konsollu olarak alınmalı.
50 adet civarında Mercedes Conecto, Güleryüz Cobra 12, Otokar Kent LF.
50 adet civarında Mercedes Conecto, Otokar Kent Körüklü.

Bu markalar dışında Bursa’ya hizmet edebilecek düzgün marka yok.
Ek olarak elektrikli araç alımı olursa Urfadaki 63 hattında olduğu gibi bir sistem ile kullanbilecek araçlar alınmalı. Ve uygun rotalar belirlenmeli. (S1 ve S2 hattının Sitelere giriş ve çıkış rotasında katanerler olabilir.

Daha önceki sitede yazdım. Her hattı BURULAŞ işletecek diye bir şey yok. Zamanında batıda olduğu gibi doğuda da bu dönüşüm sağlansa hatları özeller işletebilir

Doğudaki dönüşen M plakaların araçları büyütülüp Doğu ÖHO olarak hizmet verdirtilirse güzel olur Batı mantığı.

D2A gibi bir hattı anca Burulaş işletebilir. Sabah 4 5 dakika frenkansa iniyor. gün içerisinde 20 dakikaya çıkıyor. Bu durum için esnek bir filo gerekmekte.

işte bunun için dönüşen tüm araçları batı ve doğu öho gibi bir araya toparlayıp bu adamlardan araçlarını büyütmelerini isteyip anca onlara verirsen ve kendi aralarında bunlar hangi hatlarda çalışacaklarını belirlerse yani kurumsallaşırlarsa neden olmasın.

D2A gibi bir hattı anca Burulaş işletebilir. Sabah 4 5 dakika frenkansa iniyor. gün içerisinde 20 dakikaya çıkıyor. Bu durum için esnek bir filo gerekmekte.
Batı da buna benzer B/16A hattı var sabahları 3 dakikalık frekansa iniyor ve çalışan araçlar Jest. Doğu minibusleri sisteme katildikca ve hepsi mikrobüs sistemine geçince emin olun ilerleyen süreçte BURULAŞ 12 metrelik otobüs almalarına bile göz yumacaktir. Çünkü BURULAŞ’ın bir otobüs işletme maliyeti ozellerden daha pahalıya gelebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tam35
En son alınan ataklarla bile filodaki marka model araç sayısı ne oldu bilen var mı. Burulaşın kendi siteisnde zannederim artık filo görünmüyor.

• Beğen
O345 Conectolar mevcutta toplam 57 adettir, 47 Solo + 10 Körüklü toplam 57 araçtır. Filodan kaza sonucu, yanarak ayrılan ve hibe edilenlerde dahil 26 araç eksilmiştir. Tüm hibe edilen ve filodan ayrılan araçlar kaydımda mevcut, eğer conectolar hariç filo 497 ise conectolar dahil 554 araç ataklar dahil edilince toplam şehiriçi filosu 564 araçtır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tam35 ve Fury
497 araca atak ve jestler dahildir
o345 solo filosu dahil değildir.
MarkaSayı
Güleryüz13
Mercedes76
Temsa80
Karsan104
BMC107
Otokar117
Toplam:497
Burulaş filosuna şimdiye kadar 616 araç katılmıştır. + 5 adet 2. el araç(e-Ata hariç) (BBBUS dahil.) 571 şehiriçi 35 BBBUS

22 M2010
3 doruk (+1 tane 2. el, 4)
2 atak
3 kent u
1 avenue lf
1 conecto g
o345 conecto sololar
1 de citibus
filodan çıkmıştır

Son düzenleme:
  • Beğen
497 araca atak ve jest dahil değildir demişsin ama karsanın içinde olduğu toplam rakamı 497 olarak belirtmişsin burası kafa karıştırcı

yeni atak jestler dahil dedim.
2. el araçları katlamaıdm. çünkü filo koldarı çıkma m2010 kodları.
e ata kendi filo koduna dahil diye ayrı saydım.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF ve Tam35
Burulaş yani Bursa BB bence artık şöyle en az bi 150 körüklü alımı yapmalı ya köy mü abicim burası soruyorum.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
Burulaş yani Bursa BB bence artık şöyle en az bi 150 körüklü alımı yapmalı ya köy mü abicim burası soruyorum.
Burulaşın farklı boyutlarda en aşşa 200 araç alması lazım. Üstüne olarak filodskş yaklaşık 350 400 araç direkt revizyona girmeli. Motor şanzımanı bitik bir sürü araç var.
15 2009 model
12 2011 model
10 2007 model kötülü araç var.toplam 37 körüklü araç ile idame edilmeye çalışılıyor. Bunların hepsinin de durumu çok kötü. 75 kadar körüklü alınıp mevcut araçları da revizyona sokmaları lazım.
1 tane filo çıkan körüklüyü sahil ettim. Çünkü onarılabilecek araç iken alinur hurdaya çıkarttı.

• Beğen
Tepkiler: CemBSRN ve yuSuF

Konu görüntüleyen kullanıcılar