Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa Burulaş Araç Filosu Dökümü | Sayfa 3 | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Bursa Burulaş Araç Filosu Dökümü

Ben renkli istiyorum. Ayrıca sanel nasıl en ucuzu oluyor ya.
Kobralarda standart olarak sanel var. 18 modellerde opsiyon olarak Polaris tabelalı almışlardı. 23 modellerde en baz paketi aldılar. Hatta alinur döneminde 100 den fazla araç depoda 3 yıla kadar beklemiş şekilde alındı.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
Burulaş konusunu dağıtmadan hemen ekleme yapayım ; bence İETT de hangi araç olursa olsun bakımsız kalmaz veya dökülmez, şu ana kadar bakımsızlıktan hurdalığa düşen tek araç phileas,onun da sebebi parçalarının universal olmaması.

• Beğen
Tepkiler: Kodra
Kobralarda standart olarak sanel var. 18 modellerde opsiyon olarak Polaris tabelalı almışlardı. 23 modellerde en baz paketi aldılar. Hatta alinur döneminde 100 den fazla araç depoda 3 yıla kadar beklemiş şekilde alındı.
yani alinur düşük model ama sıfır km otobüs mü almıştı

• Beğen
Burulaş konusunu dağıtmadan hemen ekleme yapayım ; bence İETT de hangi araç olursa olsun bakımsız kalmaz veya dökülmez, şu ana kadar bakımsızlıktan hurdalığa düşen tek araç phileas,onun da sebebi parçalarının universal olmaması.

Metrobüsün 70 bin dolarlık parçasını tamir eden İETT çalışanlarına 3 maaş ikramiye vermişti İBB. Yani phileasları kastediyor haberde.​

• Beğen
yani alinur düşük model ama sıfır km otobüs mü almıştı
2020 yılında yapılan ihalede araç alım şartı araçları. 2016 model yılına kadar olması ama trafik tescili yememesi vardı.
O ihaleyle 40 tane 2017 - 18 Temsa Avenue Plus, 45 tane de 2019, 20, 21 model BMC Procity TR alındı. (İhale 2020 sonunda yapıldı) 1 tane de 2018 Neocity hediye geldi.
Yine 2020 yılında 20 tane 2018 model BMC Neocity alındı.
2023 (?) yılında 6 (?) tane 2021, 22 model Karsan Jest alındı.
2024 yılında 2 tane karsan e Ata elektrikli otobüs alındı. Birisi 2022 model fabrika test aracı(595) diğeri ise 2023 modeldi.
Alinur döneminde alınan araçlardan 2018 yılında alınanlar o yılın aracı, 2019 da alınan BMC ler, ve 2023 yılıdna alınan Kobra ve conectolar. Geri kalınan 100 den fazla araç en adisinden ve depoda uzun süre yatmış araçlardan.

2020 yılında yapılan ihalede araç alım şartı araçları. 2016 model yılına kadar olması ama trafik tescili yememesi vardı.
O ihaleyle 40 tane 2017 - 18 Temsa Avenue Plus, 45 tane de 2019, 20, 21 model BMC Procity TR alındı. (İhale 2020 sonunda yapıldı) 1 tane de 2018 Neocity hediye geldi.
Yine 2020 yılında 20 tane 2018 model BMC Neocity alındı.
2023 (?) yılında 6 (?) tane 2021, 22 model Karsan Jest alındı.
2024 yılında 2 tane karsan e Ata elektrikli otobüs alındı. Birisi 2022 model fabrika test aracı(595) diğeri ise 2023 modeldi.
Alinur döneminde alınan araçlardan 2018 yılında alınanlar o yılın aracı, 2019 da alınan BMC ler, ve 2023 yılıdna alınan Kobra ve conectolar. Geri kalınan 100 den fazla araç en adisinden ve depoda uzun süre yatmış araçlardan.
mercedesler bile son model değil yani öyle mi

mercedesler bile son model değil yani öyle mi
Yok mercedesler ile kobralar son model. Onlar da D23 gibi bursnaın en zor hatlarında çalışmak için alındı. 5 Mercedes'in 4ü D23 sabit, 5. Ek araç. El araçlara 23 model Kobra, ya da kırmızı renkli 23 BMC veriliyordu (en kaliteli BMC ler. Ama yine zorlanıyordu şoförler illallah etmişti)
Bir tane conecto kaza yapıp uçurumun dibinde durduktan kaç ay sonra hattan conectolar çekildi ve kırmızı BMC ler verilmeye başlandı. O BMC lerden de bir tanesi geçtiğimz ay az kalsın uçurumdan yuvarlanacaktı.
Eksik bilgi yazmışım, 2023 de de Antalya'nın almadığı 15 tane kırmızı renk BMC cumhuriyetin 100 yılı diye söylenerek alındı, şuanda sarıya boyandılar sanırsam.

Metrobüsün 70 bin dolarlık parçasını tamir eden İETT çalışanlarına 3 maaş ikramiye vermişti İBB. Yani phileasları kastediyor haberde.​

Bildiğim kadarıyla İETT hem Topbaş hemde İmamoğlu döneminde çok uğraşıldı. En sonunda İmamoğlu phileaslardan kat be kat kaliteli olan akialardan yüzden fazla aldı. Şimdiden akialar ortalama km olarak phileasları geçmiştir bile.

• Beğen
Tepkiler: Autobus
BURULAŞ OTOBÜS FİLOSU DÖKÜMÜ ve alım yıllarını bu mesajda paylaşmıştım. İnceleyebilirsiniz.
Depoda beklemiş araçların hepsinin ortak yönü FSM Demirbaş dan alınmış olmaları.
Ekli dosyayı görüntüle 27819

315 - 319 arası 2013 Model Temsa Avenue LF araçlar 2014 yılında filoya katılmıştır.
477 - 509 arası 2017 Model Temsa Avenue PLUS araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
510 - 516 arası 2018 Model Temsa Avenue PLUS araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
517 - 548 arası 2019 Model BMC Procity TR araçlar 2020 yılında filoya katılmıştır.
563 - 567 arası 2022 Model Karsan Jest+ araçlar 2023 yılında filoya katılmıştır.
568 2021 Model Karsan Jest+ araç 2023 yılında filoya katılmıştır.

132, 147, 288 ve 297 araçlar 2. el olarak filoya katılmıştır. 147 ve 288 filodan tekrar çıkmıştır.
295 ve 595 araçlar Karsan fabrika test aracı olup 2. el olarak filoya katılmıştır.

Filo dökümününe 2007 Model Mercedes Benz o345 Conecto Solo araçları dahil edilmemiştir. Hangi araçlar hibe edildi hangi araçlar Bursa BB’ye devredildi hangi araçlar Burulaşta kaldı belli olmadığı için. Bazı araçlar Bursa BB’den Burulaşa geri geçtiği içinde karmaşa oluşmuştur.

Filo dökümünde eksik / hatalar bulunabilir.
BBBUS filosu dahil edilmemiştir.
Filodan çıkan araçlar dahil edilmemiştir.

İETT Akia ları halk otobüslerine göre çok daha kaliteli ve iyi yapılmış. O açıdan daha çok dayanır diyorum
Metrobüs ile soloların tasarımını da yanlışım yok ise Türk mühendisleri ile HESS ortak yapmış

Son düzenleme:
Metrobüs ile soloların tasarımını da yanlışım yok ise İsviçreli HESS şirketi yapmış
Bizdeki Akia vaktinde Akia Hess geçmekteudi. Sonrasında Ulaşım iç dış ticaret şeklinde bir isim oldu.
Hess bildiğim kadarıyla İranda ve başka ülkelerde 2 körüklü 3 vagonlu brt tip araçlar üretiyordu zaten. İETT nin de idtediği şey buydu ve Avrupa standartlarına uygun bir brt aracı ürettiler.
Solaris gibi markalar 24 metre civarında araç üretiyor ama elektrikli/troylebus usulünden yapıyor, dizeli yok diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Autobus
Yok mercedesler ile kobralar son model. Onlar da D23 gibi bursnaın en zor hatlarında çalışmak için alındı. 5 Mercedes'in 4ü D23 sabit, 5. Ek araç. El araçlara 23 model Kobra, ya da kırmızı renkli 23 BMC veriliyordu (en kaliteli BMC ler. Ama yine zorlanıyordu şoförler illallah etmişti)
Bir tane conecto kaza yapıp uçurumun dibinde durduktan kaç ay sonra hattan conectolar çekildi ve kırmızı BMC ler verilmeye başlandı. O BMC lerden de bir tanesi geçtiğimz ay az kalsın uçurumdan yuvarlanacaktı.
Eksik bilgi yazmışım, 2023 de de Antalya'nın almadığı 15 tane kırmızı renk BMC cumhuriyetin 100 yılı diye söylenerek alındı, şuanda sarıya boyandılar sanırsam.
Antalyanın almadığını bursanın aldığına şaşırdım

Ben de diyorum dayanamayacaklar. İETT araçları ÖHO'dan da beter durumda. Bunu zaman geçtikçe göreceğiz.
İETT Akia ları halk otobüslerine göre çok daha kaliteli ve iyi yapılmış. O açıdan daha çok dayanır diyorum

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla İETT hem Topbaş hemde İmamoğlu döneminde çok uğraşıldı. En sonunda İmamoğlu phileaslardan kat be kat kaliteli olan akialardan yüzden fazla aldı. Şimdiden akialar ortalama km olarak phileasları geçmiştir bile.
O kadar kaliteli ki ilk seferinde arıza yaptılar 😂

Metrobüs işinde başarılı olundu ama şehir içinde bana göre bir fiyaskoya imza attılar.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar