Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 100 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,982
Kimse enayi değil , plancı sözleşme yapmayanların emsalinin , 0.50 olacağı şantajıyla sözleşmeleri yaptı .
Ancak şu anda sözleşme yapmayanlar karlı çıktı . Ziraa her yer 1.75 ve 2 oldu .( ticariler hariç )
Bu durumda şimdiye kadar plancıya avanta vermeyenler , bundan sonra hiç vermezler . Kanunen plancıda birşey yapamaz .
Evet şantaj olayına katılıyorum.resmen şantaj yaparak sözleşme yapmıştır.bununda hukukta mutlaka bir karşılığı olur diye düşünüyorum

• #1,983
Plancıya önceden pay verenlerin , durumu kritik .
Verdiklerini alabilmeleri için öncelikle o payların , plancının üzerinde kalması gerekir.
Plancı aldığı payları satmışsa durum dahada karışır .
Plancıya önceden pay ( avanta )
verenler , aralarında örgütlenip toplu halde hak arama iddiasında bulunurlarsa netice alma şansları daha fazla olur .
( sebepsiz zenginleşmeden dava açarlarsa )
Plancı şu anda kimseden pay almamıştır ayrı bir parselde tapu sahiplerinin adına beklemektedir

• #1,984
RKK bey, buna da verdiğin nitelikli bilgiler için baştan teşekkür ederim. Fakat önceki plancı mevzunda yazdıklarımla şimdilerde yazdıkların arasında fark var gibi. Sanki plancıyla bir dirsek temasın oldu ,en azından bana öyle geliyor. Ben de bu hususta kafa yoran merciilere danıştığımda plancının iş karşılığı makul ölçülerde belediyenin de kabul ettiği ücret talep edebileceği fakat bu ücretin yapacağı işle orantılı olması gerektiğini ,mahkeme sürecinde plancının sebepsiz zenginleşmeden bir şey tutturamayacağı bana söylendi. Ayrıca plancı işi 2 yıl içerisinde teslim etmesi gerekiyordu sözleşmeye göre. Fakat büyükşehir belediyesi kendisi planın iptali için mahkemeye verdi daha sonra. Hiç kimse yükümlülükler yerine getirmedi diye faiz sopasıyla burada korkutulamaz. Plancıya karşı yükümlülük bu seferki itirazlar tamamen reddedilirse ancak devreye girer. O da kademeli emsal iptal olduğu için yani herkese eşit hak son meclis görüşmelerinde verildiği için bu iş plancının planlamasının sonucu değildir yani 1.75 emsal plancının planı olmaktan çıkmış belediye meclisinin planı haline gelmiştir ve herkese meclis vermiştir bu hakkı. Biraz uzun oldu ama buna benzer birçok sebepten plancı hakkı diye bir unsur kalmamıştır. Bana Çankaya belediyesi'nden söylenen kademeli emsalini iptal edilip herkese 1.75 emsal verilmesi plancının devreden çıkarılması için tercih edilen bir yol olduğunu ifade ettiler.
Tebrik ederim çok güzel açıkladınız

• #1,985
Plancının pay konusununda belediye yetkilidir.belediyenin verdiği cevap doğrudur kanaatindeyim.çünkü asıl protokol belediye ile plancı arasındadır.yani belediye onaylamadığ sürece plancı kimsenin tapusunu (pay) üzerine alamaz.onay mercii belediyedir.hakedişin yapılıp yapılmadığına belediye karar verecektir

• #1,986
Tebrik ederim çok güzel açıkladınız
Tekrar açıklayayım isterseniz.

Sözleşmede kademeli emsal açıklaması var mı?

Yani sözleşmede bu sözleşmeyi imzalamayanlar 0,50 emsalde kalacak diye bir ifade var mı?

Varsa elbette sözleşme geçersiz olur.

Ancak plancının sözleşmede o konuya hiç girmediğini, pay karşılığı hizmet sözleşmesi yaptığını sanıyorum.

Sözleşme yapmış bir arkadaş ismini kapatıp sözleşme resmini yüklerse görebiliriz.

Bu tip avanta koparma peşindeki sözleşmeler genelde basit ifadelerle imzalayanı hemen her halükarda borçlu çıkaracak bir çerçeve çizerler.

Tekrar edeyim planla ilgili çoğu şeyi en bilgili kişilerden öğrendim, ancak plancıyı tanımam, hayatımda görmedim, konuşmadım.

Geçen sene defalarca yazdığım, Çankaya'nın da kelimesi kelimesine aynen düzelttiği tüm hukuk dışı saçmalıklar da zaten bu planın suçu değil miydi?

• #1,987
Tekrar açıklayayım isterseniz.

Sözleşmede kademeli emsal açıklaması var mı?

Yani sözleşmede bu sözleşmeyi imzalamayanlar 0,50 emsalde kalacak diye bir ifade var mı?

Varsa elbette sözleşme geçersiz olur.

Ancak plancının sözleşmede o konuya hiç girmediğini, pay karşılığı hizmet sözleşmesi yaptığını sanıyorum.

Sözleşme yapmış bir arkadaş ismini kapatıp sözleşme resmini yüklerse görebiliriz.

Bu tip avanta koparma peşindeki sözleşmeler genelde basit ifadelerle imzalayanı hemen her halükarda borçlu çıkaracak bir çerçeve çizerler.

Tekrar edeyim planla ilgili çoğu şeyi en bilgili kişilerden öğrendim, ancak plancıyı tanımam, hayatımda görmedim, konuşmadım.

Geçen sene defalarca yazdığım, Çankaya'nın da kelimesi kelimesine aynen düzelttiği tüm hukuk dışı saçmalıklar da zaten bu planın suçu değil miydi?
Belediye ile plancının protokolu nedir ona bakmak lazım.o protokol yerine gelmişmi

• #1,988
Yani belediyenin bilgisi dışında plancı tapu sahipleriyle bir protokol yapamaz.yani belediye protokolunda anlaşma yapmayan tapu sahiplerinin emsalı yüzde ellide kalacak diye yazıyordu kanatindeyim.bu nedenle haritacı ile belediye arasındaki protokol geçersiz kaldığı için tüm protokollar devre dışı kalır diye düşünüyorum

• #1,990
Yine maşallah, bilgi sahibi değiliz ama fikir sahibiyiz.
Plancı ile idarenin anlaşarak, yasal kesinti dışında, tapu sahiplerinin mülkiyetine elatması mümkün değildir. Malikler ile plancı ayrı bir sözleşme yapmışlar ise, bu sözleşmenin mahiyetine bakılır. Böyle bir şey sozkonusu değil ise, planci ile belediye kendileri çalar kendileri oynar ve bu mülk sahiplerini bağlamaz.

• #1,991
Belediye ile plancı arasında bu paylarla ilgili sözleşme yok, olamaz da.

Plancı arazinin %90 civarı ile sözleşme yapıp vekalet aldı, belediye de bu başvuru üzerine imar yapma yetkisini devretti. Kademeli emsal olayında her tarafta yapılan vurgunlar bu şekilde oldu.

Belediyenin payı zaten maximum %40 idi, sonradan %45 e çıkarıldı , hatta bu sebeple plancının %19 payı da %14 e düşüyor, ve %5 kop paylarını da ayrı şekilde ayırdı diye biliyorum.

Sözleşme ile imar konusunda tecrübeli bir avukata danışıp, sözleşmenin bir açığını bulmaya çalışmak en doğrusu olacaktır.

• #1,992
IMG_1019.jpeg

• #1,994
Bu sözleşmenin ilk maddelerini de görmek mümkün mü?

Tahmin ettiğim gibi bu hizmet sözleşmesi şeklinde düzenlenmişe benziyor.

Arsanın durumu sözleşme öncesi yani tarla vasfına dönmediği için plancının o açıdan eli sağlam.

Sözleşmede vadedilen 1,75 ve 2 emsaller de geçerli olduğundan o açıdan da maalesef plancı avantajlı durumda.

Belediye emsalleri bir miktar düşürseydi o zaman plancının hiç bir şansı olmazdı.

6. Maddeye dayalı olarak 36 ay dolduktan sonra sözleşmeyi feshetmeyi deneyen oldu mu?

• #1,996
Tam da tahmin ettiğim gibi. Bu sözleşme ile plancının her halükarda o payları alacağını sanıyorum.

Mahkeme konusu mücbir sebep sayılır ve smzleşme süresi uzamış olur.

Hizmet sözleşmesi şeklinde (iş takipçiliği) düzenlendiği için sözleşmede yazdığı gibi işin bir kısmını dahi yapmış olsa ücretini haketmiş sayılıyor.

Bu konuları bilen bir avukata danışılmasında fayda var, ancak sözleşme arsa sahibinin elini kolunu bağlayan bir şekilde hazırlanmış. Maalesef durum içaçıcı görünmüyor.

• #1,998
Yine maşallah, bilgi sahibi değiliz ama fikir sahibiyiz.
Plancı ile idarenin anlaşarak, yasal kesinti dışında, tapu sahiplerinin mülkiyetine elatması mümkün değildir. Malikler ile plancı ayrı bir sözleşme yapmışlar ise, bu sözleşmenin mahiyetine bakılır. Böyle bir şey sozkonusu değil ise, planci ile belediye kendileri çalar kendileri oynar ve bu mülk sahiplerini bağlamaz.
Burası muz cumhuriyeti midir.devlet sahipsizmidir.devletin onayı olmadan resmi işlemde sözleşme yapılamaz.o zaman her mahallede plancıyla malik kendi başlarına sözleşme yapsınlar.o zaman mafyatik olur

• Beğen
Tepkiler: Osman_Tunç
  • #1,999
Burası muz cumhuriyeti midir.devlet sahipsizmidir.devletin onayı olmadan resmi işlemde sözleşme yapılamaz.o zaman her mahallede plancıyla malik kendi başlarına sözleşme yapsınlar.o zaman mafyatik olur
Bu tür olaylar maalesef geçen dönemde yaşanan vurgunların buzdağı gibi açık seçik ortada olan halidir.

Nazım imar planında konut-konut geliştirme bölgesi gibi görünen yerlerde arsa sahipleriyle bu tür sözleşmeler yapılıp arazinin çoğunluğundan vekalet alınarak belediyelere başvurular yapılıyordu. Belediye meclisi de çoğunluk hisseyi temsil ediyor diye imar yapma yetkisini devrediyordu. Sonuçta getirilen imar planı da meclisten geçirilerek hukuken geçerli hale geliyordu.

1 sene kadar büyükşehirin başına geçen Mustafa Tuna da aynı şekilde Dikmen'de kendi kardeşine 2018 rakamlarıyla 200 milyonluk avanta sağlamaya kalkıştı, neyse ki o plan derhal iptal edildi.

Düşünün, kendi kardeşinin inşaat firmasıyla anlaşan bir kooperatife alelacele hem 1,8 emsalle imar planı geçirtti, daha da arsızca bir rezilliği ise o arazide bulunan 7 dönümden fazla belediye arazisini de ölmüş eşek fiyatına kooperatife devretmeye kalktı.

Bu işlerde maalesef hep iştakipçiliği şeklinde vekalet sözleşmesi yapmışlar, öyle ki vekaleti alan eninde sonunda bir şekilde o avantayı koparacak şekilde düzenlenmiş.

Bakın benzeri bir durum yakında Belören'de yaşanacak. Hukuka aykırı işleri çok olan kooperatiflerin vekaletle %6, hatta şimdi %10 pay vermek için çırpındıkları bir plancı var, daha önce bir kaç kez püskürttük, ama adamlar pes etmiyor. Arsanın %10 kadarını bu tip sözleşmeyle devredip hem kendi açıklarını kapatmak, hem de o devasa paydan yedi sülalelik dünyalıklarını çıkarma peşindeler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• musa