Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İtirazlar ile ilgili prosedürü bilmiyorum. Bu itirazla ilgili tekrar meclis gündemine bir şey taşınıp taşınmayacağından bi haberim açıkçası. En iyisi ben yorum yapmayım
Hiç bir sorun yok, her türlü dava açıldı, bütün itirazlar giderildi diyenler; yanlamaya başlamış hafiften. Şahsen, biraz zaman alsa da bütün pürüzlerin giderilerek imar işinin tamamlanacağını düşünüyorum. Burada sorun su; mahkemenin gerekçelerini karşılayacak revizyonlarin yapılıp yapılmadığıdır. Eğer bu gerekçeleri karşılayan bir revizyon ise endişeye mahal yok; ama eğer, yine kanunun arkası dolaniliyorsa, her türlü yd ve iptal kararı anında gelir. Kimse tereddüt etmesin.
Bu düzenlemeyi Ekim'de yazan ve askıya çıkan plana ekleten de Çankaya belediyesiydi. Bahsedilen düzenleme lafzıyla zaten askıdaki planda vardı. Büyük ihtimal bu düzeltme plan notlarının uygulamasında hiç bir değişiklik içermediği için askıya çıkması bile gerekmeyecek. Zaten Haziran geldi. Şurada 10 gün sonra askıya gerek olmadığı şeklinde meclisten geçerse görürsünüz.
Meclisteki red oyları da zaten hissedarların düşmanının kim olduğunu kabak gibi belli etmiş. Zamanında kapı önüne konan malum şahıs olsaydı bu iş daha 10 sene mahkeme kapılarında sürünürdü.
Düşünün, 1000 lik plana sadece iki itiraz gelmiş, o da zaten bildiğimiz 150 m2 mevzusundan, ki reddedileceğini de söylemiştik.
Çok daha fazla parselde bu şekilde 2+1 veya 1+1 hissesi şeklinde küçük hisseler satıldı, ama itirazın hukuken dayanağı olmadığını bildikleri için itiraz bile etmemişler.
Son itiraz ise belediyenin kendi müdürlüğünün, onda da zaten plana işletmiş oldukları revizyonla ilgili, üstelik bu itiraz uygulama planında hiçbir uygulama farkı getirmiyor. Yani o itiraz plana işlense bile askıya çıkmayı gerektirecek bir durumu yok.
Yanlamayanin üstüne alınmasına da lüzum yok. Ben yazdıklarımı anlayan insankara yazıyorum. Bu platformda muhatap almayacağım ve almadigim insanlar israrli biçimde muhatap alınmak için sataşıyor. 16 yildir ayni muhabbet bitmediniz bi yaw.
Şu hukuksal olarak sonucun ne olacağını bilen var mı lütfen tartışma atışma olmadan bilen veya danışan aydınlatsın artık dayanacak gücüm kalmadı mesela benim dişimi sıka sıka beklediğim yeri satmak zorunda kalacağım
Şu hukuksal olarak sonucun ne olacağını bilen var mı lütfen tartışma atışma olmadan bilen veya danışan aydınlatsın artık dayanacak gücüm kalmadı mesela benim dişimi sıka sıka beklediğim yeri satmak zorunda kalacağım
150m2 mevzusu meclis yazısında da belirtildiği gibi bölgenin nüfus yoğunluğunu kontrol altında tutmak, altyapıyı yetersiz kılmasını önlemek için alınmış bir karardır. Bunu değiştirebilmek kolay değil normal şartlarda. Mahkemede bununla ilgili bir olumsuzluğa rastlamamış, değişikliğe gitmemiş/kaldırmamıştır.
Yinede bu nedenle iki itiraz gelmiş. Birisini kooperatif yapmış. Proje aşamasına geçtik, üye sayımıza göre proje yaptık, eğer 150m2 kuralına göre yaparsak üyelerimiz mağdur olacak çünkü küçük hissesi olanlar 1+1, 2+1 veya stüdyo tipi daire alamayıp bir daireyi bir kaç üye paylaşacaklar demek istemiş ve kendilerini bu 150m2 olayından muaf tutmalarını istemiş. Belediyede kibarca kusura bakmayın diyip isteklerini red etmiş. Mahkemeye gitseler ellerine bir şey geçmez.
Diğer itirazda ise birisi büyükşehir belediyesinden dodurgada parsel almış veya hisse neyse artık. Belediyenin ihale şartnamesinde bu 150m2 mevzusu yokmuş. Ona itiraz etmiş. O da herhalde kendi parseli için bu kuralın geçersiz olmasını istiyor. Onada belediye hayır demiş. Buradaki adam eğer mağdur olduğunu düşünüyorsa mahkemeye gider ihalenin iptalini, mağduriyetinin giderilmesini ister. Mahkeme ihaleyi iptal eder/etmez bilemem.
Meclisin kabul ettiği kararda ise mahkemenin almış olduğu kararların planlarda gözükmesi. (Benim anladığım). Bunun için bir daha meclise gidilmesine gerek yok diye düşünüyorum.
Büyük ihtimal bu düzeltme plan notlarının uygulamasında hiç bir değişiklik içermediği için askıya çıkması bile gerekmeyecek. Zaten Haziran geldi. Şurada 10 gün sonra askıya gerek olmadığı şeklinde meclisten geçerse görürsünüz.
Çankaya çoktan yazıyı büyükşehire gönderdi, büyükşehirde zaten komisyona havale etti. Komisyon kararı Haziran meclis toplantısında oylanıp kesinleşir.
Zaten komisyonun sevk edilen bu yazılar için iki haftada görüşüp karar vermesi diye bir süre var sanıyorum.
Uygulama açısından zerre fark getirmeyen bu nokta hakkında tekrar askıya çıkma ihtimali bence yok gibi. Çünkü hem mahkeme kararını, hem de Çankaya'nın revizyon talebini birebir yerine getiren düzeltme yapılıp askıya çıktı.
Benim tek endişem Karayolları müdürlüğü veya Elektrik idaresinin yol veya enerji hatlarında değişiklik yapıp bu bunun plana işlenmesi yönünde talebinin olması ihtimaliydi, öyle birşey de olmadı.
Rkk bey 1. Si bu foruma katildigimdan beri sizi takip edip muhattap alıyorum ve yazdiklariniz da gayet doğru ve bizi oldukça bilgilendiriyor.
2. Si de aynen daha önce söylediğiniz gibi Çankaya taş gibi bir plan hazırlanmış ve her bir detayı sorunsuz işlemiş. İtirazlarda değerlendirmiş. Kabul edilen itiraz da belediyenin kendi itirazı. Ve Haziran abb meclisine kesin gündeme geleceğini ve onaylanip islemin biteceğini düşünüyorum. ( Tekrardan bir aski süreci olmayacaktır.) Abb meclis gündemi bugün veya pazartesi belli olur inşallah bu ay çözülür. Ben izleyip keyfini çıkaracağım isterse 3-5 ay daha sürsün.