Dava açmak elbette herkes için haktır.
Peki Dodurga'da dava açılabilecek, ve açıldığında planın yürütmesini durdurabilecek tek bir sebep söyleyin. Var mı?
Yok.
Çünkü Dodurga'da bugüne kadar akla hayale gelebilecek her konuda davalar zaten açıldı ve tamamı sonuçlandı.
Tek haklı olan, arsası 10 dönümlük parsele yettiği halde plancıya avanta vermediği için küçük parsellere bölünerek düşük emsalde bırakılan Ahmet Erdoğan'ın davasıydı, o da kazandı ve hakkını aldı.
Zaten 2018'den beri belki 500 kere kademeli emsalin saçmalık, haksızlık olduğunu yazmış biriyim. Belören'de de, Dodurga'da da bu konuda haklı çıktım.
Dodurga'da bunun dışında plana açılmış tüm davalar (hava akımı, tarım arazisi, yüksek yoğunluk getiren emsal vesaire) bizim lehimize sonuçlanıp bitti.
Dava açılabilecek olması, o davanın işe yarayacağını göstermez. Mahkeme aynı konuda verilmiş ve kesinleşmiş emsal kararı gösterip davayı reddeder.
Herhalde ben internetten yarım yamalak olarak hep doğruları öğrenmişim ki, özellikle Dodurga'da aylarca ne yazdıysam birebir gerçekleşti, hatta Çankaya belediyesi bile galiba benden kopya çekti

Not: Daha önce bir kere yazmıştım, okumamışsınız. Hem Belören hem de Dodurga'da altı yıldır birebir işin içinde olan, konunun uzmanı kişilerle dostluğum sayesinde sizin aylar yıllar sonra öğrendiğiniz bilgilere, belgelere çok öncesinden vakıf oldum. Tapu dairesinin sözde 2025'te bulduğu hisse hatalarının tamamını 5 sene öncesinden 2020'de çarşaf çarşaf yayınlayan da bendim.