Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 130 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,581
Başkent Emlak Konutları (ilkbahar mahallesi)
O yıllarda inşaat aşamasındaydı 3.5+1 ler 200 bin tl ye satılıyordu şimdi 13.5 milyon tl oldu.
Tam o yılda yaşamkentte villa satmıştım 315 bine villa 19 milyon tl oldu.Yani yatırımın yerine göre değişir.

• #2,583
Ben sadece formülü söyledim.maliyeti bilen arkadaşlar 130 MT lüks olmayan standart daire maliyetini yazssın. daire fiyatını 10 veya 12 milyon diyorlardı arkadaşlar bu formülle dodurganın kat karşılığı oranını bulalım
Yani bu oran mütahitin alacağı oranı gösterir

• #2,584
Bugün yenikentte 130 metre daire 4 milyona satılıyorsa demekki maliyet 4 milyon üstü değildir.4milyon/dodurgada daire 10 milyonx100:40 yani mütahit dodurgada yüzde 40 alacak arsa sahibide yüzde 60 alacak.formulümüz bu?

• #2,585
Demek ki gelmemis. Dodurgaya gidip gozunuzle bakarsaniz ve belediyelere dodurga icin gelecek 10 yillik yatirim planlarini sorarsaniz bu denklemi cozebilirsiniz
Ben çok bilmiyorum. Ama imarı bitti bitecek durumda. Bölgedeki ev fiyatları ortada benim düşüncem abb meclis bu ay kararı onarsa 50-60 lari rahat görmesi.

• #2,586
Bir de kıyaslama yapan arkadaşlar dodurgayi komşu mahalle lerle kiyaslasinlar. Ankara'nın her bölgesinin kendine göre değeri var. Beytepede 1.750 $ dan alıcı rahat buluyor yenikentte 1000 MT fiyatı nedir kıyas olurmu.

• #2,587
Değerli arkadaşlar 50 lik bulvarda %50 altına anlaşmak mantıklı olmaz. Sabırla bekleyiniz. Şahsi düşüncem. Sizi bulur yapmak isteyenler..

• #2,589
imar ve bayindirlik komisyonundaki isimler belli. sosyal medya hesaplarini bilen varsa ordan bir sansimizi deneyebiliriz

• #2,590
Plana gelebilecek itirazların hepsi daha önce mahkemelerde sonuçlandı.

Olabilecek tek itiraz örneğin karayolları yol güzergahında değişiklik yapmışsa, planda bu değişikliğin işlenmesini isteyebilir.

Veya yüksek gerilim elektrik hatlarında yeri değişmesi gereken büyük direkler varsa planda ona göre tadilat isteyebilir.

Onun dışında hissedarlar, mimarlar odası, plancılar odası vesairenin mümkün olan tüm itirazları mahkemede sonuçlandı ve reddedilmiş oldu.

• #2,591
Benim anlamadığım olay geçen ayda itirazlar komisyona gitmemişmiydi bu ay normalde itirazlar değerlendirilmeyecekmiydi mesela Çankaya belediyesi bu ay itirazları değerlendirdi ABB neden komisyona gönderdi tekrar 1 ay daha uzadı ben bunu anlamadım

• #2,593
İşi uzatacak birşey kalmadı.

Ben de askıdan inen planlar direk komisyona gider sanıyordum, ancak demek ki meclisin sevketmesi gerekiyormuş.

• #2,594
Dava açılmasına hiç bir yasal engel bulunmuyor. Yarım yamalak internetten okuduğunuz ve ne olduğunu anlamadiginiz bilgilerle milleti yanlış yonlendirmeyin. Yıllardır aynı boş konuşmalar yine.

• #2,595
Dava açmak elbette herkes için haktır.

Peki Dodurga'da dava açılabilecek, ve açıldığında planın yürütmesini durdurabilecek tek bir sebep söyleyin. Var mı?

Yok.

Çünkü Dodurga'da bugüne kadar akla hayale gelebilecek her konuda davalar zaten açıldı ve tamamı sonuçlandı.

Tek haklı olan, arsası 10 dönümlük parsele yettiği halde plancıya avanta vermediği için küçük parsellere bölünerek düşük emsalde bırakılan Ahmet Erdoğan'ın davasıydı, o da kazandı ve hakkını aldı.

Zaten 2018'den beri belki 500 kere kademeli emsalin saçmalık, haksızlık olduğunu yazmış biriyim. Belören'de de, Dodurga'da da bu konuda haklı çıktım.

Dodurga'da bunun dışında plana açılmış tüm davalar (hava akımı, tarım arazisi, yüksek yoğunluk getiren emsal vesaire) bizim lehimize sonuçlanıp bitti.

Dava açılabilecek olması, o davanın işe yarayacağını göstermez. Mahkeme aynı konuda verilmiş ve kesinleşmiş emsal kararı gösterip davayı reddeder.

Herhalde ben internetten yarım yamalak olarak hep doğruları öğrenmişim ki, özellikle Dodurga'da aylarca ne yazdıysam birebir gerçekleşti, hatta Çankaya belediyesi bile galiba benden kopya çekti :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Not: Daha önce bir kere yazmıştım, okumamışsınız. Hem Belören hem de Dodurga'da altı yıldır birebir işin içinde olan, konunun uzmanı kişilerle dostluğum sayesinde sizin aylar yıllar sonra öğrendiğiniz bilgilere, belgelere çok öncesinden vakıf oldum. Tapu dairesinin sözde 2025'te bulduğu hisse hatalarının tamamını 5 sene öncesinden 2020'de çarşaf çarşaf yayınlayan da bendim.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #2,596
Benim anlamadığım olay geçen ayda itirazlar komisyona gitmemişmiydi bu ay normalde itirazlar değerlendirilmeyecekmiydi mesela Çankaya belediyesi bu ay itirazları değerlendirdi ABB neden komisyona gönderdi tekrar 1 ay daha uzadı ben bunu anlamadım
Çankaya belediyesi meclis gündeminde dodurga imar planı itirazlara ilişkin imar komisyon raporu maddesi geçiyordu abb de ise dodurga itirazlara ilişkin başkanlık yazısı maddesi yani daha imar bayındırlığa gitmemiş abb çankaya arasında bundan böyle fark oldu

• Beğen
Tepkiler: Adill

Konu görüntüleyen kullanıcılar