Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 158 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #3,142
Gerek Keçiören de gerekse Sincan Mareşal çakmak mah. de kat karşılığı deneyimi olan bir vatandaşım. Müteahhitlerle ilgili oran tahminlerinizi hayretle okudum. Diyeceksiniz ki bak sen Allahın köylüsüne. Burası marka proje diyeceksiniz. Evet köylüyüm. Sizlerden daha düşük profilliyim. Ama müteahhitleri tanımıyorsunuz, %50 bile anlaşsanız öyle detaylarla sizi kandırırlar ki bir bakmışsın iskan sonrası paylaşım %35 size %65 yükleniciye. Kağıt üzerinde herşey yasal halbuse. Vaktiyle Çankaya Farabi sokakta premium arsada bile %50 ile verebileni görmedim. Üstelik altı komple dükkan olmasına rağmen. Ben 77 modelim 48 yaşındayım. Umarım hayalinizdeki gibi 50 -55 ile müteahhide verebilirsiniz.

• #3,143
Hayır, o iş çok zor.

2023 Temmuzuna kadar bir süre kolaylık sağlandı, kaldı ki o zaman bile az sayıda ofisin dönüşümü yapılabildi.

Birincisi parseldeki bütün hissedarların, inşaat bitmişse parseldeki bütün komşuların imzasının alınma şartı var.

İkincisi, o uygulama devam ediyor olsa bile parselde konut miktarı için azami %80 sınırı var.

Üçüncüsü bu şartlar yerine gelse bile "ben yaptım oldu" şeklinde bitmiyor.

Bunun için belediyeye başvuruluyor, imarda cins değişikliği için bazı tadilat vesaire isteniyor ve bu değişiklik bile (bildiğim kadarıyla" meclis kararı ile askıya çıkıyor.

Anlayacağınız o iş çok çetrefilli.
Söylediğiniz zorluk iskanı alınmamış binalarda geçerli hocam. İskanı olan yapılarda cins değişikliği kolay oluyor hala. İskan mevzusu apayrı bir şey zaten. Müteahhitler zaten ticari kısmı da konut gibi yaptıkları için tadilat gerekmiyor.

• #3,144
İlanlarda doğrudürüst yer kalmamış 2 emsal yerler m2 30.000 üzerrinde 45.000 isteyende var konut parsellerin 20 bin altında yerler muhtemelen fake ilanlar alan içinde satan içinde zor fiyatların oturması ve belirsizliğin kalkması lazım

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #3,145
Gerek Keçiören de gerekse Sincan Mareşal çakmak mah. de kat karşılığı deneyimi olan bir vatandaşım. Müteahhitlerle ilgili oran tahminlerinizi hayretle okudum. Diyeceksiniz ki bak sen Allahın köylüsüne. Burası marka proje diyeceksiniz. Evet köylüyüm. Sizlerden daha düşük profilliyim. Ama müteahhitleri tanımıyorsunuz, %50 bile anlaşsanız öyle detaylarla sizi kandırırlar ki bir bakmışsın iskan sonrası paylaşım %35 size %65 yükleniciye. Kağıt üzerinde herşey yasal halbuse. Vaktiyle Çankaya Farabi sokakta premium arsada bile %50 ile verebileni görmedim. Üstelik altı komple dükkan olmasına rağmen. Ben 77 modelim 48 yaşındayım. Umarım hayalinizdeki gibi 50 -55 ile müteahhide verebilirsiniz.
Kardeş muteahit aşamasına gelince gercekler çıkar ortaya. Türkiye'nin her yerinde elit yerler min. %50 ile müteahhitler birbiriyle yarışıyor. Kusura bakma ama yazdıklarıni çok anlamadım %50 ile anlassam nasıl %35 e düşüyor. İnşaat başlamadan arsa sahibinin payı belli zaten. Kaç daire ve kaç MT ticari. Sen daha önce anlastigin muteahit ile nasıl anlasmissan onu alirsin.

• #3,146
Yakın zamanda orta segmentte bir yeri %35 müteahhite verdik bizim daireler belli. Tapusuda bizde. Muteahit nasıl bizden alacak. Veya 2 yıl önce %50 ile anlaştığı mız muteahit şu an inşaatı devam ediyor ve bizim payımız belli muteahit iş yaptıkça ona peyde pey Tapu veriyoruz. İşi bitirince %50 sini almis olacak bizim payımızı nasıl alacak.
Bilmediğimiz bir şey varsa bilgilendirirsen seviniriz.

• #3,147
Sayın ziyaretçi arkadaşlar sitemize katılarak sizde ulaşım teknoloji ve bunun gibi konularda söz sahibi olmak için katılmanızı çok isteriz. Katılmanız dileğiyle. 💚

• Beğen
Tepkiler: mmc
  • #3,148
Şunu da net biliyorum. Bölgeye (bugünkü rakamla) 10 milyon altında projeler girerse o zaman %40 bandı olabilir ancak Beytepe İncek tarzı 18-22 milyon bandı projeler girerse %50+ müteahhitler sıraya girer. Ayrıca Dodurga bölgenin konut ihtiyacının sadece küçük bir bölümünü karşılayabilir. Otoban içi yer kalmamış zaten.

• #3,149
Ben şuan hiç bir müteahhit ile görüşmedim o yüzden söylediklerim kendi düşüncemden ibaret. Belki %50’den daha az belki daha fazla teklif edecekeler bilemiyorum. Şimdilik altyapı bekleyeceğim 1 2 yıl civarı. En azından yollarını yaparlarsa o zaman görüşmelere başlarım. 2 yıl inşaat süresi boyunca kalan eksiklikleride tamamlarlar büyük ihtimalle. Yani inşaat bitmeye hallolur gibime geliyor alt yapı.

• #3,150
Arkadaşlar isteyen olursa satılık konut+ticari de 150 m² ve üstü de olabilir parselim 29868 de bilginiz olsun

• #3,151
İlanlarda doğrudürüst yer kalmamış 2 emsal yerler m2 30.000 üzerrinde 45.000 isteyende var konut parsellerin 20 bin altında yerler muhtemelen fake ilanlar alan içinde satan içinde zor fiyatların oturması ve belirsizliğin kalkması lazım

1752506007863.png

• #3,155
Yakın zamanda orta segmentte bir yeri %35 müteahhite verdik bizim daireler belli. Tapusuda bizde. Muteahit nasıl bizden alacak. Veya 2 yıl önce %50 ile anlaştığı mız muteahit şu an inşaatı devam ediyor ve bizim payımız belli muteahit iş yaptıkça ona peyde pey Tapu veriyoruz. İşi bitirince %50 sini almis olacak bizim payımızı nasıl alacak.
Bilmediğimiz bir şey varsa bilgilendirirsen seviniriz.

Selamlar, yediğimiz kazıklarlardan aklımda kalanlar, kat karşılığı sözleşmesinde daireler belliydi onda sorun yok.
1-Tüm şaft ve boşluklar, havalandırmalar bizim dairelerden geçirmiş. Ara bölme duvarları kendi kolonlarının dış yüzünden sürekli bizimkilerin iç yüzünden geçirmiş. Şaka gibi ama brütten nete geçince çok farkediyor. Projedekine göre yapmadı. M2 kaybına uğradı daireler kendi daireleri min 40 m2 daha genişti. Ve fiyat farkı oluştu. Satana kadar kilitli tuttu başkası alınca farkettik. Asansör çukuru bile binanın ortasında değildi. Bizim salonlardan yemiş.
2-Kendi dairelerinin tapusuna otopark işletmiş. Biz onları bina deposu sanmıştık.İnşaat bitince buralar benim daireyi alan kişinin siz parkedemezssiniz dediler şok olduk.
3-En büyüğü çatı katındaki karşılıklı 2 dairenin iskan sonrası dublekse çevirdiler. 3+1 leri 5+1 yaptılar. 1.5 katı fiyatına sattı.
4-Malzeme farklarını ve kalitesini ,hiç saymıyorum Grohe veya E.C.A ile şenpres diye banyo bataryası aynı fiyat mı?

Bu tarz farkları üst üste koyunca %50-50 mi oluyor kasdettiğim bu. Emin olun bu nu yapsatçı da büyük firmalar da yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Alp1
  • #3,156
Anlaşma sırasında projeyi isteyip bir mimara göstermek şart demek ki. Ayrıca konut büyüklüğü konusunda kendisine ve arsa sahibine verilecek dairelerin büyüklüğünü de sözleşmeyle tespit etmek gerekli.

Inşaat sırasında bir denetim uzmanına ücreti neyse verip baktırmak da lazım demek ki.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #3,157
Anlaşma sırasında projeyi isteyip bir mimara göstermek şart demek ki. Ayrıca konut büyüklüğü konusunda kendisine ve arsa sahibine verilecek dairelerin büyüklüğünü de sözleşmeyle tespit etmek gerekli.

Inşaat sırasında bir denetim uzmanına ücreti neyse verip baktırmak da lazım demek ki.
Birader kötü niyetli birisine denk gelmiş. Bizlerinde kulağına küpe olsu bu yaşananlar. Zira bize olmaz dememek lazım.

Daha önceki mesajlarımda mümkünse avan proje isteyin diye belirtmiştim. Sözleşmenizi bu tür olaylara maruz kalmamak için dikkatli yapın. Bir bilene MUTLAKA danışın.

• #3,158
Sözleşmede tüm bölümlerin tek tek eni ve uzunu belirtilirse malzemenin markası yazılırsa bu gibi durumlar olmaz

• #3,159
Sözleşmede tüm bölümlerin tek tek eni ve uzunu belirtilirse malzemenin markası yazılırsa bu gibi durumlar olmaz
Hatta statik projede bölümlerin kaça kaç olduğu ok işaretiyle gösterilir duvar kalınlığı bile bellidir.yani claymore nin yazdığı gibi olursa yapı denetip kabul etmez iskan alamaz

• #3,160
Selamlar, yediğimiz kazıklarlardan aklımda kalanlar, kat karşılığı sözleşmesinde daireler belliydi onda sorun yok.
1-Tüm şaft ve boşluklar, havalandırmalar bizim dairelerden geçirmiş. Ara bölme duvarları kendi kolonlarının dış yüzünden sürekli bizimkilerin iç yüzünden geçirmiş. Şaka gibi ama brütten nete geçince çok farkediyor. Projedekine göre yapmadı. M2 kaybına uğradı daireler kendi daireleri min 40 m2 daha genişti. Ve fiyat farkı oluştu. Satana kadar kilitli tuttu başkası alınca farkettik. Asansör çukuru bile binanın ortasında değildi. Bizim salonlardan yemiş.
2-Kendi dairelerinin tapusuna otopark işletmiş. Biz onları bina deposu sanmıştık.İnşaat bitince buralar benim daireyi alan kişinin siz parkedemezssiniz dediler şok olduk.
3-En büyüğü çatı katındaki karşılıklı 2 dairenin iskan sonrası dublekse çevirdiler. 3+1 leri 5+1 yaptılar. 1.5 katı fiyatına sattı.
4-Malzeme farklarını ve kalitesini ,hiç saymıyorum Grohe veya E.C.A ile şenpres diye banyo bataryası aynı fiyat mı?

Bu tarz farkları üst üste koyunca %50-50 mi oluyor kasdettiğim bu. Emin olun bu nu yapsatçı da büyük firmalar da yapıyor.
Siz resmen şeytanın eniğine denk gelmişsiniz. Bu kadar kötülük sahiden ancak şeytanda olur.

Hele o şenpres nedir diye baktım, çöpten beter bir ürün. 1 ayda çatlayan armatürler, bir yıl içinde küf, pas içinde kalan musluk, duş başlıkları vesaire.

Zaten kısmet olur da müteahhitle anlaşma sürecine gelince proje vesaire tek tek bakıp herşeyi sözleşmeyle garantiye almak lazım.

Geçen sene yazlık alırken emlakçıların övdükleri, büyüklüğü dediğinin yarısı kadar çıkan, malzemesi işçiliği de berbat evleri, tam gecekondu gibi evleri gördükçe müteahhitleri tutup dövesi geliyordu insanın. Aldığımız yazlığı görünce içimiz açılmıştı, zaten ev güzel olunca müteahhitin kendisi gelip gururla gezdiriyor. Projeyi de yanında getirmişti, kullanılan malzeme listesi vesaire birebir ve eksiksizdi.

Dandik evlerin bir tanesinde bile müteahhit kendini göstermemişti.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• Alp1

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği wowturkeynet@gmail.com adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.

Yararlı Bağlantılar