Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 50 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

yav simsar tayfalığı ile ne alakası var.
almışız tüm birikmişimizle bi arsa
inşaatlar bitsinde ev sahibi olalım diye bakıyoruz.
ama bu ülkenin yarısı senin karşı çıktığının politik görüşte
sen de ona göre paylaşımda bulun
siyasete girme
olmaz mı?

Son düzenleme:
Siyasetle ne alakası var ?

Dodurga'daki bütün sıkıntının sebebi malum kişi değil mi ?

Nispeten çok az bir para karşılığı anlaştığı plancı üzerinden Dodurga'nın %14 üne çöken adamın saçma sapan planı yüzünden millet 10 yıldır bekliyor. Ortadaki sorunun kaynağı malum kişi. Kaldı ki bu avantacı yumurtacı zaten kapı kapı gezip 4-5 parti dolaşmış birisi. Ben onu belli bir partiyle bağdaştırmadım ki. Üstelik kaç kere siyaseten sözde rakip olduğu Fethi Yaşar ile de ortak tiyatro çevirip avantayı kaldırdıklarını yazdım.

Beni siyasetteki hiç bir parti ilgilendirmiyor, ortada yapılanın hukuki karşılığına bakıyorum, çünkü beni direk olarak etkileyen bu.

Rkk bey haklı. Bunu bı kenara bırakalım da meclis kararı onadı mi
Toplanti aksam 18:00'de görunuyor. tv'den izlemek lazim.

Büyükşehir Belediye Meclisi 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 13’üncümaddesi gereğince ekli gündem maddelerini görüşmek üzere 13 Ocak 2025 tarihi Pazartesigünü saat 18.00’de Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 Yenimahalle/Ankaraadresinde bulunan Belediye Meclis Salonunda olağan şekilde toplanacaktır

Anlamadigim bir sey daha var. Merak ettigim icin soruyorum. Cevaplamak zorunda degilsiniz.

Temmuz 2024:
Hem konut alanında, hem de ticari hisselerim var. Bir an evvel imar ve parselasyonun bitip yapılaşma geçilmesini istiyorum.

Mahkeme kararı açıkça belli iken (üstelik de tam 3 yıl zaman kaybetmişken) belediyenin hala “anlamadık, mahkeme ne demek istedi?” diyerek görüş sorması rezilliktir.

Ben de konut hissesini 1,75 emsal hesabıyla aldım. Belediye 1000 lik planı bir an evvel revize edip mahkeme kararına uygun hale getirmezse benim de yatırımım kuşa dönecek. Kağıt üzerinde arsa fiyatlarının artmış olması hikayedir.

Gerçek enflasyon üzerinden yola çıkınca yatırımım anca değerini korur durumda. Bir de bu emsal olayını batırırlarsa tamamen zarara gireceğim.
5 yillik euro inflasyonu 22% civari. Yuvarlayip 50% yapalim. Yatirim anca değerini korur durumda diyorsaniz bu demek ki kabaca 5 yil once 100 euro'ya aldiginiz arsayi Temmuz 2024da satmak isteseniz degeri 150 euro idi.

Ocak 2025:
Yoksa 5 yıl ve 3 yıl önce giren benim gibiler şimdiden güzel kazanç sağlamış durumda. Konut hissem Euro bazında 6 misline ... çıkmış.
Bu ay, Ocak 2025de, satmak isteseniz degeri 600 euro olacak. Yani 6 ayda degeri 4 katina cikti diyorsunuz sanirim. Buradaki mantik nedir? Kredi cekip arsa mi aldiniz veya nasil bir hesap yapiyorsunuz?

Birinde Türkiye'deki gerçek enflasyon rakamlarıyla, yani TL bazlı olarak yapılan hesap. Beş yılda gerçek enflasyonun %600-800 bandından gitmesi ile TL olarak yatırımın durumu. O tarihte bana teklif edilen çok uygun rakamlı bir arsa (keşke alsaydım!!! ama hanım müsaade etmeyip bütün parayı yazlığa gömdü) fiyatı sebebiyle ulaştığım çıkarım. Özellikle belirttiğim emsalin 0,5 e düşmesiyle talebin ve fiyatların da tepetaklak gitmesi ihtimaliydi. Sonuçta 5 yıl para bağladığımda beklentinin çok altında kalan getiri, enflasyon kadar yükseliş gösterse de sadece kendini korur durumdadır ve getiriden bahsedilemez. Yanlış mı ?

Ocak 2025 tarihli hesap ise bir şufa yazısı nedeniyle eriştiğim güncel gerçek değere dayalı. Simsar değilim, tüccar değilim. O sebeple ne kulaktan duyma, ne de satılık ilanlarındaki rakamları baz almam. Ticari arsamın olduğu parselde birisi satış yapmış, ondan dolayı alıcının mecburen gönderdiği teklif yazısı. İki tarih arasındaki m2 fiyatı arasında dağlar kadar fark var. Hatta alıcının fiyatı biraz yüksek gösterdiğinden yola çıkınca bile çok güzel bir rakam. Bir de son altı ayda arsa fiyatı konusunda aldığım rakamlar katlanırken Euro kurunun neredeyse hiç değişmediğini hesaba katarsanız farkı görürsünüz.

Bayındırlik imar komisyonuna havale edildi diyor ,Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on işgünü, diğer komisyonlar ise beş iş günü toplanarak kendisine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyon bu sürenin sonunda raporunu meclise sunmadığı takdirde, konu meclis başkanlığı tarafından doğrudan meclis gündemine alınır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Makita
  • #1,000
IMG_5438.jpeg

Konu görüntüleyen kullanıcılar