Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 51 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,002
Bayındırlik imar komisyonuna havale edildi diyor ,Meclis toplantısını müteakip imar komisyonu en fazla on işgünü, diğer komisyonlar ise beş iş günü toplanarak kendisine havale edilen işleri sonuçlandırır. Komisyon bu sürenin sonunda raporunu meclise sunmadığı takdirde, konu meclis başkanlığı tarafından doğrudan meclis gündemine alınır.
Belediye meclisinden havale edilen isleri 10 gun içerisinde sonuçlandirmalari gerekiyor diye biliyorum.

• #1,003
Komisyondan sonra tekrar meclis gündemine alınıp tekrar mı oylanacak? Bundan sonraki süreç hakkında bilgisi olan varsa aydınlatır mı?

• #1,008
komisyon degisiklik ile ilgili rapor hazirlayip abb meclisine sunacak. Tekrar oylanip sonrasinda 15 gun 1 ay neyse aratik askiya çikip itiraz olmazsa son bulacak.

Yani tahminen gelecek ayki oturumda konusulda aski vs derken 2 ay daha beklenir. Nisan mayis gibi insaat ruhsatlari verilmeye baslanir baska bir pürüz çikmazsa

• #1,010
Artık sabredecek sabır kalmadı kimsede. Özellikle ben de. Kiraların durumu ortada. İtiraz edecek varsa da etmesin bardağı taşırmasın artık yeter! Bekle bekle yeter. Bir yere kadar.
bugun insaata baslansa dairelerin teslimi rahat 2 seneyi bulur. Bu iyi olan tahmin.

Daha bir çok parsele ulasim mevcut degil. Müteahit yolu olmayan yere nasil malzeme göturecek? Kendi adima 1 sene daha ekstra olarak beklerim gibi duruyor bu yuzden.

• #1,012
Hemen sanılmasada herkes planını ona göre yapar mesela beyfendi kira oturuyorsa bile 3 sene daha şuanki evimde yüksekte olsa kirada olurum veya yeri biraz fazlaysa kabası oluştuğunda 1 tane satar oturduğum yeri alırım vb vb şeyleri planlar en azından insanlar neyin ne olacağını bilir diye düşünüyorum kendimide katarak :)

• #1,014
Ruhsatlar verilip inşaatlar başladığı zaman zaten arsa fiyatları uçuşa geçer, hakettiği yere varır.

Inşaat süresini beklemek istemeyen bile arsasını çok güzel bir fiyattan satıp başka taraftan hazır bir konut alabilir. Misal 10 milyonluk dairenin inşaatını beklemek yerine arsasını 5-6 civarında satıp başını sokacak bir eve kavuşabilir.

Bekleyebilen de elbette karşılığını fazlasıyla alacak, Ankara'nın en güzel yerlerinden birinde konut sahibi olacak.

Benim diyeceğim şudur: Enseyi karartmayalım. Dodurga son düzlüğe girdi, bundan sonra herşey yolunda gidecek.

• #1,015
Ruhsatlar verilip inşaatlar başladığı zaman zaten arsa fiyatları uçuşa geçer, hakettiği yere varır.

Inşaat süresini beklemek istemeyen bile arsasını çok güzel bir fiyattan satıp başka taraftan hazır bir konut alabilir. Misal 10 milyonluk dairenin inşaatını beklemek yerine arsasını 5-6 civarında satıp başını sokacak bir eve kavuşabilir.

Bekleyebilen de elbette karşılığını fazlasıyla alacak, Ankara'nın en güzel yerlerinden birinde konut sahibi olacak.

Benim diyeceğim şudur: Enseyi karartmayalım. Dodurga son düzlüğe girdi, bundan sonra herşey yolunda gidecek.

• #1,016
İyimser olmak iyidir ama temkinli olmakta gerekir. Bu abb surecinin kısa vadede sonuclanacagina ihtimal vermiyorum. O komisyondan ruhsatların onunu acıcı bir karar cıkması zor. Yeni bir imar planı istenecektir. Onunda askı surecleri itirazları nerden baksanız 4-5 ay surebilir. Belediyenin dodurgada hizla inşaatlara başlatmak icin cokta istekli olacagini dusunmuyorum. Yeni imara acılan bolge demek altyapı yol para demek. Belediyede para yok. Şu anda kendilerince bir oncelik belirlemis olabilirler. Beytepe bilkent simdi basladı. Ama burda altyapı yok. Belediye buraya odaklanacaktır diye tahmin ediyorum. Once yada şu anki donem farketmiyor. Maalesef bu imar olayları ,rant olaylari siyasetin besleme kaynagi. Menfaat yerleri. Bu planların devlet tarafından teknigine, şehir planlama ilkelerine uygun olarak yapılması gerekiyordu. bazı özel seçilmiş firmalara verilmemesi gerekiyordu. Görüyoruz kimlerin bu işlerden milyarlarca dolar haksız rant sağladığını, dodurgada, beytepede, incekte, yapracıkta, bağlıcada neler döndüğünü.. Ama haram mal bir şekilde çıkar. Senden değilse bile yazık o haramla beslediğin torunundan çıkar.. İnşallah dodurga içinde hayırlısı olur.

• #1,017
Dodurga'da revizyon için yeni bir plana ihtiyaç yok, hatta yeni bir parselasyon planı da gerekmiyor.

Mahkemenin de belirttiği gibi 1000 lik planın sadece emsalleri gösterir şekilde revizyonu yeterli. 1000 lik planda tamamen 0,5 görünüp kademeli emsalin parselasyona bırakılması iptal sebebiydi. Belediyenin yapması gereken sadece bu 1,75 ve 2 emsalleri 1000 lik planda gösteren revizyon.

Bu nedenle revizyonun uzun süreceğini sanmıyorum. Parselasyonda da hakeza sadece plancı payı vermediği için büyük arsası küçük parsellere bölünmüş vatandaşın (ismi Erdoğan'dı) sorunu çözülmüştü.

Çankaya'nın belirttiği tüm pürüzler sadece mevcut plan üstündeki düzeltmeler ve iki plan notunun iptaliyle mümkün olduğu için kolayca halledilebilir.

Komisyona sevk yazısını görme şansımız olursa tabii ki çok iyi olurdu.

• #1,019
Dodurga'da revizyon için yeni bir plana ihtiyaç yok, hatta yeni bir parselasyon planı da gerekmiyor.

Mahkemenin de belirttiği gibi 1000 lik planın sadece emsalleri gösterir şekilde revizyonu yeterli. 1000 lik planda tamamen 0,5 görünüp kademeli emsalin parselasyona bırakılması iptal sebebiydi. Belediyenin yapması gereken sadece bu 1,75 ve 2 emsalleri 1000 lik planda gösteren revizyon.

Bu nedenle revizyonun uzun süreceğini sanmıyorum. Parselasyonda da hakeza sadece plancı payı vermediği için büyük arsası küçük parsellere bölünmüş vatandaşın (ismi Erdoğan'dı) sorunu çözülmüştü.

Çankaya'nın belirttiği tüm pürüzler sadece mevcut plan üstündeki düzeltmeler ve iki plan notunun iptaliyle mümkün olduğu için kolayca halledilebilir.

Komisyona sevk yazısını görme şansımız olursa tabii ki çok iyi olurdu.
Ahmet Erdoğan'dı. Dodurganın yerlisi

Konu görüntüleyen kullanıcılar